Zobacz pełną wersję : NX2 nie czyta rawów.
Witam.
Potrzebuje pomocy z NX2. Nie używałem go od dawna i nie wiem dlaczego nie czyta rawów z d300s. Stare rawy jeszcze z d80 czyta bez problemu. O co chodzi?
Zrob update do nowej wersji i bedzie po problemie....
Ha, nie jest to takie proste. To jest wresja jakby to powiedzieć, niezbyt prosta.
Ha, nie jest to takie proste. To jest wresja jakby to powiedzieć, niezbyt prosta.
No to jasniej prosze, D80 czyta a D300 nie to znaczy, ze masz starego NXa, jezeli jest inaczej to mogles opisac to w pierwszym poscie....
Jest dokładnie tak jak mówisz, czyli rawy z d80 z przed roku czyta, a nowych z d300s już nie chce. Pokazuje się komunikat "cannot load file c:/itd". Wersja to 2.0.0. A aktualizować też się nie chce.
Jest dokładnie tak jak mówisz, czyli rawy z d80 z przed roku czyta, a nowych z d300s już nie chce. Pokazuje się komunikat "cannot load file c:/itd". Wersja to 2.0.0. A aktualizować też się nie chce.
to po prostu pobierz nowego NX ze strony Nikona samodzielnie i wpisz po instalacji swoje numerki
https://nikoneurope-pl.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/49290
Pokazuje się komunikat "cannot load file c:/itd". Wersja to 2.0.0. A aktualizować też się nie chce.
To jest powod, sam sie nie zaktualizuje, nie myle sie, na 100% bedzie dzialac jak zainstalujesz nowa wersje, wersja 2.0.0 wyszla na dlugo przed D300s to jak ma otwierac NEFy z tej puszki??
Dobra, dzięki Panowie. Spróbuję tak właśnie zrobić.
Pozdrawiam.
Zainstalowałem wersję 2.6.6 i wszystko działa. Jeszcze raz dzięki.
2.6.6? hmmm to jakaś całkiem nowa... bo najnowsza to 2.2.7 ;) a poważniej to pobierz 2.2.7 - jest ciut stabilniejsza
A może i masz rację, nigdy nie miałem pamięci do cyferek.