PDA

Zobacz pełną wersję : Filtr z wodnymi kropkami.

cobex
07-09-2011, 13:46
Witam.

Czy da się jakoś wyeliminować kropki na filtrze ze słonej wody ? Niby nie przeszkadzają ale sama świadomość ich istnienia mnie drażni.

pozdrawiam.

sote
07-09-2011, 14:01
Witam.

Czy da się jakoś wyeliminować kropki na filtrze ze słonej wody ? Niby nie przeszkadzają ale sama świadomość ich istnienia mnie drażni.

pozdrawiam.

jak wyglada filtr ze slonej wody?

a tak na powaznie - pokaz zdjecie, zeby bylo wiadomo czy jest co eliminowac

cobex
07-09-2011, 14:32
Próbowałem, nie ma możliwości, kropki są widoczne tylko pod pewnym kątem. Musiałbym się nieźle nagimnastykować aby było coś widać. Nadał by się obiektyw macro którego nie posiadam.

sote
07-09-2011, 14:39
widac na zdjeciach, ktore robisz jak ten filtr jest zalozony?
jesli nie to olej temat ;)

cobex
07-09-2011, 14:40
Na zdjęciach nie widać, przynajmniej nie widzę. Trzeba będzie chyba to zostawić.

Art Erie
07-09-2011, 14:43
Namocz w wodzie destylowanej (żeby nie porysować), a póżniej standardowo szmatką. Jak nie pomoże, to filtry czyszczę parą wodną. Dokładniej, to gotuję wodę w czajniku, biore filtr w rękę i przesuwam go w strumieniu pary ( w pewnej odległości od czajnika, tak aby nie parzyło w ręce ). Póżniej standardowo ściereczka...
Tylko nie ugotuj filtra, wystarczy przeciągnąć nim w strumieniu pary, jak się nie poparzysz, to z filtrem też nic się nie stanie. Jeśli to nie pomoże, to znaczy że sole zrobiły już swoje i plamy zostaną.

Greg77
07-09-2011, 17:52
Jaki to filtr? Ciekawe bo uzywam filtrow non stop nad oceanem, czesto wiatr nawiewa bryze na mnie i filtry przecieram co chwila, poprostu zachodze w glowe, jak moga zostac slady, po powrocie do domu dokladnie czyszcze plynem do czyszczenia optyki i ircha;)