Zobacz pełną wersję : Karolina i Grzegorz - [plener]
Witam.
Karolinę i Grzegorza już poznaliście (klik (http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=189784))).
Teraz cd.
1.
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2011/09/1-6.jpg
źródło (http://www.emi-com.pl/karolina/plener/1.jpg)
2.
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2011/09/2-3.jpg
źródło (http://www.emi-com.pl/karolina/plener/2.jpg)
3.
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2011/09/3-4.jpg
źródło (http://www.emi-com.pl/karolina/plener/3.jpg)
4.
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2011/09/4-1.jpg
źródło (http://www.emi-com.pl/karolina/plener/4.jpg)
5.
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2011/09/5-3.jpg
źródło (http://www.emi-com.pl/karolina/plener/5.jpg)
6.
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2011/09/6-1.jpg
źródło (http://www.emi-com.pl/karolina/plener/6.jpg)
7.
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2011/09/7-1.jpg
źródło (http://www.emi-com.pl/karolina/plener/7.jpg)
8.
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2011/09/8-1.jpg
źródło (http://www.emi-com.pl/karolina/plener/8.jpg)
9.
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2011/09/9-1.jpg
źródło (http://www.emi-com.pl/karolina/plener/9.jpg)
Łazienki (park ujazdowski), mosteczek, most gdański. Pokechałeś po najmniejszej linii oporu, chłopie. Te zdjęcia nawet nie można nazwać klasycznymi, są do bólu wtórne i odtwórcze. Nie chciało Ci się czy para taka?
CrommCruaich
07-09-2011, 22:02
Nie przesadzasz z tą wtórnością ? Ponoć w naszych czasach wszystko już było. No, może jeszcze nie widziałem zdjęć ślubnych zrobionych w oborze :)
Myślę że nie wszystko, ale nie w tym rzecz. To co kolega pokazał to największa możliwa sztampa wiejąca banałem na kilometr.
CrommCruaich
07-09-2011, 22:09
Ja bym to raczej nazwał bezpiecznym klasykiem. Kadry są ok i pewnie będą się podobać młodym i rodzinie.
Klasyki to robi Iza Górska np. Zerknij, zobaczysz różnicę. Nie widzę w tych kadrach niczego ok. No chyba że ok jest pyknięcie po raz pierdyliard pierwszy tego co pierdyliard fotografów zrobiło przedtem.
CrommCruaich
07-09-2011, 22:14
DObra, nie będę się kłócił z zawodowcem. Na mój pośledni gust wystarczy.
Czemu od razu kłócił, wymiana poglądów to jeszcze nie kłótnia.
genghiskhan
07-09-2011, 22:21
Ale ty nie potrafisz wymieniać poglądów. Ty mówisz co ma być poprawne - wg twojego mniemania oczywiście. Nie zmienia to faktu, że te foty to kotlety - czemu? chyba nie trzeba wyjaśniać. 8 i 9 są fatalne, takie kolory robił stary sony ericsson ustawiony na sepie :) Nie będę wspominał o braku jakichkolwiek emocji.
Proszę, proszę, i kto to mówi. A według czyjego niby mniemania mam mówić, Twojego? Wujka Zdzisia?
CrommCruaich
07-09-2011, 22:27
Może jednak wrócimy do tematu sztampy ? To co dziś jest innowacyjne i odkrywcze za rok będzie sztampą, gdy wszyscy zaczną to naśladować.
Być może tak będzie, ale to co tu pokazano to nie ponadczasowe evergreeny tylko to co robią przysłowiowe fotoziutki. Masakra.
genghiskhan
07-09-2011, 22:31
Być może tak będzie, ale to co tu pokazano to nie ponadczasowe evergreeny tylko to co robią przysłowiowe fotoziutki. Masakra.
Twoje trzymanie za jaja za to jest :)
Ty masz chyba chłopie jakąś fiksację na moim punkcie, co? Łazisz za mną, łazisz, smęcisz, jekieś bzdury w necie wyszukujesz. Na randkę się z Tobą nie umówię, bo brzydki jesteś i do tego upierdliwy, a teraz proponuję jednak skupić się na zdjęciach autora wątku bo podejrzewam że wolałby żeby o jego pracach tutaj rozmawiano.
Krzysiek Kisała
07-09-2011, 22:36
Twoje trzymanie za jaja za to jest :)
ja nie rozumiem czemu w każdym wątku, w którym udziela się Piotrek przytaczasz przykład zdjęcia z tymi jajami albo jego zdjęć z forum canona sprzed 3 lat ?
Mógłbyś to wytłumaczyć ?
przepraszam franz za OT w Twoim wątku ;)
Nie będę wspominał o braku jakichkolwiek emocji.
na nr 4 trochę emocji jest ;-) najfajniejsze jest z tego właśnie powodu
Pershing
07-09-2011, 23:42
Genghiskhan, Wrocław to piękne miasto do tego pełne dobrych fotografów, nie masz tam jakiś kolegów z którymi mógłbyś iść na piwo i się wyżyć, wymienić poglądy, czgoś się nauczyć,tylko siedzisz na forum i uprzykrzasz ludziom życie. Czepiłeś się Piotrka, u mnie w każdym wątku krytykujesz ba w zasadzie w każdym ślubnym wątku Cię pełno i jedziesz po ludziach, żeby to była chociaż jakaś konstruktywna krytyka to ok, ale ty potrafisz tylko napisać "nuda, zwykły kotlet" itp. Z ciekawości przejrzałem twój dorobek na stronie i bardzo mnie rozczarowałeś, bo używając twojego słownictwa jesteś bardzo przeciętnym kotleciarzem, nie znalazłem u ciebie kadrów niebanalnych, pełnych emocji, a sądziłem, że ktoś kto jest tak znudzony pracami innych jest z górnej półki i takie pospolite kadry rzeczywiście mogą go nudzić. Moja teoria jest taka, że poprostu wyżywając się na innych sam się dowartościowujesz i z każdym napisanym tu postem utwierdzasz się w przekonaniu, że Ty jesteś mistrzem, a my malutcy możemy co najwyżej torbę ze sprzętem Ci nosić. Zejdź człowieku na ziemię nie bujaj w obłokach i najpierw naucz się robić reportaże zasługujące na miano dobrej fotografii ślubnej, a potem krytykuj, tylko tak, żeby swą krytyką uczyć, a nie obrażać i zniechęcać.
Bardzo przepraszam franz, że to w Twoim wątku piszę, ale ciśnienie mi skoczyło, bo co otwieram jakiś wątek ślubny tam genghiskhan udziela ludziom lekcji pokory.
Co do twoich zdjęć to technicznie są bez zarzutu czyste i przyzwoicie obrobione kadry. To tyle z plusów, minusy znasz więc nie będę powielał wypowiedzi innych.
A czy ty pank, mozesz zrozumiec ze nie kazdy ma takich pojechanych (zeby nie napisac inaczej.... ) młodych, którzy chcą fotki w betoniarkach, z obróbką "disco-polo-foto"? Takich masz klientów, i dla nich robisz fotki. Nie neguje, twoje małpy, twoj cyrk!
Ale moze ta para chciała super sweetasne, zdjecia na mosteczku, torach, i w krzaczkach? Wiec moze fanz55, nie miał zbyt duzego wpływu na stylistyke pleneru? Tego nie wiemy, ale jest taka mozliwosc, a ty zaraz osadzasz te zdjecia po najgorszej linii. A przeciez od zawsze "klient płaci, klient wymaga". Oceniaj zdjecia pod wzgledem technicznym, a nie gustu. Ja wiem ze Twoje foty sa technicznie dobre, co nie oznacza, ze uwazam ja za całkowite, bezguście!
Pamietaj ze 95% zwyklych klientów, predzej wybierze takie "klasyki", niz twoja "twórczosc". I ide tu o kazdy zakład!!!
A argument, ze takich zdjec bylo pierdylion, i nie nalezy takich juz robic, jest calkowicie idiotycznym!!!
A czy ja gdzieś pisałem że plenerowe zdjęcia mają być szalone czy tam pojechane? Dałem nawet przykład fotografki robiącej świetne, wysmakowane i pełne emocji klasyczne plenery. Zdjęcia pod względem technicznym niech sobie oceniają technicy, dla mnie najważniejszy jest obraz, przekaz, temat, kompozycja, takie tam pierdoły którymi zawracają sobie głowę bardziej fotografowie niż użytkownicy aparatów. Powtórzę jeszcze raz, bo widzę że niektórzy mają poważne problemy z czytaniem. To co tutaj kolega pokazał z klasyką ma tyle wspólnego co gipsowa venus w przydomowym ogródku. To nie klasyka tylko banalna, odtwórcza sztampa. Jeżeli Tobie się to podoba to cieszę się szczerze że moje zdjęcia są dla Ciebie bezguściem, byłbym mocno zmartwiony gdyby było odwrotnie. Co do "klient płaci, klient wymaga" też pozwolę sobie mieć odmienne zdanie, po to się robi portfolio żeby znalazł się klient który zapłaci za to czego Ty wymagasz.
genghiskhan
08-09-2011, 00:02
Genghiskhan, Wrocław to piękne miasto do tego pełne dobrych fotografów, nie masz tam jakiś kolegów z którymi mógłbyś iść na piwo i się wyżyć, wymienić poglądy, czgoś się nauczyć,tylko siedzisz na forum i uprzykrzasz ludziom życie. Czepiłeś się Piotrka, u mnie w każdym wątku krytykujesz ba w zasadzie w każdym ślubnym wątku Cię pełno i jedziesz po ludziach, żeby to była chociaż jakaś konstruktywna krytyka to ok, ale ty potrafisz tylko napisać "nuda, zwykły kotlet" itp. Z ciekawości przejrzałem twój dorobek na stronie i bardzo mnie rozczarowałeś, bo używając twojego słownictwa jesteś bardzo przeciętnym kotleciarzem, nie znalazłem u ciebie kadrów niebanalnych, pełnych emocji, a sądziłem, że ktoś kto jest tak znudzony pracami innych jest z górnej półki i takie pospolite kadry rzeczywiście mogą go nudzić. Moja teoria jest taka, że poprostu wyżywając się na innych sam się dowartościowujesz i z każdym napisanym tu postem utwierdzasz się w przekonaniu, że Ty jesteś mistrzem, a my malutcy możemy co najwyżej torbę ze sprzętem Ci nosić. Zejdź człowieku na ziemię nie bujaj w obłokach i najpierw naucz się robić reportaże zasługujące na miano dobrej fotografii ślubnej, a potem krytykuj, tylko tak, żeby swą krytyką uczyć, a nie obrażać i zniechęcać.
Bardzo przepraszam franz, że to w Twoim wątku piszę, ale ciśnienie mi skoczyło, bo co otwieram jakiś wątek ślubny tam genghiskhan udziela ludziom lekcji pokory.
Co do twoich zdjęć to technicznie są bez zarzutu czyste i przyzwoicie obrobione kadry. To tyle z plusów, minusy znasz więc nie będę powielał wypowiedzi innych.
Psychologię studiujesz? Lepiej ci się zrobiło? :lol: Jeśli wpisy na forach dyskusyjnych aż tak podnoszą ci ciśnienie to lepiej wyłącz kompa i idź się dotlenić ;) Nigdzie w regulaminie nie jest napisane, że polemika z pankiem jest zabroniona. To nie ja ostro pojechałem autorowi wątku po rajtach. Owszem nazwałem te foty kotletami (tak lubię to słowo ostatnio) no bo nimi są, ale wpierniczanie się panka i wmawianie, że wszystko co nie jest jego twórczością jest wtórne i banalne jest też wkurzające. Tzn kotlet spod ręki znajomych z TWA nie będzie wtórny - ba będzie oklaskiwany. Ja i inni niestety nie zaliczają się do tego TWA więc na forum można co chwile zobaczyć ostrą wymianę zdań.
wpierniczanie się panka i wmawianie, że wszystko co nie jest jego twórczością jest wtórne i banalne jest też wkurzające.
Myślałem że wyżywasz się na forum żeby jakieś frustracje wyładować, ale Ty chyba po prostu jesteś inteligentny inaczej. Ogarnij się, człowieku, i przestań wypisywać bzdury, chyba że lubisz się kompromitować.
Pershing
08-09-2011, 00:17
Pank był tylko przykładem, nie znam człowieka osobiście, znam tylko jego prace, nie należę do żadnego TWA ani innego kółka różańcowego. Tak wkurzają mnie posty które niczego nie wnoszą, dla mnie to zwykłe trolowanie i tyle. Lepiej mi się zrobi jak forum odetchnie od takich jak Ty i Tobie podobnych, bo to że to forum publiczne nie znaczy że można sobie wypisywać bzdety byle w necie zaistnieć. Co do polemiki zaś gdybyś taką uprawiał to chętnie wymienił bym z Tobą poglądy, ale nie bardzo wiem o jakiej polemice piszesz, bo przeglądając ostatnich +-20 twoich postów nie znalazłem tam żadnej wymiany poglądów a jedynie wyśmiewanie i czepianie się innych, nawet kiedy piszesz że coś Ci się podoba to zaraz ironicznie dorzucasz kamyczek, że jednak nie dokońca.
to forum pełne jest takich ludzi , więc nie ma się czym przejmować - trzeba to olewać i nie wdawać się w dyskusje... nie wszyscy robią co im sie podoba tylko szanują zdanie klientów i pracują zgodnie z zasadą "klient nasz pan" ... nie każdy patrzy na fotografie tak jak fotograf i to co dla Ciebie jest cudowne nie koniecznie spodoba się młodym... a to co jest kotletem może się podobać i spełniać oczekiwania ! Jeden lubi ogórki a drugi ogrodnika córki...
genghiskhan
08-09-2011, 00:31
[...] bo przeglądając ostatnich +-20 twoich postów nie znalazłem tam żadnej wymiany poglądów a jedynie wyśmiewanie i czepianie się innych, nawet kiedy piszesz że coś Ci się podoba to zaraz ironicznie dorzucasz kamyczek, że jednak nie dokońca.[...]
Bo chyba mam prawo do własnego zdania? Mam też prawo do obrony własnych poglądów. Ale jeśli na tym forum ma się zdanie inne niż ogół to jest to nazywane bzdurami, czepianiem się, trollowaniem itp. A w nagrodę moderator (obiektywny niby człowiek, strażnik porządku) zafundował mi linka do Pajacyka pod anchorem "Fotograf ślubny wrocław" - bardzo to pomysłowe i sprytne... uświadomiło mi, że to forum dla wybranych. A mnie nikt nie będzie dyktował komu mam klaskać.
każdy ma prawo do swojego zdania :) To co Tobie się nie podoba nie musi odrazu być takie do dupy...
A w nagrodę moderato zafundował mi linka do Pajacyka pod anchorem "Fotograf ślubny wrocław"
ROTFL xD
I co, zajarzyłeś tę subtelną aluzję? :D
Ze swojej strony pragnę złożyć wyrazy uwielbienia dla owego tajemniczego moderatora. Boskie poczucie humoru.
Pershing
08-09-2011, 00:36
Ty chłopie może do PIS-u się zapisz bo widzę lubisz teorie spiskowe, Twoje linki działają, a gdyby tu i teraz był jakiś moderator to ta dyskusja by się skończyła teraz.
A tak na marginiesie może i masz racje, to forum dla wybranych, może więc przenieś się na fotka.pl czy coś podobnego.
Myślę, że w tym wątku wystarczy, dałem się sprowokować "polemiką" z Tobą i czuję się bardzo nie komfortowo pisząc nie na temat, którego dotyczy ten wątek.
genghiskhan
08-09-2011, 00:37
ROTFL xD
I co, zajarzyłeś tę subtelną aluzję? :D
Tak jest proszę Pana.
Przynajmniej kilka dzieciaków dzięki mnie zjadło obiad.
genghiskhan
08-09-2011, 00:37
Ty chłopie może do PIS-u się zapisz bo widzę lubisz teorie spiskowe, Twoje linki działają, a gdyby tu i teraz był jakiś moderator to ta dyskusja by się skończyła teraz.
A tak na marginiesie może i masz racje, to forum dla wybranych, może więc przenieś się na fotka.pl czy coś podobnego.
Linki działały, bo zmieniłem, a przed chwilą kompletnie usunąłem opis.
Tak jest proszę Pana.
Przynajmniej kilka dzieciaków dzięki mnie zjadło obiad.
Mój Ty bohaterze!
Ciekawe czy to jakaś zorganizowana akcja i kilku innym pajacom też podmieniono linki?
genghiskhan
08-09-2011, 00:40
Mój Ty bohaterze!
Ciekawe czy to jakaś zorganizowana akcja i kilku innym pajacom też podmieniono linki?
Sam jesteś pajac.
Bardzo możliwe, ale przynajmniej mniej upierdliwy. Przy okazji, Twoja reakcja świadczy o tym że jednak nie skumałeś dowcipu, co mnie specjalnie jakoś nie dziwi.
genghiskhan
08-09-2011, 00:47
Bardzo możliwe, ale przynajmniej mniej upierdliwy. Przy okazji, Twoja reakcja świadczy o tym że jednak nie skumałeś dowcipu, co mnie specjalnie jakoś nie dziwi.
Mnie też nie dziwi, że robisz takie foty. W końcu jesteś z wawy, czego ci szczerze współczuje.
genghiskhan, nie widzisz, że sam sobie robisz największą anty reklamę jako fotograf i człowiek?
genghiskhan
08-09-2011, 00:52
genghiskhan, nie widzisz, że sam sobie robisz największą anty reklamę jako fotograf i człowiek?
reklamę gdzie? tu? w miejscu gdzie administracja kpi i naśmiewa się z użytkownika? zamiast wstawiać pajacyki trzeba było dać bana
okazuje się, że to forum to jeden wielki cyrk - podziękowałem już, czekam tylko na usunięcie konta
Mnie też nie dziwi, że robisz takie foty. W końcu jesteś z wawy, czego ci szczerze współczuje.
Uuu. No to mi pojechałeś. Może jeszcze jakiegoś dziadka w wermachcie mi wyśledzisz? To co tu robisz, mały człowieku, jest wyjątkowo niskich lotów. Na tym kończę jakąkolwiek polemikę z tobą, z ludźmi twojego pokroju nie ma to najmniejszego sensu.
EDIT:
O tym że nie piszę o fotografii tylko postawie wydawało mi się oczywiste, ale widząc że niektórych przerasta to co byłoby jasne dla średnio rozgarniętego przedszkolaka to zaznaczam ten istotny fakt.
genghiskhan
08-09-2011, 01:01
z ludźmi twojego pokroju nie ma to najmniejszego sensu.
no to zostaniesz sam na forum :lol: wielki mistrzu fotografii:) tzn zakało miało być :D
http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=113504
genghiskhan
08-09-2011, 01:18
To na dobranoc pragnę przeprosić autora wątku za zrobienie takiego syfu. Rób kotlety dalej, za każdym razem co raz lepsze, albowiem powiadam Ci, że lepszy kotlet na talerzu niż fast-food w kieszeni.
No to żeście sobie panowie pojechali, pogadali i tyle ;)
Co do zdjęć - ktoś w natłoku odpowiedzi w tym wątku napisał, że duża część par woli zwykłe zdjęcia "kotletowe".
Pary widząc moje zdjęcia wiedzą co dostaną, w jakim stylu itp.
Mnie np osobiście bardziej podobają się tego typu prace (ale nie mówię, że inne są złe oczywiście - są nawet niektóre ekstra - to jest moje zdanie) i dlatego też tak je wykonuje a nie inaczej.
Nie chce się tłumaczyć co i jak i dlaczego bo to przecież nie komenda a nasze forum :)
Pary są różne, jedne szalone, inne tzw "flaki z olejem".
mnie trafiają się te pośrodku i jestem z tego zadowolony.
no to na tyle.
:)
bialogardzianin
08-09-2011, 08:58
Myślę że nie wszystko, ale nie w tym rzecz. To co kolega pokazał to największa możliwa sztampa wiejąca banałem na kilometr.
Mi się te zdjęcia podobają (można się każdego czepić, zależy czego autor oczekuje). Czy już nie można robić takich "wiejących banałem na kilometr" zdjęć???
Pank, jak myślisz, dla kogo robimy zdjęcia ślubne? Myślę, że stałeś się niewolnikiem "kreatywności", która, o czym wszyscy tu dobrze wiemy, raz Ci wychodzi a raz nie. franz55, nie tłumacz się, olej tego typu wypowiedzi i rób coraz lepsze zdjęcia. Powodzenia.
genghiskhan
08-09-2011, 09:22
Bo na tym forum to co pank powie jest święte i jak już mówiłem wszystko co nie otarło się o disco polo jest nazywane nudą, sztampą itd itp. Moderatorzy zamiast zachować obiektywizm to bawią się jak w piaskownicy rozdając bany na lewo i prawo. Jaki jest sens wystawiać pod krytykę fotografie na takim forum? Aby Twa pochwaliło? Aby usłyszeć, że robi się nudne beznadziejne sesje? Wystarczy założyć inne konto i chwalić zdjęcia nie zważając jaki mają poziom, usiąść przed kompem, otworzyć piwo i patrzyć jak autor łyka te bzdety, jak się cieszy, że ktoś go pochwalił :lol: Oczywiście miszczowie nie przyjmują krytyki od byle kogo - trzeba mieć w podpisie linka do folio i coś sobą reprezentować inaczej nasza krytyka będzie tylko bezwartościowym nabijaniem postów. Ale nikt nie wie kto jest po drugiej stronie i jaki ma "dorobek artystyczny".
Mi się te zdjęcia podobają (można się każdego czepić, zależy czego autor oczekuje). Czy już nie można robić takich "wiejących banałem na kilometr" zdjęć???
Pank, jak myślisz, dla kogo robimy zdjęcia ślubne? Myślę, że stałeś się niewolnikiem "kreatywności", która, o czym wszyscy tu dobrze wiemy, raz Ci wychodzi a raz nie. franz55, nie tłumacz się, olej tego typu wypowiedzi i rób coraz lepsze zdjęcia. Powodzenia.
Nie wiem już jak mam napisać żeby do szanownego grona trafiło że nie przeciwstawiam spokojnym zdjęciom zdjęć nazwijmy to "kreatywnych". Podałem przykład fotografki która świetnie sobie radzi w spokojnych sesjach, takich fotografów jest sporo. Adam Trzcionka, Kalina Ciesielska, Julia Molner, Kinga Taukert, można by długo wymieniać. Wszyscy oni robią piękne sesje bez betoniarek i innych gadżetów. To co pokazał autor wątku jest po prostu słabiutkie w swojej kategorii, zrobione po najmniejszej linii oporu, sztywne, sztuczne i sprawiające wrażenie że szanowny autor nie ma zielonego pojęcia co zrobić z parą na sesji, dla tego ogranicza się do najbardziej schematycznych schematów.
Drogi autorze, podglądaj mistrzów, poszukaj inspiracji w barokowym malarstwie, z czasem zaczną Ci wychodzić piękne, spokojne plenery w konwencji którą lubisz. Nie zrzynaj od najgorszych, inspiruj się najlepszymi. Chyba że nie chodzi o zdjęcia tylko o to żeby odhaczyć kolejną niczego nie wymagającą parę, zgarnąć kasę i zapomnieć. To też jest jakiś sposób, ale po co pokazywać te prace szerszej publiczności?
ranbir kapoor
08-09-2011, 09:43
genghiskhan - mysle ze ze swieczka szukac drugiego takiego aroganta jak ty na tym forum,przesiaknietego dodatkowo "pankowa fobia"
ale ja tez jestem z warszawy, to zapewne wiele tlumaczy
co do samych zdjec z watku to sa w wiekszosci slabe, najwyzej ocierajace sie o poprawnosc
zdjecia slubne powinny wzbudzac emocje,gdy tego nie robia wieksza uwage przywiazuje sie do technicznej strony,a tu widac zerowe panowanie nad swiatlem,jest plasko i nijak
co do zdjec panka nie nazwalbym ich slubnymi,nie widze na nich panny mlodej tylko pomysl fotografa pt - niech modelka zalozy suknie slubna, rownie dobrze moze to byc kazdy inny stroj
w temacie zdjec slubnych niedoscignionym wzorem jest forumowa iza
A ja po raz kolejny nieśmiało zasugeruję żeby w tym wątku dyskutować jednak o zdjęciach autora, jak ktoś ma potrzebę napisania czegoś o moich serdecznie zapraszam do siebie.
genghiskhan
08-09-2011, 09:53
A ja po raz kolejny nieśmiało zasugeruję żeby w tym wątku dyskutować jednak o zdjęciach autora, jak ktoś ma potrzebę napisania czegoś o moich serdecznie zapraszam do siebie.
Nie schlebiaj sobie :lol:
genghiskhan
08-09-2011, 10:04
[...] Adam Trzcionka, Kalina Ciesielska, Julia Molner, Kinga Taukert[...]Wszyscy oni robią piękne sesje bez betoniarek i innych gadżetów. To co pokazał autor wątku jest po prostu słabiutkie w swojej kategorii, zrobione po najmniejszej linii oporu, sztywne, sztuczne i sprawiające wrażenie że szanowny autor nie ma zielonego pojęcia co zrobić z parą na sesji, dla tego ogranicza się do najbardziej schematycznych schematów.
Drogi autorze, podglądaj mistrzów, poszukaj inspiracji w barokowym malarstwie, z czasem zaczną Ci wychodzić piękne, spokojne plenery w konwencji którą lubisz. Nie zrzynaj od najgorszych, inspiruj się najlepszymi. Chyba że nie chodzi o zdjęcia tylko o to żeby odhaczyć kolejną niczego nie wymagającą parę, zgarnąć kasę i zapomnieć. To też jest jakiś sposób, ale po co pokazywać te prace szerszej publiczności?
To są Twoi mistrzowie, bo byłeś u nich na warsztatach. Przed warsztatami Twoje foty szału nawet na fotce.pl by nie zrobiły. Nie dorastały do pięt, pokazanym w tym wątku. Po warsztatach od razu widać jak ty zrzynałeś właśnie z pomysłów Kaliny i Trzcionki (jak i reszta uczestników tych przecudnych warsztatów). Jeśli już pouczasz autora tego wątku to podaj również inne nazwiska, oprócz Twoich forumowych guru. Widać autor chce iść swoją drogą i nie bawi go repoglamór i inne duperele. Tak, nie każdy chce być taki jak Ty.
Chyba wszyscy wypowiadający się tu zapomnieli, co jest tematem wątku.
Prywatne porachunki proszę załatwiać kanałami prywatnymi.
Zachęcam też do przeczytania regulaminu, zanim się komuś coś (wirtualnie) stanie.
Zamykam, bo się beczka asenizacyjna przepełnia.