Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] bachy head i ja (dwa)
mirekvampirek
30-08-2011, 17:56
jako, ze przy poprzedniej wersji dostalem kilka sugestii, odnosnie tamtego kadru (cale odbicie latarni, przesadny mikro kontrast wygladajacy jak hdr ;) ), postanowilem zasiegnac rady mojego wlasnego tutora ;) , bo ja tak mam, ze mnie trzeba czasami sprowadzic na ziemie, bo lubie sie zapedzic tam gdzie nie trzeba, i jak to zwykle bywa postawil mnie na wlasciwe tory
zreszta sami ocencie
zapraszam
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img191.imageshack.us/i/beachydolranek2112.jpg/)
pozdrawiam
No i jest bardzo fajnie....mam jednak wrazenie, ze latarnia odrobine leci w lewo, ale tutaj juz mi bardzo pasuje
mirekvampirek
30-08-2011, 18:18
gregu jest prosta jak strzala chyba, ze mi monitor krzywo stoi, bez jaj sprawdzalem to z 20 razy ;)
moze jest prosto, mierzylem teraz do boku monitora, wydaje si eok, ale takie wrazenie sprawia, moze to przez cien, prostowal bym do boku okienka malego na srodku latarni.....jest ok, napisalem minimalnie....ale to chyba jednak zludzenie....
Tak czy inaczej obrobka jest teraz na poziomie!
Nikonozaur
30-08-2011, 20:38
Ludzia ustawiłbym na czwartej górce od prawej, ale tak też jest cacy, ;)
mirekvampirek
31-08-2011, 13:37
Zaur nie bylo czasu na krecenie nosem ;-) bo mi slonko wschodzilo jak szalone, to byly ostatnie klatki tego poranka, a kamulce o ktorych piszesz znajdowaly sie duzo blizej niz sama latarnia, wiec nie oddalo by to tak skali
pozdrawiam
Rafał_Sz
31-08-2011, 13:39
Latarnia jak ju gdzieś leci, to do tyłu. :)
Ładny kadr.
wojtek6308
31-08-2011, 13:48
Ludzia ustawiłbym na czwartej górce od prawej, ale tak też jest cacy, ;)
Też tak uważam.
Przyjemny pionik. Mi trochę brakuje lewej strony.
A co do latarni i jej pionu, to ja mimo wszystko bym jednak lekko górę w prawo naciągnął ;).
P.S. Fajny temat na BW lub klimatyczną wschodowo-zachodową landrynę, ale pewnie ciężko z racji jak pisałeś upierdliwych pływów.
Ale dla chcącego nie ma nic trudnego :twisted:;).
maniak666
31-08-2011, 18:33
Fajne foto. Mnie tam ją też zawsze wygina. Jak Pablook prawi, trzeba by ją Muppetami spróbowac.;)