Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] vampirek znowu na szlaku :)
mirekvampirek
30-08-2011, 00:25
taki sztafaż dzisiaj popelnilem, zeby pokazac jaka naprawde ta latarnia jest wielka, jako, ze bylem tam sam, nie obylo sie bez biegania po oglonionych kamulcach ;)
zapraszam
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img690.imageshack.us/i/beachydolranek223ff.jpg/)
pozdrawiam
JaroPienza
30-08-2011, 00:27
bez człowieka (Ciebie) i z pełnym odbiciem w lustrze wody byłby świetny fot
mirekvampirek
30-08-2011, 00:35
jaro no wiesz to ja sie nabiegalem jak ben jonson w ta i nazad, a ty mi mowisz, ze lipa ;)
pozdrawiam
Mnie się podoba. Fajnie kolor bluzy koresponduje z latarnią. Mahomet przyszedł do góry.
Swietnie sie komponujesz z latarnia....dobrze oddana skala i szczerze zazdroszcze wam tych latarni, tak latwo dostepnych!!
mirekvampirek
30-08-2011, 01:20
gregu dzieki, ale co wyglada na latwo dostepne na zdjeciu, takim nie jest w rzeczywistosci
generalnie trafic trzeba w odplyw, bo dostep jest zalewany calkowicie, dojscieto najpierw strome zejscie z klifu, potem przedzieranie sie po oglonionych kamulcach
dotarcie tam zajelo mi jakies 2 godziny, z uwagi na to, ze szedlem w kompletnych ciemnosciach bez latarki, tylko z telefonem w reku, wiec raczej po omacku, 3 razy zaliczylem glebe, zakwasy mam teraz niemilosierne
ale warto bylo
a tu bonus tak, zeby pokazac skale kamieni po ktorych sie tam idzie
źródło (http://img709.imageshack.us/i/beachydolranek30ff.jpg/)
pozdrawiam
Chlopie te HDRy sobie odpusc, mowilem juz dlaczego....
A co do zdjecia, zobaczylem je na innym portalu, gdzie rozmiar byl ludzki, bo tutaj troche duze jest.....latarnie wyprostuj!!!;)
A co do poswiecenia, no niestety, jak chcesz efekty to trzeba sie przylozyc.....nie bales sie, ze przyplyw odetnie Tobie droge??
No... jedynka to poziom do którego mnie przyzwyczaiłeś, faktycznie brakuje tego kawałka latarni. Kolory żywe, zdjęcie "świetliste" a nie jakieś tam kombinowane, pozbawione życia, naturalnych kolorów HDR'y.
Pozdrawiam
mirekvampirek
30-08-2011, 07:59
Hej pany ale bonus to nie jest hdr, jezeli do tego nawiazujecie,
gregu o przyplyw sie nie balem, bo sprawdzilem sobie czasy wczesniej, a co do poswiecenia, to ja nie marudze, tylko odpowiadam na latwo dostepne ;-)
pozdrawiam
Mnie chodzi o wcześniejsze eksperymenty :)
Hej pany ale bonus to nie jest hdr, jezeli do tego nawiazujecie,
gregu o przyplyw sie nie balem, bo sprawdzilem sobie czasy wczesniej, a co do poswiecenia, to ja nie marudze, tylko odpowiadam na latwo dostepne ;-)
pozdrawiam
Co do HDR, to w takim razie z czyms si ezapedziles na bonusie, shadows highlits, albo NIKowy Tonal Contrast a zwazajac na twoja szkole obrobki ni eobejdzie sie bez NIKa;)
A co do marudzenia to zartowalem, wiem co to poswiecenie dla dobrych kadrow.....wyprostuj jednak te latarnie...
Bardzo dobre kadry, na dwójce ciekawe niebo.Pozdrawiam
krzysztofz24
30-08-2011, 14:41
Bardzo fajna ta krzywa wieza w Pizie:mrgreen:;-)...A na powaznie to 1 jest bardzo udana, fajnie sie sylwetka czlowieka komponuje z caloscia. Uzupelnia fote mz. (Ale prostowanko architektury by sie przydalo;-)).
jacekz40
30-08-2011, 14:43
Faktycznie brak troszkę do pełni szczęścia całego odbicia w wodzie ale i tak bardzo mnie się podoba :)
mirekvampirek
30-08-2011, 18:03
zwazajac na twoja szkole obrobki ni eobejdzie sie bez NIKa;)
haha gregu jak cie lubie, tak czasami przeginasz ;)
ostatnie zdjecia, akurat kozystalem z vivezy, capture nx swoja droga, tez jest NIK`owski
pozdrawiam i dzieki za sprowadzenie na ziemie
Wolałbyś, zebym glaskal po glowce i mowil, piekne, rewelacja, cudowne i ekstra, zrobiłbyś wtedy jakies poprawki albo wyciagnal wnioski?? Widzisz, kiedys uzywalem NIKa i poznaje.....teraz nawet nie mam zainstalowanego, zadnych filtrow ktore obrobia zdjecia za mnie.....to niemożliwe, choc znajac pare numerow w NXie teraz, mysle, ze z NIKa mogłbym czasami skorzystać....kto wie czy sie nie pobawie:)
mirekvampirek
30-08-2011, 18:24
niech ci bozia w zdjeciach wynagrodzi za szczerosc odnosnie zdjec, ale ja mowie o "zwazajac na twoja szkole obrobki" i obydwoje a raczej wszyscy trzej wiemy do kogo to
pozdrawiam
zreszta nie ma co ciagnac tematu, bo nic sensownego z tego nie wyniknie, ja jestem wdzieczny bo dzieki mojej szkole umiem to co umiem, bo dostalem dobre podstawy
Wolal bys, zebym glaskal po glowce i mowil, piekne, rewelacja, cudowne i ekstra, zrobil bys wtedy jakies poprawki albo wyciagnal wnioski?? Widzisz, kiedys uzywalem NIKa i poznaje.....teraz nawet nie mam zainstalowanego, zadnych filtrow ktore obrobia zdjecia za mnie.....to nie mozliwe, choc znajac pare numerow w NXie teraz, mysle, ze z NIKa mogl bym czasami skozystac....kto wie czy sie nie pobawie:)
Każdy ma swoje sposoby, dla mnie NX jest niewygodny, swoją droga z NIKa korzystam coraz rzadziej, teraz praktycznie wcale, z wyjątkiem 2-3 filtrów, które czasem pomagają (choć nie zawsze). A dużo więcej można zdziałać w PSie na maskach. Grzesiek - nie próbuj na siłę przekwalifikowywac wszystkich na swoją szkołę, ja wiem że lubisz NXa i ja nie mam nic do tego, tego samego oczekuje od Ciebie.
ale ja mowie o "zwazajac na twoja szkole obrobki" i obydwoje a raczej wszyscy trzej wiemy do kogo to
Ale to nie bylo zlosliwe, wiesz ile ja sie dowiedzialem od ludzi z forum, jest tutaj kilka osob ktorym duzo zawdzieczam, druga sprawa jest taka, ze gdybys nie mial do tego reki to 5 lat nauki z mistrzema Adamsem nie zrobilo by z Ciebie fotografa...a obaj wiemy, ze ta "szkola" uzywa NIKa....
Grzesiek - nie próbuj na siłę przekwalifikowywac wszystkich na swoją szkołę, ja wiem że lubisz NXa i ja nie mam nic do tego, tego samego oczekuje od Ciebie.
Nikogo nie przekonuje....widzisz tutaj choc slowo o tym, zeby Mirek przesiadl sie na NXa....oj nie!
Chodzi mi o to, ze zapedzil sie w obrobce i chyba tez to widzisz, na szczescie ktos go sprowadzil na ziemie....
capture nx swoja droga, tez jest NIK`owski
Mirku doczytalem wlasnie.....kto ci to powiedzial?? Chyba nie widziales CNXa.....co ma wspolnego filtr z programem?
Mam nadzieje, ze chciales napisac NIK jest Capturowy...bo jest....
Nikogo nie przekonuje....widzisz tutaj choc slowo o tym, zeby Mirek przesiadl sie na NXa....oj nie!
Chodzi mi o to, ze zapedzil sie w obrobce i chyba tez to widzisz, na szczescie ktos go sprowadzil na ziemie....
Czasem mu sie zdarza zapędzenie, jak każdemu, ale poźniej dowala kilkoma mocnymi fotami.
Czasem mu sie zdarza zapędzenie, jak każdemu, ale poźniej dowala kilkoma mocnymi fotami.
No i o co chodzi? Przeciez mialem dobre intencje....piszac to co napisalem....
No i o co chodzi? Przeciez mialem dobre intencje....piszac to co napisalem....
No już o nic przeciez :D luz blues
mirekvampirek
30-08-2011, 18:39
pany kochajta sie nie klocta ;)
pamietajcie, ze jestesmy umowieni na krate bronxa u was w irlandii i jak sie tu pokłócimy to glupio bedzie ja pic siedzac razem nie odzywajac sie do siebie :)
pozdrawiam
pany kochajta sie nie klocta ;)
pamietajcie, ze jestesmy umowieni na krate bronxa u was w irlandii i jak sie tu poklucimy to glupio bedzie ja pic siedzac razem inie odzywajac sie do siebie :)
pozdrawiam
NIkt tu sie nie kłóci, loool :twisted:
Ide sobie zjesc urodzinowego torta...
mirekvampirek
30-08-2011, 18:44
aaaa to sory, to ja jestem chyba przewrazliwiony :D
tak mnie stresujecie normalnie ;)
aaaa to sory, to ja jestem chyba przewrazliwiony :D
tak mnie stresujecie normalnie ;)
:D
nie martw sie Locter wlasnie pracuje nad urodzinowa marskoscia watroby:D
:D
nie martw sie Locter wlasnie pracuje nad urodzinowa marskoscia watroby:D
YYtam, zaraz marskością, najwyżej pare piwek ;p --> o nerki trzeba dbać! :D
Nikonozaur
30-08-2011, 20:33
A latarnia to czemu krzywa? Fabrycznie taka? Do reszty nie mam pytań. ;)
U góry (w lewym rogu) widać jakąś krechę. ;p
<| MICHAŁ |>
05-10-2011, 12:17
no dokladnie to samo zauwazylem, az przeczytalem wszystkie wypowiedzi, czy nikt na to nie zwrocil uwagi. na odbiciu latarni w wodzie - po lewej stronie bardzo brzydko widac linie przejscia pomiedzy czerwonym a niebieskim
samo zdjecie jest OK - kadr i kolory bardzo na plus
wdaje mi sie, ze nad ta krecha widze paprocha, a na kresce po prawej stronie jeszcze dwa
Bartekkw
05-10-2011, 13:37
Mirku - powiem tak - miałeś lepsze. Te troszkę wycieczkowo mi pachnie ;) Pełne odbicie bez postaci + prostowanie latarni dałoby lepszy efekt. Dla mnie w świetle Twoich poprzednich odsłon ten fot wypada poprawnie (tylko).
kozystalem
Wolal bys, zrobil bys, nie mozliwe, skozystac
poklucimy
Polacy, apeluje!
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2011/05/fireman-1.gif
źródło (http://www.strazak.pl/forum/Smileys/default/fireman.gif)
mirekvampirek
05-10-2011, 15:02
Fhr ja prosty chlopak jestem, ortografia to dla mnie temat nie do ogarniecia i choc nie rozumiem jak to moze draznic, z gory przepraszam za niezamierzone bledy w przyszlosci, jak i te ktore juz popelnilem ;)
bartku, mikie zdjecie juz ma swoj wiek i zostalo wykopane z daleka, nawet robilem poprawke wedle zalecen :)
mam swiadomosc, ze jest slabe, dla mnie robione za puzno przy ostrym bialym swietle,
pozwolmy mu wiec przepasc w czelusciach archiwum nikoniarzy
pozdrawiam :)
<| MICHAŁ |>
05-10-2011, 15:37
mam swiadomosc, ze jest slabe
a gustach sie nie dyskutuje, ale akurat to zdjecie mi "lezy" 8-)
mirekvampirek
05-10-2011, 16:07
mikie orajt :) milo mi ze sie podoba, tu jest poprawka o ktorej wspominalem
źródło (http://img684.imageshack.us/i/beachydolranek2112.jpg/)
jak mowilem swiatlo bylo juz ostre wiec wiecej nic nie wyczaruje
pozdrawiam
Bartekkw
05-10-2011, 17:12
No i to jest już duuużo lepsze jak dla mnie ;)
Pablo 77
05-10-2011, 19:03
Pierwsze foto przyjemne,ale tylko po wyprostowaniu latarni :)
Bonus jak dla mnie nie do przyjęcia za obróbkę :)
Wersja druga jak dla mnie ma za mało lewej :)