Zobacz pełną wersję : Zdjęcia czapek
aneczka18
06-09-2011, 00:24
Witam. Czy ktoś może wie na co te czapki są założone? Bo jeśli były by na głowie manekina to nie było by widać środków uszu... Podaje link do zdjęć > http://www.mirshapok.ru/catalog/%D0%A8%D0%B0%D0%BF%D0%BA%D0%B8%2C+%D0%9A%D0%BE%D0% BC%D0%BF%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%82%D1%8B/ACHTI/
donkiszot
06-09-2011, 14:47
Na specjalistyczny statyw do fotografowania czapek z widocznymi środkami uszu. Strasznie droga rzecz i wykonywana wyłącznie w Szwajcarii na zamówienie, bo ponoć przed każdym dniem pracy trzeba wypić 5 litrów świeżego mleka, a to pochodzić ma z pięknych fioletowych krów alpejskich -- dlaczego? nie wiadomo, inaczej po prostu nie działa i nie widać środków uszu. :o:twisted:
Kurde, myślcie trochę (takich pytań ostatnio przybywa jak piasku w dolnej części klepsydry)! Na co założone? na cokolwiek co pozwoli ukształtować czapkę niczym na głowie i skończy się przed końcem czapki aby środki rzeczonych uszu widać było. Podstawą fotografii (poza statywem ;)) jest umiejętność preparowania rzeczywistością i niekoniecznie potrzebne są do tego specjalistyczne narzędzia czy pluginy (zróbtozamnie) do PS.
jacoslavgth
06-09-2011, 14:53
ja bym ubrał na balon (oczywiście żeby nie było go widać i żyłką na belce), jak się chce fotografować to trzeba być kreatywnym w pomysłach - jak to zrobić...
Tak jak piszesz ... balony - moja pierwsza i w zasadzie jedyna myśl ... ewentualnie jakieś piłki, ale zasada w sumie ta sama. Pozdro!
jacoslavgth
06-09-2011, 14:59
Tak jak piszesz ... balony - moja pierwsza i w zasadzie jedyna myśl ... ewentualnie jakieś piłki, ale zasada w sumie ta sama. Pozdro!
balon lekki i można go podwiesić i trzyma sie samoistnie czapy, piłka spadnie :)
aneczka18
06-09-2011, 18:04
Ja probowalam robic na pilce, a teraz jeszcze mam taki plan zeby pilke postawic na takim stojaku na czapki. Zadalam to pytanie poniewaz myslalam, ze moze ktos wpadnie na jeszcze jakies inne pomysly procz pilki i balona. Wiec donkiszot twoja wielka filozofia zarazem malo smieszna nie wiem po co była. Napij sie moze lepiej tego swiezego mleka
jacoslavgth
06-09-2011, 18:23
Ja probowalam robic na pilce, a teraz jeszcze mam taki plan zeby pilke postawic na takim stojaku na czapki. Zadalam to pytanie poniewaz myslalam, ze moze ktos wpadnie na jeszcze jakies inne pomysly procz pilki i balona. Wiec donkiszot twoja wielka filozofia zarazem malo smieszna nie wiem po co była. Napij sie moze lepiej tego swiezego mleka
jak dasz balon to a sama czapke w dwóch punktach podwiesisz na żyłce (potem do wystemplowania) balon nie wypadnie i nie będzie go widać więc czapa będzie sie wydawała zawieszona w powietrzu, stojaka bym nie dawał
Ja kiedyś bawiłem się w coś takiego i użyłem takiej półokrągłej miski akrylowej z tesco czy tam auchan - porobiłem dziurki do zaczepiania cieniutkiej żyłki wędkarskiej i to do namiotu bezcieniowego. W sumie nie wiem czy to był jakiś garnuszek do kuchni czy ozdoba ale kupiłem to w markecie za grosze. Efekty były zadowalające. Fajnie pasowało do czapki z daszkiem. Cykałem dla zabawy "Fuji S100coś tam".
donkiszot
06-09-2011, 22:00
Może mało śmieszna, może po nic, może Twoje pytanie też jest po nic, może napiję się mleka, a może herbaty. W każdym razie, jeśli nie po nic, to moja wypowiedź była po to, aby Ci pokazać (i nie tylko Tobie -- jak mówiłem -- podobnych pytań wiele), że Twoje pytanie jest z natury: czym zamieszać herbatę? bo próbowałam łyżką stołową, ale teraz jeszcze spróbuję inaczej.
Odpowiedź na Twoje pytanie jest bardzo prosta: włóż tam cokolwiek byle wyglądało tak jak chcesz. Wszystkie chwyty dozwolone. Poradzisz sobie piłką, zrób z piłką, lepiej z balonem to zrób z balonem, możesz też spróbować ze zwiniętym polarem, napchać innych czapek, uciąć komuś głowę (najlepiej manekinowi, bo się krwią czapki nie pobrudzą), możesz też użyć sporej choinkowej bombki, miski, plasteliny, gipsu, słoika... słowem: czegokolwiek.
PS
Herbatę najczęściej mieszam widelcem, ot pod ręką mam, i o dziwo też działa.