Zobacz pełną wersję : [ Reportaż ] Bóg jest wielki, a ja malutka
Megazordon
10-02-2007, 15:10
Generalnie zdjęcie jak zdjęcie, ale zauważyłem na nim coś ciekawego. Może jeszcze ktoś to wypatrzy.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img100.imageshack.us/img100/7457/bogjestwielkiajamalutkajl6.jpg)
Mosquito
10-02-2007, 15:26
Generalnie zdjęcie jak zdjęcie
Wg. mnie bardzo dobre zdjecie, i chyba wiem o co Ci chodzi, to nie tak ze nie chce Ci wierzyć ale zdjeciom juz nie ufam a wiec nie bylo tam PSa? :)
Ja widzę tak jakby twarz w prawym dolnym rogu. :D
Jasne. Tylko nie rozgłaszaj, bo się zleci klub MB do tego :)
Co to jest klub MB? :)
A co autor wypatrzył na tym zdjęciu? :>
Megazordon
10-02-2007, 15:38
Nie było PSa, a twarz jest. :)
Pierwsze skojarzenie jakie mi przyszło do głowy, to Freddie Mercury i nie pytajcie dlaczego. Po prostu, moim zdaniem, podobny był do tej twarzy.
A mi bardziej przypomina George'a Michael'a.
a po lewej od cienia krzyża postać powstańca?
Megazordon
10-02-2007, 15:49
a po lewej od cienia krzyża postać powstańca?
Hmm tego się nie dopatrzyłem, chyba że to ironia :)
Co to jest klub MB? :)
A co autor wypatrzył na tym zdjęciu? :>
Klub Moherowych Beretów. Chciałem uniknąć dosłowności :). Ale się nie udało.
no faktcznie, w PD jest twarz...
a ja po lewej stronie od cienia krzyza widze swinski ryjek :D
ale serio, nie nabijam sie.
jak bedzie trzeba to obrysuje na dowod:)
Megazordon
10-02-2007, 16:15
:)
Widzę, że ściana tego kościoła daje duże pole manewru dla wyobraźni.
Pytanie do autora - czy to jest kawałek kościoła przy ul. Kruczej we Wrocławiu? Bo tak coś wygląda na jego południową ścianę (zaraz ktoś pomyśli, że nałogowo leżę tam krzyżem/pod krzyżem, ale śpieszę uspokoić, że NIE).
Megazordon
10-02-2007, 17:06
Tak, to kościół św. Karola Boromeusza na skrzyżowaniu ulic Gajowickiej i Kruczej.
A ja po kilkunastu minutach wpatrywania się w to zdjęcie wypatrzyłem smarkającą panią w lewym dolnym rogu :-)
Megazordon
10-02-2007, 17:17
A ja po kilkunastu minutach wpatrywania się w to zdjęcie wypatrzyłem smarkającą panią w lewym dolnym rogu :-)
No to już na bank była ironia.
meliszipak
10-02-2007, 17:19
Obok twarzy z pd i cienia wychylonego zza węgła w przysiadzie, jest jeszcze wyrażnie widoczna twarz w lg. Na wysokości cienia poprzecznej belki krzyża. Opiera skroń o krzyż i
patrzy w dół.
Fajnie to wszystko zagrało.
Ja tam widze nawet więcej twarzy ponad tą najwyraźniejszą tylko, że sie coraz bardziej rozmywają. A co do zdjęcia szkoda że jest takie mało kontrastowe, sam mam z tym problemy i wtedy sięgam po ps :)
maciek_m
10-02-2007, 17:43
mi to wyglada na Lecha Walese :-)
Mosquito
10-02-2007, 17:44
Megazordon a może ty masz po prostu matryce strasznie zapackana ;) a my tu o jakis twarzach na scianie ;)
Tak samo to widzę.
Megazordon
11-02-2007, 02:21
Megazordon a może ty masz po prostu matryce strasznie zapackana ;) a my tu o jakis twarzach na scianie ;)
Hehe... no na szczęście czysta jest ostatnio.
super!
ja to widzę tak:
z Boga został ledwie cień
a ta pani mówi; już pójdę, co tak będę tu sama stała ;-)
december
14-02-2007, 11:28
A mnie podoba sie inna sprawa: krzyż drewniany ma ucięte górne ramie, ale cień jest już cały. Przychylam sie do twarzy w PD ale również widze postać żołnierza przy cieniui krzyża, i to z abwehry w dodatku.... Wracając do zdjęcia, to znakomite!!!! i ta kompozycja...
A mnie martwi, ze krzyz cien ma, a smarkajaca Pani juz nie:)
Twarz w PD tez widac:)
No tak a ja tu jeszcze słyszę głosy i słyszę aby autor fotki dał wiekszy datek na tacę...
a powaznie to faktycznie układ świateł na ścianie może sugerowc jakis widok, to raczej normalne zjawisko
i bardzo czesto spotykane a myslę że w fotce w kolorze już te odcienie bedą raczej mnie sie przedstawiały
i mniej bedzie nagłych wizji u ogladajacych ,
no cóż nie ulega watpliwosci że fotka jest orginalna bo przyciaga wiekszy wzrok niż inne , tylko żywot takich mini cudów jest zazwyczaj krótki, ale ciekawy
pozdrawiam
---------------
Megazordon
14-02-2007, 22:38
Górę krzyża uciąłem celowo, ponieważ w kadr wchodziły okna i witraże, a to by rozpraszało uwagę. Uznałem, że cień mówi wszystko i wystarczy. W kolorze zdjęcie to nie wygląda może źle, ale światło było takie, że wyszło dość żółte, stąd też zdecydowałem się na B&W. Jeśli ktoś chce to mogę zapodać :)
Postac idzie w lewo (na zdjeciu) wiec umiescilbym ja bardziej z prawej strony... ale tak to ogolem bardzo mi sie podoba, szczegolnie ten krzyz uciety... tylko po cieniu widzimz, ze to krzyz ;)
Niedzwiedz
15-02-2007, 10:34
jest fajne
Wdzię, że jesteś wielbicielem krzyży. Hobby jakieś? Bo ostatnio było na forum zdjęcie dziewczyny z rozłożonymi rękoma w kształcie krzyża i lampą z ikei. Heh...
Kraftsman
16-02-2007, 00:00
mi to wyglada na Lecha Walese :-)
taaa... ale przecież Wałęsa jest podobny do George'a Michaela - mają np. podobne wąsy :-) - więc wszystko się zgadza.
EGZORCYSTE wolajcie, bo ja tam widze twarz, twarz CHE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!