Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Pienińskie majaki ...
ostrytux
01-09-2011, 23:45
... uwielbiam je oglądać, niekoniecznie przez matówkę aparatu :)
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img405.imageshack.us/img405/2158/wakacje04.jpg)
Pozdrawiam serdecznie.
No jeszcze lepsze od poprzedniego. A myślałem, że się nie da.
maniak666
01-09-2011, 23:49
Czekaj niech ja Cię dorwę.;)
Nic nie napiszę bo i po co.
Co najwyżej że cudo
Suuuperrrrrr!!!! No coś pięknego!
Pablo 77
01-09-2011, 23:49
Świetne foto :)
piękne światło w dobrym kadrze, całość sprawia wrazenie subtelniości :)
Nikonozaur
02-09-2011, 00:01
Nie wiem co napisać, na wszelki wypadek powiem, że cudnie jest.
przyłączam się do zachwytów...
Wracam do tej foty i myślę z czym mi się kojarzy ... no i mam - ilustracja w starej dobrej książce z bajkami "Za górami, za ....."
Megazordon
02-09-2011, 01:06
Świetne!
Aura dopisała. Odpowiedni fotograf, w odpowiednim miejscu, w odpowiedniej porze. Bardzo ładne. Pozdrawiam! ;)
Kiedyś wstanę tak rano :) Pięknie wszystko zagrało.
RobertSoul
02-09-2011, 07:57
Boziuuuuuuuu jak ja chce w góry i takie widoki oglądać!!!! :(
Ostry prosze następnym razem zabierz mnie ze sobą :P
Quakerek
02-09-2011, 08:15
Ładnie wykorzystane warunki, podoba mi się i kadr i światełko. Dobra fota
borregaard
02-09-2011, 10:02
No pięknie sie mgiełka układa....ale jak ktoś nie jest leniem ,to i mu się układa...;) :)
krzysztofz24
02-09-2011, 10:10
Pieknie sie ściele ta mgielka...
Bardzo przyjemne w odbiorze :-)
zamkowski
02-09-2011, 11:58
Zasłużone ochy achy!!!
Świetnie Michał, subtelnie, klimatycznie, z pieknym światłem.
mgielka piekna, jakby brushem malowana :)
Ja się muszę wpisać jeszcze raz, bo któryś raz tu wracam. Cudne.
mirekvampirek
02-09-2011, 13:06
Brak slow
Willy1987
02-09-2011, 13:26
wow... bajka nic dodać nic ująć, po prostu piękne
przedpiszcy juz napisali wszystko... piekne zdjecie!
Marzy mi się podobne zdjęcie.
Świetne!
Kruca fuks :twisted::twisted::twisted:!!!
Oj ty Ostry, Ty dziadu jeden :twisted::twisted::twisted:*#$^&*^%$#@@%^;)!
Super :)!
kolejna piękna fotografia.
Bardzo przyjemne, piękne światło... :)
...swietne, jak to zwykle u Ciebie.
Paablitos
02-09-2011, 21:06
Ta fota ma w sobie wszystko... piekny kadr, swiatlo, klimat.. no i ta 'subtelnosc'... cudowne wywazenie tych elementow...:).
Genialna fota...marzenie... Gratulacje!
wojtek6308
02-09-2011, 21:16
Świetna fota, piękne światło i kadr :D .
Ależ tego mleka narobiłeś ;) Pięknie :D
Sławomirowski
02-09-2011, 22:20
Krzaki i mgła - nic poza tym. Kolorystyka fajna - ot taki poprawny kadr na tło pod coś innego mógłby być.
:)
Krzaki i mgła - nic poza tym. Kolorystyka fajna - ot taki poprawny kadr na tło pod coś innego mógłby być.
Tak sobie czytam i czytam te twoje posty i jedna myśl mi przychodzi do głowy: jeżeli to zdjęcie dla Ciebie przedstawia tylko krzaki i mgłę to wszytko jest dla mnie jasne ;).
Sławomirowski
02-09-2011, 22:58
... to wszytko jest dla mnie jasne ;).
Dla mnie również ;) Przepraszam, że nie podpisuję się pod większością.
Cofam swój poprzedni wpis. Oglądałem na lipnym monitorku w pracy. Teraz widzę pełnię kolorów.
To jest MEGA zdjęcie! :D
borregaard
02-09-2011, 23:56
Cofam swój poprzedni wpis. Oglądałem na lipnym monitorku w pracy. Teraz widzę pełnię kolorów.
To jest MEGA zdjęcie! :D
:lol:
Zawsze twierdziłem ,że u nas,na wsi, mają lepsze Rubiny....;) :lol:
To bywa wkurzające, jak odbiór zdjęcia może się różnić w zależności od monitora. W szczególności dotyka to właśnie subtelnych gier półtonów i kolorów. Albo czerni i cieni. Ostatnio mnie to też dotknęło i teraz się zastanawiam, jak obrobić zdjęcie tak, by dobrze było na większości mediów. Żenada. No ale nic, taki mały offtop a jak ktoś nie widzi różu, kłębów chmur, ich faktury i delikatnych pasemek, to może właśnie znaczyć, żeby sprawdził na jakimś lepszym monitorze (lub skalibrował własny).
To bywa wkurzające, jak odbiór zdjęcia może się różnić w zależności od monitora. W szczególności dotyka to właśnie subtelnych gier półtonów i kolorów. Albo czerni i cieni. Ostatnio mnie to też dotknęło i teraz się zastanawiam, jak obrobić zdjęcie tak, by dobrze było na większości mediów. Żenada. No ale nic, taki mały offtop a jak ktoś nie widzi różu, kłębów chmur, ich faktury i delikatnych pasemek, to może właśnie znaczyć, żeby sprawdził na jakimś lepszym monitorze (lub skalibrował własny).
Ipad chyba się nieźle spisuje w tym względzie, nie? Tak kiedyś swoje foty oglądałem na blogu na ipadzie w saturnie i przyznam, że całkiem spoko...
Co do foty - musi zniewalać w jakimś dużym formacie na ścianie, skoro na forum urywa tyłek... Graty.
O kurde.... moc jest z tobą ;)
"... uwielbiam je oglądać, niekoniecznie przez matówkę aparatu"
No... aż szkoda zdjęcia robić, ale... musiałbyś być skończonym głupcem, żeby tego nie strzelić :).
Tak S4INT lubię na iPadzie porównać. Ma jedną wadę/nie wadę. Dość mocne czernie pokazuje. Sporo monitorów robi odwrotnie, wypala biele, a czernie są szare. Natomiast kolorki na iPadzie prezentują się genialnie i do korekcji barwnej jest naprawdę doskonałym (i tanim) narzędziem. Takich kolorów skóry ja na mojej przyzwoitej Belinei po prostu nie jestem w stanie wyświetlić. Tu już potrzeba monitora o zapędach fotoedytorskich prawdopodobnie. Przepraszam za offtop (dziś już kolejny - eh, co się dzieje?), ale może komuś z wielbicieli krajobrazu przyda się ta wiadomość. Zdjęcia "widoczków" na monitorze iPada to... rewelacyjny zamiennik wydruku na błyszczącym papierze. O, tak to ujmę.
borregaard
03-09-2011, 00:44
No to uzgodnione...;) ..Wyskakiwać z monitorków ,bo iPod nadchodzi....;)...:)
No to uzgodnione...;) ..Wyskakiwać z monitorków ,bo iPod nadchodzi....;)...:)
iPada nadeszły już dwie wersje, z nowoczesną matrycą. A zdecydowanie łatwiej go podać kumplowi w kafejce, schronisku, hotelu, czy w namiocie w górach, niż najlepszy nawet monitor.
Eee, to już było. To taki rolnik z Kutna powiedział, jak go w Tatry zawieźli: "etam, w sumie jakby nie te góry i jeziora, to nic by tu ciekawego nie było".
borregaard
03-09-2011, 01:06
iPada nadeszły już dwie wersje, z nowoczesną matrycą. A zdecydowanie łatwiej go podać kumplowi w kafejce, schronisku, hotelu, czy w namiocie w górach, niż najlepszy nawet monitor.
...No "gupi" nie jestem....sam mam .A kumplowi nie podam,prędzej....małążonkę...;:)
A serio,to nie widzą tu przewagi..Dobry monitor graficzny to postawa.!
A serio,to nie widzą tu przewagi..Dobry monitor graficzny to postawa.!
Ale że w plecaku? :mrgreen:
borregaard
03-09-2011, 01:50
Ale że w plecaku? :mrgreen:
Bez przesady...w plener z monitorkiem.....;)...jeszcze nie zwariowałem..;)
Jak zwykle doskonały z klimatem kadr.Pozdrawiam
Bartekkw
03-09-2011, 21:52
No to pozamiatales ...;)
Piknie jest
jakos napatrzec sie nie moge.... to sa piekne widoki ....ech , by takie chwile trwaly wiecznie :)