PDA

Zobacz pełną wersję : miejsce na plener w okolicy Rybnika

volvo
31-08-2011, 19:42
Cześć,
pytam na forum ponieważ nie znam tego miasta - czy zna ktośz Was jakieś fajne miejsce na plener ślubny w okolicy Rybnika na Śląsku? Z tego co słyszałem to sporo osób z tej okolicy jeździ do jakże oklepanego już parku w Pszczynie..., może zna ktoś coś lepszego bliżej Rybnika?

Paweł Krystek
02-09-2011, 13:42
Cześć,
pytam na forum ponieważ nie znam tego miasta - czy zna ktośz Was jakieś fajne miejsce na plener ślubny w okolicy Rybnika na Śląsku? Z tego co słyszałem to sporo osób z tej okolicy jeździ do jakże oklepanego już parku w Pszczynie..., może zna ktoś coś lepszego bliżej Rybnika?
Ja bym pojechał w drugą stronę tzn. Rudy Raciborskie - z 12km, park z kompleksem pałacowym Cystersów, nadal w renowacji, ale coś tam można wycisnąc. Oprócz tego kolejka wąskotorowa tu masz link http://www.kolejkarudy.pl/site/index/2.html

4est
02-09-2011, 16:15
Tworków (ruiny pałacu - płatne, konieczny kontakt wczesniej), Rudy też są płatne, czerwionka- Dębieńsko (stara kopalnia-jak kto lubi),

volvo
02-09-2011, 19:38
Dzięki, jak przeglądam zdjęcia na necie to przypominam sobie, że kiedyś robiłem plener w Tworkowie w ruinach - wtedy jeszcze to miejsce nie było płatne :)

Fajnym miejscem wydaje się ten kompleks Cystersów w Rudach - chyba tam się wybiorę :)
Trzeba tam się wczesniej umawiać czy po prostu opłata przy wjeździe?

Paweł Krystek
02-09-2011, 23:29
Dzięki, jak przeglądam zdjęcia na necie to przypominam sobie, że kiedyś robiłem plener w Tworkowie w ruinach - wtedy jeszcze to miejsce nie było płatne :)

Fajnym miejscem wydaje się ten kompleks Cystersów w Rudach - chyba tam się wybiorę :)
Trzeba tam się wczesniej umawiać czy po prostu opłata przy wjeździe?
Teren jest otwarty (tj. park) z wyjątkiem samego budynku, ale tam i tak jest tabliczka, o zakazie wykonywania zdjęć komercyjnych i ślubnych bez wcześniejszego kontaktu i pozwolenia, ale to byś musiał doszukać, bo nie zanotowałem dokładnie gdzie się udać, chyba "dyrekcja" jest w Gliwicach. O opłatach nic nie jest napisane, być może "co łaska" ;-)

Aha jeszcze pod Raciborzem jest piaskownia, tam gdzie ma być ten zbiornik retencyjny. A dalej w kierunku Głubczyc gołe pola z fajnym ukształtowaniem terenu (puste nikt nie łazi i nie jeździ), też ciekawe klimaty w przeciwieństwie do tych oklepanych zameczków i ruin.