Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Jest takie miejsce w Tatrach....
Bartekkw
05-09-2011, 13:20
którego nazwę pewnie znawcy tematu znają...;) Ja w każdym razie byłem tam pierwszy raz w życiu a i wcześniej nie miałem o nim pojęcia.. Zapraszam
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img683.imageshack.us/img683/5893/roch2a1.jpg)
O już jesienne kolory widzę! Świetna fotka!
teraz Bartku powiem....super!
<| MICHAŁ |>
05-09-2011, 13:55
wreszcie zdjecia z gor w normalnych kolorach, a nie w kolorach splowialej s...czki
tak trzymaj - jest super
ja jade na koniec wrzesnia :)
Mnie to nic nie mówi. Co to za miejsce?
Zdjęcie bardzo ładne.
To nie tam za rogiem Siklawa sobie sika? ;)
Bartekkw
05-09-2011, 16:17
To nie tam za rogiem Siklawa sobie sika? ;)
No nie....to po słowackiej stronie ;)
Bartek, idź do Zielonego Stawu Kieżmarskiego, tam też zaliczysz opad szczęki.
Fota elegancka.
Nikonozaur
05-09-2011, 17:00
I lusterko i kolor, kadr solidny. Piękna praca. ;)
A dla mnie są tu poważne wpadki. Przede wszystkim kamienie oraz to coś prostokątnego prawie na środku w głębi kadru - wszystko ma jakąś seledynową poświatę. Wypalone słońcem i do tego podkreślone obróbką. Bije po oczach i nie daje się skupić na całości obrazu. Dodatkowo kontrast planów ustawiony tak, że nie wiadomo czy jest tu główny motyw, jak tak, to który? A całość jako całość może i ładna, ale nie atakuje moich zmysłów. No chyba, że zabójczym i nachalnym światłem dnia. Miejscówka na tak. Ale można tu coś więcej stworzyć moim zdaniem.
Bartekkw
05-09-2011, 17:40
A dla mnie są tu poważne wpadki. Przede wszystkim kamienie oraz to coś prostokątnego prawie na środku w głębi kadru - wszystko ma jakąś seledynową poświatę. Wypalone słońcem i do tego podkreślone obróbką. Bije po oczach i nie daje się skupić na całości obrazu. Dodatkowo kontrast planów ustawiony tak, że nie wiadomo czy jest tu główny motyw, jak tak, to który? A całość jako całość może i ładna, ale nie atakuje moich zmysłów. No chyba, że zabójczym i nachalnym światłem dnia. Miejscówka na tak. Ale można tu coś więcej stworzyć moim zdaniem.
No zupełnie się nie zgodzę - czy oby na pewno masz telewizor dobrze ustawiony ?? ;) Żadnego seledynu nie ma (notabene w poprzednim zdjęciu zwróciłeś uwagę na zaniebieszczeia których też nie odnotowałem). Kontrast planów ustawiony zgodnie z naturalnym postrzeganiem obrazu - bliżej = intensywniej. A to kwadratowe na środku to tablica informacyjna przy szlaku - oczywiście można było ją wymazać ;)
Sprawdziłem na innym monitorze i trochę rzeczywiście stonuję to co napisałem. Kolor jest, ale o wiele mniej się "świeci". Prawdopodobnie za bardzo nasyconym widzę jakąś składową pasma niebieskiego. No to muszę podkalibrować monitor troszeczkę.
Nadal mi te kamienie "wystają z kadru", ale już o wiele mniejszy ma to wpływ na odbiór całości. I chyba też drugi plan się poprawił o dziwo. Dziękuję za "niezgodę", a nie milczące przyjęcie komentarza (co się zdarza najczęściej). Czas usiąść do kalibracji - chociaż nie wiem, czy więcej wycisnę z mojego staruszka. :(
coach_lodz
05-09-2011, 17:55
mnie się podoba ta intensywność kolorów.... świetna praca !!
BogdanSD
05-09-2011, 18:01
Jak zwykle u Bartka wszystko gada ! Super kolorki !
witold68
05-09-2011, 18:10
...fajnie to wyszlo, móglby ktos wyjasnic przy okazji w jakim celu uzyto lampe blyskowa do pejzazu?
...fajnie to wyszlo, móglby ktos wyjasnic przy okazji w jakim celu uzyto lampe blyskowa do pejzazu?
Pewnie otworzyła się bo automat tak chciał ;)
Ja obstawiam, że jest to gdzieś po drodze do Zbójnickiej Chaty. Jest tam takie małe jeziorko.
Co do opadu szczeny to mimo wszystko największy zaliczyłem na słowackiej spiskiej 5-tce.
Samo zdjęcie mi się podoba. Fajne ciepłe kolory.
Bartekkw
05-09-2011, 18:45
No to teraz nie wiem o co chodzi.....lampy nie było ..
fotoMichal
05-09-2011, 18:47
Bardzo dobra praca! ...
Wszystko jest tak jak ma być.
Aż miło się ogląda...
Bardzo ładne kolory, fajny kadr.
Bartekkw
05-09-2011, 19:09
Pewnie otworzyła się bo automat tak chciał ;)
Ja obstawiam, że jest to gdzieś po drodze do Zbójnickiej Chaty. Jest tam takie małe jeziorko.
Co do opadu szczeny to mimo wszystko największy zaliczyłem na słowackiej spiskiej 5-tce.
Samo zdjęcie mi się podoba. Fajne ciepłe kolory.
No dobra.... To jeden ze stawów Rohackich - świetna miejscowka
Bardzo poprawnie mi sie wydaje. Fajny kadr z fajnego miejsca - OK
juz wszystko zostało napisane...swietne!
również miejsca nie kojarzę. Mi pasi
jarekf34
05-09-2011, 21:01
Bardzo przyjemnie się ogląda. Fajne kolorki :)
Naturalnie i ciekawie. Podoba mi się. Tam nie byłem ale teraz to może będę :)
piotrm100
05-09-2011, 22:38
Bartek, ogladajac Twoje nadwislanskie foty nie moglem wyjsc z podziwu ale teraz to juz jestes moim guru :)
maniak666
05-09-2011, 22:43
Bardzo dobra praca! ...
Wszystko jest tak jak ma być.
Aż miło się ogląda...
Ano pozwolę się podpisac.
Kiedy tu zawitasz?
Bartekkw
05-09-2011, 22:55
Bartek, ogladajac Twoje nadwislanskie foty nie moglem wyjsc z podziwu ale teraz to juz jestes moim guru :)
No pojechałeś troszkę Piotrze ;) Dobrze że ja też mam kilku guru w tym dziale ....hehe ;)
Kiedy tu zawitasz?
Masz na myśli Londek Andrzeju ?? Jak już tam dojadę to obiecaj że mnie z Mirkiem na klify zabierzecie ;)
Dziękuję za komentarze
piotrm100
05-09-2011, 22:59
Bezwzgledu na okolicznosci przy takiej okazji i ja jade!
Bartekkw
05-09-2011, 23:02
no to będzie zwarta ekipa ;)
maniak666
05-09-2011, 23:03
Masz na myśli Londek Andrzeju ?? Jak już tam dojadę to obiecaj że mnie z Mirkiem na klify zabierzecie ;)
Dziękuję za komentarze
Pozwolę się w imieniu Londynczyków gromadnie wypowiedziec.
ZABIERZEMY!!!
I lusterko i kolor, kadr solidny. Piękna praca. ;)
zgadzam sie :)
To ja też dołączę do grupy, na której ta fota wywarła pozytywne wrażenie :-)
wojtek6308
06-09-2011, 08:43
Jest bardzo ładnie, kolorki, kadr wszystko mnie się tu podoba :D .
Mariusz Lesiuk
06-09-2011, 09:13
Pięknie! Byłem tam chyba z 10 lat temu.
Kadr , kolory... świetne .
krzysztofz24
06-09-2011, 11:51
Bardzo ladnie, szczegolnie mi sie podoba zagranie pierwszym planem.
dlugas1982
06-09-2011, 16:45
mi wyrwało kapcie
się bardzo widzi
ostrytux
07-09-2011, 00:10
Kompozycja, światło, nastrój - no nie mam pytań :)