Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Debiut :)
Janek Butelka
06-09-2011, 02:13
Dobry wieczór Państwu!
Po dłuższych przygotowaniach postanowiłem i odważyłem się zamieścić zdjęcie w tym dziale.
Proszę o szczere opinie dot. kadru, kolorów i ekspozycji. Pozostałe uwagi z zakresu portretu (w szerokim tego słowa znaczeniu) również są bardzo mile widziane. Proszę o szczere komentarze i trafne sugestie, podpowiedzi. Na samym końcu, bardzo proszę o szczere i rzetelne (rzekłbym koleżeńskie) podejście do tematu, gdyż uczę się i dobre rady są mi obce :)
Dziękuję,
Janek!
--
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img819.imageshack.us/img819/7920/img3702a.jpg)
--
ten kosmita na jej czole strasznie odpycha
za dużo azbestu w herbacie
Photoartbox
06-09-2011, 08:21
Kadrowalbym bardziej w lewo (wiecej przestrzeni z lewej), nie podchodzi mi kolor skory, ktory wydaje mi sie zostal "podciagniety" razem z reszta. Ogolnie nie wyglada to zle. Ramki be;)
Podoba mi się kadr i poza modelki. Wywaliłbym ramkę, winietę i wystemplował czoło i rozjaśnił twarz (tj. "wybladził")... A i okulary zupełnie niepotrzebne.
Photoartbox
06-09-2011, 15:07
Co wy z tym czolem? Nie stepluje sie znakow szczegolnych, to nie dzial moda/glamur tylko portret.
Tia... dodatkowo zabrać modelce obuwie i odzienie. Przenieść do wnętrz lochów. Związać łańcuchami. Zrobić zdjęcie pod słońce. Dodać więcej góry.
Obciąć dół...
Już, już idę siostro po lekarstwa! ;)
====================================
Ładnie wyszło, a zazdrośników nie słuchać.
nathaniel
06-09-2011, 19:35
Tia... dodatkowo zabrać modelce obuwie i odzienie. Przenieść do wnętrz lochów. Związać łańcuchami. Zrobić zdjęcie pod słońce. Dodać więcej góry.
Obciąć dół...
Dokładnie. :)
A tak poważniej to przyjemne naturalne zdjęcie.
Przemek80
06-09-2011, 19:48
ten kosmita na jej czole strasznie odpycha
Zastanowiłeś się wogóle,że to jest znamię którego nie da się usunąć?
Fajna,prosta,przyjemna fotka.Nie zwala z nóg,ale fajna:)
Trochę popracuj nad glamourową obróbką, mniej standardowym strojem dla modelki i mamy kolejnego fotomagika... :P
Zdjęcie bez niespodzianek, popracowałbym jeszcze nad obróbką i może poszukałbym ujęcia z lepszą mimiką. Pozdrawiam! :)
Mnie tylko okulary trochę wadzą i troszeczkę za czerwono na dekolcie i twarzy. Poza tym jest dobrze.
Kolor skóry na twarzy zupełnie inny niż na kończynach. Pasuje to wyrównać (w PS żółty pędzel na kryciu 2-3% i jedziesz) i kadrowo uciąć lewej. Poza tym MZ jest ok. Okulary mi nie wadzą, fotka wygląda na robioną na spontanie i nie zawsze się pomyśli, by zdjąć.
Debiut jak najbardziej dobry i czekamy na następne wrzuty :)