Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Kubańskie niebo
Witam,
"nadejszła wiekopomna chwiła" i postanowiłem zamieścić moje pierwsze zdjęcie. Zrobione D50 od razu w jpg - zasadniczo bez obróbki.
Wszelkie uwagi przyjmę z pokorą.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img534.imageshack.us/img534/435/nieboj.jpg)
Poczułem się jak na Kubie. Bez obróbki, a takie arcydzieło wyszło! No rewelacja. To rzeczywiście kubańskie niebo. Nie do pomylenia z żadnym innym. Gra światła, kolory. Kompozycja zaskakuje, a wyczucie momentu, dobór pory dnia do wykonania tej pracy także idealny. Rzadko się tak zachwycam, ale tutaj naprawdę warto! Ten kontrast kształtów liści palmowych, sięgających swoimi szpilkami do miękkich chmur i obłoków. Poezja. Aż chce się cygaro zapalić.
O kurczę... to rzeczywiście moje ulubione zdjęcie z tego wyjazdu, ale nie spodziewałem się aż tak ciepłego przyjęcia... :oops::oops::oops:
Zdjęcie zrobiłem z tarasu, późnym popołudniem / wczesnym wieczorem, zaraz po przejściu ciepłego deszczu... popijąc w międzyczasie rum i paląc Cohibę ;)
evilseed
02-09-2011, 22:40
Mam wrażenie, że mOSAd włączył tryb sarkazmu albo przynajmniej ironii :)
Mam wrażenie, że mOSAd włączył tryb sarkazmu albo przynajmniej ironii :)
No właśnie też się waham (między tymi pojęciami).
Amadeusz
02-09-2011, 23:10
I te cienie na chmurach w połączeniu z bujną roślinnością na dole przypominają rysy Castro...
Poproszę o zmniejszenie zdjęcia do regulaminowych rozmiarów.
Mniej rumu, a więcej fotografii poproszę ;)
No to wylaliście mi kubeł zimnej wody na głowę... :sad:
A ja myślałem, że mOSAd'owi to zdjęcie rzeczywiście się podoba...
No cóż - tak, jak napisałem - to moje pierwsze zdjęcie zamieszczone na tym forum i myślę, że więcej bym skorzystał, gdybym usłyszał coś w rodzaju: "zdjęcie do niczego się nie nadaje i ogólnie jest do d..y, ponieważ [...]"
No, ale przynajmniej macie zabawę :neutral:
Poproszę o zmniejszenie zdjęcia do regulaminowych rozmiarów.
Czy mógłbym prosić o wyjaśnienie? Zdjęcie zmniejszyłem do rozmiaru 999x663, a w instrukcji zamieszczania zdjęć przeczytałem, że maksymalnie może mieć 1000x850:?:
Chyba, że te 850, to dotyczy wysokości zdjęcia?:idea:
Jeżeli tak, to jak mogę dokonać edycji postu / zmniejszenia zdjęcia? Sorry, że się powtarzam, ale to moje pierwsze zdjęcie, więc proszę o wyrozumiałość... Nie mogę już edytować pierwszego postu z linkiem do zdjęcia, więc mam wkleić link do zmniejszonego zdjęcia (bo w ImageShack nie mam opcji zmniejszenia zdjęcia) w nowym poście w tym wątku?
... chociaż... po przeczytaniu tych komentarzy i tak niczego się nie dowiedziałem o moich błędach, więc w zasadzie można by usunąć ten wątek, a ja będę w domowym zaciszu patrzył sobie na to zdjęcie znad szklaneczki z rumem :p
Chyba, że te 850, to dotyczy wysokości zdjęcia?:idea:
Tak właśnie. Maksymalna wysokość to 850 px (jest napisane w regulaminie, jak byk). Link do zmniejszonego zdjęcia możesz mi podesłać na PM, podmienię.
... chociaż... po przeczytaniu tych komentarzy i tak niczego się nie dowiedziałem o moich błędach, więc w zasadzie można by usunąć ten wątek, a ja będę w domowym zaciszu patrzył sobie na to zdjęcie znad szklaneczki z rumem :p
Nie patrz na to zdjęcie.... patrz na *inne* *dobre* zdjęcia w tej kategorii.
Właśnie… kategorii… to raczej do krajobrazu powinno powędrować.
Przerzucam. :)
Nie lepiej było tak odrazu?
Nie lepiej było tak odrazu?
Staram się nie pisać oczywistych rzeczy na starcie.
mOSAd, rozchodzi się o twoje zdrowie. Tyle wysiłku poświęciłes na tak długi sarkazm. Ja bym nie potrafił :)
mOSAd, rozchodzi się o twoje zdrowie. Tyle wysiłku poświęciłes na tak długi sarkazm. Ja bym nie potrafił :)
Mam nadzieję, że kiedy mnie zabraknie to mnie godnie zastąpisz.