Zobacz pełną wersję : uszkodzona lampa w D50
witam,
właśnie stwierdzilem że wbudowana lampa w moim d50 przestała pracować (niewielki zazwyczaj z niej pożytek, la jednak :?). aparat zasterowuje wszystko jakby byla sprawna ale nie błyska. Albo coś nie łączy albo spaliła sie sama lampa, i tu moje pytanie, może ktoś się o orientuje ile może kosztować taka naprawa, zakładając że niezbędna będzie wymiana całej lampy ??
wielkie dzęki za info.
pozdrawiam
michał
micyt może Ci się przyda podobny temat, tyle, że d70s: http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=18726
michal8791
10-02-2007, 09:55
Niestety micpyt masz ten sam problem co ja z aparatem i ciezko mi to mowic bez serwisu sie nie obedzie, jesli masz na gwarancji to pol biedy gorzej jak juz nie. Gdzies na Forum czytalem ze Serwis Nikona zyczy sobie za to około 350-400 zł. Ja poczytawszy sobie odnosnie Serwisu Nikona nawet chcialem oddac aparat do normalnego fotoserwisu ale gosc powiedzial mi ze niestety jesli chodzi o tę sprawe to bardzo trudno dostac czesci i oni tego nie naprawiaja wiec tylko naprawa gwarancyjna.
Niestety micpyt masz ten sam problem co ja z aparatem (...)
przeczytałem wątek o D70 :/
michał - a czy sprawdzałeś czy aparat pracuje z lampą zewnętrzną ??
Ciekawe czy mój, bede musiał wybrać sie do sklepu i zobaczyć i wtedy pomysł z zakupem lampy bedzie musiał stać sie realny.
a i jescze jedno,
może ktoś ma jakąś opinie o punkcie napraw Foto-Tronik w warszawie na ul Żurawia ??
dziekuje
pozostając w smutku
michal8791
10-02-2007, 21:38
Tak sprawdzalem z lampą Tumax ktora wspolpracuja z D50 bo u kumpla dziala bez zarzutu a u mnie nawet aparat jej nie widzi.
podłączyłem jakąś zwkłą lampe i działa :-) błyska :-).
wiec moze problem nie jest az tak wielki, a przynajmniej aparat działa z zewnętrznymi lampami.