PDA

Zobacz pełną wersję : Dzień dobry i od razu zgrzyt

Roderyk Braun
04-09-2011, 21:00
Cześć,
Zarejestrowałem się na forum, bo polecił mi kolega, imieniem Robert.

Oczywiście pomyślałem sobie, że może bym też podzielił się zdjęciami, ale nie potrafię się skategoryzować.
Czy mogę liczyć na pomoc?
Ogólnie robię zdjęcia wszędzie tam, gdzie uznam za stosowne - a że nie jestem profesjonalistą, mam problem, by się samemu zaszufladkować.
Jedynym rozwiązaniem wydaje mi się kategoria "Inne"...
Ale może jednak nie?

W załączeniu dwa przykładowe zdjęcia - może i niezbyt atrakcyjne, ale takie właśnie czasem wychodzą.

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img683.imageshack.us/img683/4435/0005057.jpg)

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img705.imageshack.us/img705/1153/0004992.jpg)

Co myślicie?

amirez
04-09-2011, 21:48
No, myślimy. Czasami nawet fajnie wychodzą. Może być "Inne". Tam też wiele osób zagląda.

Keek
04-09-2011, 22:13
Tez nie jestem profesjonalista, wiec nie napisze niczego sensownego. Pierwsze mi sie podoba bo jest kolorowe. Czarnobiale zdjecia to przezytek - relikt minionego czasu - i chyba bez sensu takie robic.

stock
04-09-2011, 22:16
ale po co taki watek w cafe. Masz kategorię - mozesz sobie każdą przejrzeć i zobaczyć co ludzie tam wrzucają. I w odpowiednią daj swoje zdjęcie. Jak się pomylisz - Cię przeniosa.

Keek
04-09-2011, 22:19
Dokladnie. Kolega dobrze prawi. Wrzucaj wiecej. Mam tylko nadzieje, ze robisz dobrym aparatem? Co to za szklo?

Roderyk Braun
04-09-2011, 22:19
(...) Czarnobiale zdjecia to przezytek - relikt minionego czasu - i chyba bez sensu takie robic.

Może i tak, ale ja czasem po prostu widzę bez kolorów. Pewnie jakiś defekt mózgu.
Ale dzięki za radę :)

Roderyk Braun
04-09-2011, 22:20
ale po co taki watek w cafe. Masz kategorię - mozesz sobie każdą przejrzeć i zobaczyć co ludzie tam wrzucają. I w odpowiednią daj swoje zdjęcie. Jak się pomylisz - Cię przeniosa.

A widzisz - a ja po prostu bałem się, że nakrzyczą, i stąd takie pytanie.
A poza tym chyba trochę chciałem się przywitać, więc postanowiłem w taki sposób zagaić.
Jak źle zrobiłem - przepraszam i postaram się wyciągnąć wnioski.

Dokladnie. Kolega dobrze prawi. Wrzucaj wiecej. Mam tylko nadzieje, ze robisz dobrym aparatem? Co to za szklo?

Czy dobrym aparatem? Nikonem, więc chyba dobrym, nie? :D
A szkło - to zoom, żadna stałka. Bo oczywiście tyle to jeszcze wiem, że stałki są lepsze.

A, zapomniałbym o najważniejszym - zoom 24-70.
Dobre?

Keek
04-09-2011, 22:22
A widzisz - a ja po prostu bałem się, że nakrzyczą, i stąd takie pytanie.
A poza tym chyba trochę chciałem się przywitać, więc postanowiłem w taki sposób zagaić.
Jak źle zrobiłem - przepraszam i postaram się wyciągnąć wnioski.

Bardzo dobrze. Mam nadzieje, ze nie zamkniesz sie w sobie i bedziesz zaangazowanym uzytkownikiem forum.

Dobre?

Chyba dobry. Oryginalny Nikkor? 2.8? Nie mam takiego - za profesjonalna sprawa jak dla mnie.

PS. Nie pisz dwoch wpisow jeden pod drugim. Edytuj wczesniejszy.

kZC_
04-09-2011, 22:24
Dobre?
Szkło dobre, ale bez rewelacji :)

Roderyk Braun
04-09-2011, 22:57
Bardzo dobrze. Mam nadzieje, ze nie zamkniesz sie w sobie i bedziesz zaangazowanym uzytkownikiem forum.

Chyba dobry. Oryginalny Nikkor? 2.8? Nie mam takiego - za profesjonalna sprawa jak dla mnie.

PS. Nie pisz dwoch wpisow jeden pod drugim. Edytuj wczesniejszy.

Też mam nadzieję, że się nie zamknę w sobie - nie jestem super-forumowym zwierzęciem. :)

A co do szkła - Ty mówisz że zbyt profesjonalne dla Ciebie, a kolega kZC_ - bez rewelacji - więc jak widać, wszystko zależy od punktu siedzenia.
Ja tam powiem, że trochę czasem przeszkadza mi jego wielkość.

Tak w ogóle to dzięki wszystkim za rady - jak się okazuje, ktoś miłosiernie przeniósł ten wątek w bardziej odpowiednie miejsce :)

A, i jeszcze jedno - Keek, fajne zdjęcie (http://robertkresa.com/DL146.html), to z Twojego podpisu. Naprawdę mi się podoba!

fotouser
07-09-2011, 01:15
wrzucaj do fotogarfii ulicznej

Greg77
07-09-2011, 18:31
Pierwsze mi sie podoba bo jest kolorowe. Czarnobiale zdjecia to przezytek - relikt minionego czasu - i chyba bez sensu takie robic.

Co za ignorancja i bzdura.....brak elementarnej wiedzy o fotografii!!!!
Czarno biale zdjecie to zdjecie jak kazde inne, dobra konwersja do B&W wcale nie jest taka latwa, wiec prosze nie opowiadaj bzdur. To pisalem ja maniak zdjec kolorowych....

Mam tylko nadzieje, ze robisz dobrym aparatem? Co to za szklo?

O dzisus! A jak D40 to co?

Autorze, zdjecia do dzialu "Ludzie, fotografia uliczna, reportaz".....jedynka fajna!

donkiszot
07-09-2011, 18:56
:lol:
Chyba parę osób się zakręciło i wkręciło. Albo ja się wkręciłem wkręceniem.

marszull
08-09-2011, 00:31
:lol:
Chyba parę osób się zakręciło i wkręciło. Albo ja się wkręciłem wkręceniem.

;)

a tak sie zastanawialem czy ktos odpisze

Rycerz
08-09-2011, 07:27
Co za ignorancja i bzdura.....brak elementarnej wiedzy o fotografii!!!!
Czarno biale zdjecie to zdjecie jak kazde inne, dobra konwersja do B&W wcale nie jest taka latwa, wiec prosze nie opowiadaj bzdur. To pisalem ja maniak zdjec kolorowych....

przecież cię wkręcają ;-) zobacz kto to napisał ;-)

Roderyk Braun
08-09-2011, 08:08
wrzucaj do fotogarfii ulicznej

Do ulicznej???
Czasami lubię pojedyncze stritowe zdjęcia, ale nigdy bym nie potrafił się zgodzić, że moje mogą być tam zakwalifikowane :/

Greg77
08-09-2011, 08:42
przecież cię wkręcają ;-) zobacz kto to napisał ;-)

Tak jest jak 12h siedze w pracy przed kompem....no dalem sie wkrecic:D