Zobacz pełną wersję : Filtr z wodnymi kropkami.
Witam.
Czy da się jakoś wyeliminować kropki na filtrze ze słonej wody ? Niby nie przeszkadzają ale sama świadomość ich istnienia mnie drażni.
pozdrawiam.
Witam.
Czy da się jakoś wyeliminować kropki na filtrze ze słonej wody ? Niby nie przeszkadzają ale sama świadomość ich istnienia mnie drażni.
pozdrawiam.
jak wyglada filtr ze slonej wody?
a tak na powaznie - pokaz zdjecie, zeby bylo wiadomo czy jest co eliminowac
Próbowałem, nie ma możliwości, kropki są widoczne tylko pod pewnym kątem. Musiałbym się nieźle nagimnastykować aby było coś widać. Nadał by się obiektyw macro którego nie posiadam.
widac na zdjeciach, ktore robisz jak ten filtr jest zalozony?
jesli nie to olej temat ;)
Na zdjęciach nie widać, przynajmniej nie widzę. Trzeba będzie chyba to zostawić.
Art Erie
07-09-2011, 14:43
Namocz w wodzie destylowanej (żeby nie porysować), a póżniej standardowo szmatką. Jak nie pomoże, to filtry czyszczę parą wodną. Dokładniej, to gotuję wodę w czajniku, biore filtr w rękę i przesuwam go w strumieniu pary ( w pewnej odległości od czajnika, tak aby nie parzyło w ręce ). Póżniej standardowo ściereczka...
Tylko nie ugotuj filtra, wystarczy przeciągnąć nim w strumieniu pary, jak się nie poparzysz, to z filtrem też nic się nie stanie. Jeśli to nie pomoże, to znaczy że sole zrobiły już swoje i plamy zostaną.
Jaki to filtr? Ciekawe bo uzywam filtrow non stop nad oceanem, czesto wiatr nawiewa bryze na mnie i filtry przecieram co chwila, poprostu zachodze w glowe, jak moga zostac slady, po powrocie do domu dokladnie czyszcze plynem do czyszczenia optyki i ircha;)