PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Sunbeam mam i ja .

brylek
01-09-2011, 21:58
Witam

Z ostatniego pleneru chyba wyszła tylko jedna klatka ,która nadaje się do pokazania
zły czas wywołania

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img716.imageshack.us/img716/4821/sanberna.jpg)

Adox 25 chs art w d76 9 min

ostrytux
01-09-2011, 23:33
Bardzo ładnie, widać analogowy smaczek!

harb
01-09-2011, 23:54
Bardzo ładnie, widać analogowy smaczek!

za Ostrym :)

Greg77
02-09-2011, 00:03
no dotarles....

brylek
02-09-2011, 00:09
no dotarles....

Tak bylem tam kilka razy ale zawsze bez wody , teraz zanim pojade sprawdze przyplye (-j

brylek
02-09-2011, 00:11
no dotarles....

Tak bylem tam kilka razy ale zawsze bez wody , teraz zanim pojade sprawdze przyplyw (-:

Locter
02-09-2011, 00:26
analogowo, nie analogowo, nie ważne, dla mnie lipa, zdjecie nudne, bez wyrazu.

Greg77
02-09-2011, 01:04
Tak bylem tam kilka razy ale zawsze bez wody , teraz zanim pojade sprawdze przyplye (-j

podawalem Tobie stronke z tabela przyplywow, bylem dzis rano przyplyw na maksa!

analogowo, nie analogowo, nie ważne, dla mnie lipa, zdjecie nudne, bez wyrazu.

No nie chcialem tego tak dosadnie napisac, ale podobnie odbieram...

mOSAd
02-09-2011, 04:26
Lipa panie niestety. Kadr, światło, kompozycja z połowicznym podziałem, ekspozycja, wywołanie - tu są problemy. Wydawałoby się, że tu jest tyle sprawdzonych kadrów właśnie z takimi motywami, że można by chociaż dobrze je naśladować. Źle odrobiona praca domowa. Analog? To też spore wyzwanie i być może tu leży problem - jako oglądający tego nie wiem. :(
Co do dosadności pisania - to akurat internet temu sprzyja i warto chyba. Bo jeszcze ktoś uwierzy w jakieś bzdury i potem już w rzeczywistych sytuacjach spotka go zaskoczenie. O wiele mniej przyjemne, na przykład dotyczące inwestycji w sprzęt podróże itd.

czarny
02-09-2011, 06:28
Nie zwala z nóg, ale napewno nie jest tak żle jak moi przedmówcy piszą. Z drugiej strony zdjęcie nudne bo to nie landryna świecąca po oczach :) Popracuj nad kadrowaniem.

Greg77
02-09-2011, 09:12
Z drugiej strony zdjęcie nudne bo to nie landryna świecąca po oczach

To akurat nie jest powod....

brylek
02-09-2011, 09:56
podawalem Tobie stronke z tabela przyplywow, bylem dzis rano przyplyw na maksa!

No nie chcialem tego tak dosadnie napisac, ale podobnie odbieram...

Grzesiek jak pytałem to właśnie w ten poranek byłem , co do uwag to pisz śmiało .

Lipa panie niestety. Kadr, światło, kompozycja z połowicznym podziałem, ekspozycja, wywołanie - tu są problemy. Wydawałoby się, że tu jest tyle sprawdzonych kadrów właśnie z takimi motywami, że można by chociaż dobrze je naśladować. Źle odrobiona praca domowa. Analog? To też spore wyzwanie i być może tu leży problem - jako oglądający tego nie wiem. :(
Co do dosadności pisania - to akurat internet temu sprzyja i warto chyba.

kadry miałem inne owszem , nie pisze że lepsze bo zawaliłem wołanie , i tu też pewnie zawinił brak odpowiedniej wiedzy na temat Schwarzschielda , co to tego iż wszyscy piszą że analog itp. . Nieważne że to film , ważne jest dla mnie to że przy zdjęciach nie jest spędzane masa czasy przy kompie , ale każdy ma prawo się wypowiedzieć .

Nie zwala z nóg, ale napewno nie jest tak żle jak moi przedmówcy piszą. Z drugiej strony zdjęcie nudne bo to nie landryna świecąca po oczach :) Popracuj nad kadrowaniem.

niestety landrynek nie będzie z b&w , ale velvia już wywołana i nie długo będzie u mnie (-;

Greg77
02-09-2011, 10:03
ważne jest dla mnie to że przy zdjęciach nie jest spędzane masa czasy przy kompie

No kolego....20-30 minut (http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=189044) to duzo??

krzysztofz24
02-09-2011, 10:07
Podoba mi sie, zdjecie jest takie wywazone i spokojne. Ladnie niebo wyszlo.
Sam nie wolam BW tylko oddaje do wolania, ostatnio przestrzelilem rolke CHS 100 ART...i musze powiedziec ze moim skromnym niedoswiadczonym w tej materii zdaniem To bardzo dobre BW ci wyszlo. Nie jest ani za szaro, ani za kontrastowo, tak akurat.
Powiedzmy ze "charakterystyka BW" swietnie koresponduje z kadrem...jest tak spokojnie i klimatycznie.
Zdjecie zatrzymuje mnie na dluzej.

brylek
02-09-2011, 10:09
No kolego....20-30 minut (http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=189044) to duzo??

nie 20-30 min to nie wiele , sam czasem tyle siedzę .