Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Z czerwonym nosem III wersja ostateczna....
Tyle sie nasluchalem o za mocnej obrobce, ze zrobilem teraz ostateczna wersje i juz nie ruszam tych kadrow....no poza jednym, ktory bedzie jedynym na moja strone, ale to na spokojnie:D
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://imageshack.us/photo/my-images/827/dsc0912m.jpg/)
krzysztofz24
02-09-2011, 16:24
No i jak dla mnie teraz kolorystycznie i obrobkowo zero zastrzezen:-). Lodka nie daje po oczach, tylko dobrze sie wkomponowuje kolorystycznie w reszte zdjecia.
Fajne trawska i dalsze plany. Ja tam za lodkami niespecjalnie przepadam;-), ale jak w tamtych watkach sie udzielalem, to wypada tutaj cos skrobnac.
Ogolnie spoko fota.
No i ostateczna wersja , wersją najlepszą . Zdecydowanie wybieram III .
nie do końca rozumiem takie kadrowanie. Pierwszy i ostatni plan są w tym samym pionie, tam najwięcej się dzieje. Środkowy plan jest za mało atrakcyjny przez co całe zdjęcie jest zaakcentowane na prawej stronie
Obróbkowo chyba najbardziej naturalnie to wyszło. Co nie znaczy, że taki kierunek musi się wszystkim podobać automatycznie. Trochę bajki każdy lubi czasem. Tutaj nie pasuje mi kadr (centralny, brak głównego motywu) oraz zbyt jasna podłoga na pierwszym planie. Zabrzmi to może głupio, ale także ta chmura ciemna plamiasta bardzo przyciąga uwagę. Wygląda trochę jak fatalnie użyty stempel w PSie. Może to tylko kwestia akurat tego formatu zdjęcia i na innym nie będzie tego efektu. Nie podchodzą mi również tak jasne tony siatki na wiosłach. Ale wreszcie kolor łodzi wygląda jak naturalny kolor, a nie pseudo-HDRowe szaleństwa, czy jak tam to ktoś nazwał poprzednio.
Według mnie dobrze zrobiłeś wstawiając te trzy zdjęcia i wyciągając jeden wspólny wniosek na ostateczna pracę. Być może warto też jej dać "ochłonąć" przed publikacją i się z nią "przespać" z tydzień, albo i miesiąc.
Ale walkę stoczyłeś z ta łódką :shock:;).
Myślę, że ta wersja jest najlepsza.
Ale otwarcie przyznam, że poprzednie łódki w Twoim wykonaniu plasowały się co najmniej jedną ligę wyżej ;).
tak trójeczka jesr taka jak powinna być :) Twoj styl
Ale otwarcie przyznam, że poprzednie łódki w Twoim wykonaniu plasowały się co najmniej jedną ligę wyżej ;).
Kurcze Pawle, nie wiem co jest.......szczerze powiem Tobie, ze jezdze dosc czesto na zdjecia, wyniki srednie, niestety swiecic nie chce a bez swiatla to wlasnie takie "rzeczy" wychodza.....
Moje wczesniejsze lodki mialy o wiele ciekawsze swiatlo...;)
nie do końca rozumiem takie kadrowanie. Pierwszy i ostatni plan są w tym samym pionie, tam najwięcej się dzieje. Środkowy plan jest za mało atrakcyjny przez co całe zdjęcie jest zaakcentowane na prawej stronie
Wiem, ze upierasz sie przy swoim, ale to jest kompletna bzdura, jak by wygladala ta lodz z lewej? Myslisz, ze z prawej biega sarenka i skacze delfin?? Taka sama nuda jak z lewej.....zjadlem juz nie jeden landszaft i wiem co mowie, kadr nie musi sie tobie podobac, jednak absolutnie nie zgadzam sie z tym co piszesz, juz wielokrotnie pokazywalem kadry (przyklad 1 (http://greg77.net/Polski/%C5%81odzie/slides/DSC_7922.html), przyklad 2 (http://greg77.net/Polski/%C5%81odzie/slides/DSC_9605.html)) ktore pewnie juz do konca bys skrytykowal bo nie sa sztampowe....nie interesuje mnie to, pokazuje to jak widze i jak chce pokazac, lodka z lewej z dziobem w lewo nie wygladala by dobrze i kropka;)
Kurcze Pawle, nie wiem co jest.......szczerze powiem Tobie, ze jezdze dosc czesto na zdjecia, wyniki srednie, niestety swiecic nie chce a bez swiatla to wlasnie takie "rzeczy" wychodza.....
Moje wczesniejsze lodki mialy o wiele ciekawsze swiatlo...;)
...
Ty dokładnie wiesz Grzegorz, gdzie tu problemu należy doszukiwać się ;):).
Nikonozaur
02-09-2011, 21:43
Tytuł stał się mało aktualny bo czerwonego nosa nie ma. ;)
Ja jednak optuję za pierwszą wersją, jak nie ma ciekawego światła odrobina szaleństwa w kolorkach nikomu jeszcze nie zaszkodziła... :D
Sławomirowski
02-09-2011, 22:15
"Wypatroszyłeś" Panie Grzegorzu to zdjęcie. Nie tym razem - dla mnie niestety :)
Szkoda, że odbierasz moje zdanie agresywnie :( Akurat te dwa zdjęcia, które zalinkowałeś ze swojej strony podobają mi się i to bardzo. Ten kadr przypomina mi jeden z kadrów który kiedyś już u ciebie widziałem i również wyraziłem swoje zdanie w podobny do tego sposób. Moje zdanie nie jest dla ciebie autorytatywne i nie dziwi mnie to, ale miej większy dystans do swoich prac i do forumowiczów.