Zobacz pełną wersję : pomysł na obróbke ślubniak
Czy ktoś ma pomysł jak fajnie obrobić taka fote o ile da sie coś z tego wyciągnąć
http://imageshack.us/photo/my-images/215/obrobka.jpg/
kurcze wlaßnie w tym wypadku nie mam rawa zapomnialem przelaczyc aparat na raw ehhh...
haradrimm
08-09-2011, 10:01
Po co dałeś tak wysokie iso (3200)? Masz tam czas 1/8000 więc przy iso 200 miałbyś 1/500.
Poza tym trochę dziwi mnie Twoje podejście, zrobiłeś ślub i teraz oczekujesz, że ktoś za Ciebie obrobi zdjęcie, które samo w sobie jest raczej słabe? Owszem, jeśli masz RAW da się z niego coś wyciągnąć, ale inna sprawa na ile to będzie dobre ujęcie...
Mogłeś młodych delikatnie doświetlić lampką i inaczej skadrować, suknia na dole ucięta tragicznie.
nie oczekuje że ktoś za mnie to obrobi... tylko szukam pomysłu
Pomysł powinien być przed zrobieniem tego zdjęcia. Teraz to to musztarda po obiedzie. Możesz trochę doświetlić parę i może cropa. Z samego jpg będzie ciężko.
Musiałbyś zastosować kilka pluginów: poszerzający kadr, stymulujący parę młodą, obniżający iso i konwertujący do rawa.
Sapphiron
08-09-2011, 11:59
trochę mały ten jpg żeby coś z niego wykrzesać...
ok widze że więcej gadania i narzekani niż to warto sam coś wymyśle post do zamknięcia
Sapphiron
08-09-2011, 13:30
ok widze że więcej gadania i narzekani niż to warto sam coś wymyśle post do zamknięcia
Bingo bejbe!