Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] 50/50
Z dzisiejszego zachodu.
Zdaję sobie sprawę, że brakuje tutaj motywu, ale niestety w okolicy żadnej łódki nie było ;)
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img705.imageshack.us/img705/4655/dsc5016950.jpg)
Pozdrawiam
...jest moc w tym zdjęciu.Bardzo mi się podoba.
ale kolrki, się mi podoba bardzo :)
Nikonozaur
06-09-2011, 21:40
Z kolorkami to pojechałeś po całości... :)
coach_lodz
06-09-2011, 21:46
rewelacja
No......ale pozytywnie;)
Moja uwaga bedzie co do rozmycia nieba....czy to ciemny ND? Tutaj motyw raczej nie potrzebny, solidna praca;)
No cóż, z racji braku motywu, robi za niego kolor ;)
Wiem, że jest pojechane, ale bardziej mnie się ta wersja podoba, od takiej wyblakłej i bez wyrazu.
No......ale pozytywnie;)
Moja uwaga bedzie co do rozmycia nieba....czy to ciemny ND? Tutaj motyw raczej nie potrzebny, solidna praca;)
Tak, Grzegorzu, zaprzągłem do tego zdjęcia B+W 1000x ND. Naświetlane 30 sekund, więc niebo nieco się rozmyło, ale chyba tragedii nie ma :)
Ciekawie wyszło. Pozazdrościć warunków, na Mazowszu czyściutkie niebo niestety...
ojjo joj, bardzo na tak :)
Tak, Grzegorzu, zaprzągłem do tego zdjęcia B+W 1000x ND. Naświetlane 30 sekund, więc niebo nieco się rozmyło, ale chyba tragedii nie ma :)
nie...tragedii nie ma zwlaszcza jak uzyles filtra....w pierwszej chwili pomyslalem, ze blurem pociagniete, ale woda wlasnie wydala mi sie mocno rozmyta....ladne!
Podoba mi się. Układ chmur sprawił, że długi czas jest tu zdecydowanym sprzymierzeńcem. Kolorki ostre, ale tyle razy w życiu człowiek widzi "nierzeczywiste" obrazy, że spokojnie można w nie uwierzyć. Zastanawia ostrość ostatniego planu, ale chyba bym nie zmniejszał jednak.
ostrytux
06-09-2011, 23:37
Bardzo dobrze skomponowane, światło piękne!
Zdaję sobie sprawę, że brakuje tutaj motywu ...
Mnie tu nic nie brakuje!
.. ale niestety w okolicy żadnej łódki nie było ;)
Zawsze dla uzupełnienia kadru, poklasku, podbicia walorów estetyczno itd. można wklejkę zrobić pytanie tylko po co, i co to ma jeszcze wspólnego z fotografią krajobrazu :) ;)
wojtek6308
07-09-2011, 08:48
Pięknie się dzieje, ... i bardzo mnie się to podoba :-) .
chyba namalowałeś, jesteś artystą ;-)
jacekz40
07-09-2011, 12:17
I łódka niepotrzebna, super jest :)
ale zdjęcie...pogratulować!
Światło i kolory świetne.Pozdrawiam
chomiczkus
07-09-2011, 16:36
Swietne
Pozdrawiam
Michal
Wydaje mi się, że treści w kadrze jest na tyle dużo, że dodatkowy motyw tylko by zepsuł ład i harmonię ;).
Dla mnie bardzo dobre :).
Szkoda tylko, że kolorki na dole kadru troszkę słabo się "wysmażyły' ;).
Dziękuję za odwiedziny i ciekawe komentarze :)
Czyli nawet ten czarny pas na środku jest ok?
Baaaardzo mi się podoba
... może tylko ciut leci w prawo, co łatwo poprawić... ale też nikt z przedmówców tego nie poruszył więc się nie upieram :-)
krzysztofz24
08-09-2011, 14:12
Ale pojechales z kolorami:-)...tak tam na pewno nie bylo:p...no przegiecie:-). I normalnie za to mi sie podoba:twisted:
Czyli nawet ten czarny pas na środku jest ok?
Taki był zamysł od samego początku. Mam też kadr z dłuższą ekspozycją, ale moim zdaniem odkrycie szczegółów w ostatnim planie pozbawiło by tą fotę klimatu. Poza tym uściślając, jest to bardzo ciemny pas, a nie czarny, co łatwo można sprawdzić kroplomierzem ;)
Baaaardzo mi się podoba
... może tylko ciut leci w prawo, co łatwo poprawić... ale też nikt z przedmówców tego nie poruszył więc się nie upieram :smile:
Z tym leceniem w prawo, to nie do końca prawda. Tam jest wał, który w pewnym momencie odbija od linii brzegowej jeziora, pod kątem prostym, więc fizycznie jest to niemozliwe.
Ale pojechales z kolorami:-)...tak tam na pewno nie bylo:p...no przegiecie:-). I normalnie za to mi sie podoba:twisted:
Jak to nie było? Jasne, że było :D ;) :mrgreen: