PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] vampirek znowu na szlaku :)

mirekvampirek
30-08-2011, 00:25
taki sztafaż dzisiaj popelnilem, zeby pokazac jaka naprawde ta latarnia jest wielka, jako, ze bylem tam sam, nie obylo sie bez biegania po oglonionych kamulcach ;)

zapraszam

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img690.imageshack.us/i/beachydolranek223ff.jpg/)

pozdrawiam

JaroPienza
30-08-2011, 00:27
bez człowieka (Ciebie) i z pełnym odbiciem w lustrze wody byłby świetny fot

mirekvampirek
30-08-2011, 00:35
jaro no wiesz to ja sie nabiegalem jak ben jonson w ta i nazad, a ty mi mowisz, ze lipa ;)
pozdrawiam

stroop
30-08-2011, 00:39
Mnie się podoba. Fajnie kolor bluzy koresponduje z latarnią. Mahomet przyszedł do góry.

Greg77
30-08-2011, 01:00
Swietnie sie komponujesz z latarnia....dobrze oddana skala i szczerze zazdroszcze wam tych latarni, tak latwo dostepnych!!

mirekvampirek
30-08-2011, 01:20
gregu dzieki, ale co wyglada na latwo dostepne na zdjeciu, takim nie jest w rzeczywistosci
generalnie trafic trzeba w odplyw, bo dostep jest zalewany calkowicie, dojscieto najpierw strome zejscie z klifu, potem przedzieranie sie po oglonionych kamulcach
dotarcie tam zajelo mi jakies 2 godziny, z uwagi na to, ze szedlem w kompletnych ciemnosciach bez latarki, tylko z telefonem w reku, wiec raczej po omacku, 3 razy zaliczylem glebe, zakwasy mam teraz niemilosierne
ale warto bylo

a tu bonus tak, zeby pokazac skale kamieni po ktorych sie tam idzie

źródło (http://img709.imageshack.us/i/beachydolranek30ff.jpg/)

pozdrawiam

Greg77
30-08-2011, 02:05
Chlopie te HDRy sobie odpusc, mowilem juz dlaczego....
A co do zdjecia, zobaczylem je na innym portalu, gdzie rozmiar byl ludzki, bo tutaj troche duze jest.....latarnie wyprostuj!!!;)
A co do poswiecenia, no niestety, jak chcesz efekty to trzeba sie przylozyc.....nie bales sie, ze przyplyw odetnie Tobie droge??

nimnull
30-08-2011, 07:49
No... jedynka to poziom do którego mnie przyzwyczaiłeś, faktycznie brakuje tego kawałka latarni. Kolory żywe, zdjęcie "świetliste" a nie jakieś tam kombinowane, pozbawione życia, naturalnych kolorów HDR'y.
Pozdrawiam

mirekvampirek
30-08-2011, 07:59
Hej pany ale bonus to nie jest hdr, jezeli do tego nawiazujecie,
gregu o przyplyw sie nie balem, bo sprawdzilem sobie czasy wczesniej, a co do poswiecenia, to ja nie marudze, tylko odpowiadam na latwo dostepne ;-)
pozdrawiam

nimnull
30-08-2011, 08:12
Mnie chodzi o wcześniejsze eksperymenty :)

Greg77
30-08-2011, 08:23
Hej pany ale bonus to nie jest hdr, jezeli do tego nawiazujecie,
gregu o przyplyw sie nie balem, bo sprawdzilem sobie czasy wczesniej, a co do poswiecenia, to ja nie marudze, tylko odpowiadam na latwo dostepne ;-)
pozdrawiam

Co do HDR, to w takim razie z czyms si ezapedziles na bonusie, shadows highlits, albo NIKowy Tonal Contrast a zwazajac na twoja szkole obrobki ni eobejdzie sie bez NIKa;)

A co do marudzenia to zartowalem, wiem co to poswiecenie dla dobrych kadrow.....wyprostuj jednak te latarnie...

MarianS
30-08-2011, 14:35
Bardzo dobre kadry, na dwójce ciekawe niebo.Pozdrawiam

krzysztofz24
30-08-2011, 14:41
Bardzo fajna ta krzywa wieza w Pizie:mrgreen:;-)...A na powaznie to 1 jest bardzo udana, fajnie sie sylwetka czlowieka komponuje z caloscia. Uzupelnia fote mz. (Ale prostowanko architektury by sie przydalo;-)).

jacekz40
30-08-2011, 14:43
Faktycznie brak troszkę do pełni szczęścia całego odbicia w wodzie ale i tak bardzo mnie się podoba :)

mirekvampirek
30-08-2011, 18:03
zwazajac na twoja szkole obrobki ni eobejdzie sie bez NIKa;)

haha gregu jak cie lubie, tak czasami przeginasz ;)
ostatnie zdjecia, akurat kozystalem z vivezy, capture nx swoja droga, tez jest NIK`owski
pozdrawiam i dzieki za sprowadzenie na ziemie

Greg77
30-08-2011, 18:18
Wolałbyś, zebym glaskal po glowce i mowil, piekne, rewelacja, cudowne i ekstra, zrobiłbyś wtedy jakies poprawki albo wyciagnal wnioski?? Widzisz, kiedys uzywalem NIKa i poznaje.....teraz nawet nie mam zainstalowanego, zadnych filtrow ktore obrobia zdjecia za mnie.....to niemożliwe, choc znajac pare numerow w NXie teraz, mysle, ze z NIKa mogłbym czasami skorzystać....kto wie czy sie nie pobawie:)

mirekvampirek
30-08-2011, 18:24
niech ci bozia w zdjeciach wynagrodzi za szczerosc odnosnie zdjec, ale ja mowie o "zwazajac na twoja szkole obrobki" i obydwoje a raczej wszyscy trzej wiemy do kogo to

pozdrawiam

zreszta nie ma co ciagnac tematu, bo nic sensownego z tego nie wyniknie, ja jestem wdzieczny bo dzieki mojej szkole umiem to co umiem, bo dostalem dobre podstawy

Locter
30-08-2011, 18:26
Wolal bys, zebym glaskal po glowce i mowil, piekne, rewelacja, cudowne i ekstra, zrobil bys wtedy jakies poprawki albo wyciagnal wnioski?? Widzisz, kiedys uzywalem NIKa i poznaje.....teraz nawet nie mam zainstalowanego, zadnych filtrow ktore obrobia zdjecia za mnie.....to nie mozliwe, choc znajac pare numerow w NXie teraz, mysle, ze z NIKa mogl bym czasami skozystac....kto wie czy sie nie pobawie:)

Każdy ma swoje sposoby, dla mnie NX jest niewygodny, swoją droga z NIKa korzystam coraz rzadziej, teraz praktycznie wcale, z wyjątkiem 2-3 filtrów, które czasem pomagają (choć nie zawsze). A dużo więcej można zdziałać w PSie na maskach. Grzesiek - nie próbuj na siłę przekwalifikowywac wszystkich na swoją szkołę, ja wiem że lubisz NXa i ja nie mam nic do tego, tego samego oczekuje od Ciebie.

Greg77
30-08-2011, 18:28
ale ja mowie o "zwazajac na twoja szkole obrobki" i obydwoje a raczej wszyscy trzej wiemy do kogo to

Ale to nie bylo zlosliwe, wiesz ile ja sie dowiedzialem od ludzi z forum, jest tutaj kilka osob ktorym duzo zawdzieczam, druga sprawa jest taka, ze gdybys nie mial do tego reki to 5 lat nauki z mistrzema Adamsem nie zrobilo by z Ciebie fotografa...a obaj wiemy, ze ta "szkola" uzywa NIKa....

Grzesiek - nie próbuj na siłę przekwalifikowywac wszystkich na swoją szkołę, ja wiem że lubisz NXa i ja nie mam nic do tego, tego samego oczekuje od Ciebie.

Nikogo nie przekonuje....widzisz tutaj choc slowo o tym, zeby Mirek przesiadl sie na NXa....oj nie!
Chodzi mi o to, ze zapedzil sie w obrobce i chyba tez to widzisz, na szczescie ktos go sprowadzil na ziemie....

capture nx swoja droga, tez jest NIK`owski

Mirku doczytalem wlasnie.....kto ci to powiedzial?? Chyba nie widziales CNXa.....co ma wspolnego filtr z programem?
Mam nadzieje, ze chciales napisac NIK jest Capturowy...bo jest....

Locter
30-08-2011, 18:33
Nikogo nie przekonuje....widzisz tutaj choc slowo o tym, zeby Mirek przesiadl sie na NXa....oj nie!
Chodzi mi o to, ze zapedzil sie w obrobce i chyba tez to widzisz, na szczescie ktos go sprowadzil na ziemie....

Czasem mu sie zdarza zapędzenie, jak każdemu, ale poźniej dowala kilkoma mocnymi fotami.

Greg77
30-08-2011, 18:35
Czasem mu sie zdarza zapędzenie, jak każdemu, ale poźniej dowala kilkoma mocnymi fotami.

No i o co chodzi? Przeciez mialem dobre intencje....piszac to co napisalem....

Locter
30-08-2011, 18:36
No i o co chodzi? Przeciez mialem dobre intencje....piszac to co napisalem....

No już o nic przeciez :D luz blues

mirekvampirek
30-08-2011, 18:39
pany kochajta sie nie klocta ;)
pamietajcie, ze jestesmy umowieni na krate bronxa u was w irlandii i jak sie tu pokłócimy to glupio bedzie ja pic siedzac razem nie odzywajac sie do siebie :)
pozdrawiam

Locter
30-08-2011, 18:41
pany kochajta sie nie klocta ;)
pamietajcie, ze jestesmy umowieni na krate bronxa u was w irlandii i jak sie tu poklucimy to glupio bedzie ja pic siedzac razem inie odzywajac sie do siebie :)
pozdrawiam

NIkt tu sie nie kłóci, loool :twisted:

Ide sobie zjesc urodzinowego torta...

mirekvampirek
30-08-2011, 18:44
aaaa to sory, to ja jestem chyba przewrazliwiony :D

tak mnie stresujecie normalnie ;)

Greg77
30-08-2011, 19:25
aaaa to sory, to ja jestem chyba przewrazliwiony :D

tak mnie stresujecie normalnie ;)

:D

nie martw sie Locter wlasnie pracuje nad urodzinowa marskoscia watroby:D

Locter
30-08-2011, 19:57
:D

nie martw sie Locter wlasnie pracuje nad urodzinowa marskoscia watroby:D

YYtam, zaraz marskością, najwyżej pare piwek ;p --> o nerki trzeba dbać! :D

Nikonozaur
30-08-2011, 20:33
A latarnia to czemu krzywa? Fabrycznie taka? Do reszty nie mam pytań. ;)

Umbra
05-10-2011, 09:34
U góry (w lewym rogu) widać jakąś krechę. ;p

<| MICHAŁ |>
05-10-2011, 12:17
no dokladnie to samo zauwazylem, az przeczytalem wszystkie wypowiedzi, czy nikt na to nie zwrocil uwagi. na odbiciu latarni w wodzie - po lewej stronie bardzo brzydko widac linie przejscia pomiedzy czerwonym a niebieskim
samo zdjecie jest OK - kadr i kolory bardzo na plus
wdaje mi sie, ze nad ta krecha widze paprocha, a na kresce po prawej stronie jeszcze dwa

Bartekkw
05-10-2011, 13:37
Mirku - powiem tak - miałeś lepsze. Te troszkę wycieczkowo mi pachnie ;) Pełne odbicie bez postaci + prostowanie latarni dałoby lepszy efekt. Dla mnie w świetle Twoich poprzednich odsłon ten fot wypada poprawnie (tylko).

FHR
05-10-2011, 14:43
kozystalem

Wolal bys, zrobil bys, nie mozliwe, skozystac

poklucimy

Polacy, apeluje!
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2011/05/fireman-1.gif
źródło (http://www.strazak.pl/forum/Smileys/default/fireman.gif)

mirekvampirek
05-10-2011, 15:02
Fhr ja prosty chlopak jestem, ortografia to dla mnie temat nie do ogarniecia i choc nie rozumiem jak to moze draznic, z gory przepraszam za niezamierzone bledy w przyszlosci, jak i te ktore juz popelnilem ;)
bartku, mikie zdjecie juz ma swoj wiek i zostalo wykopane z daleka, nawet robilem poprawke wedle zalecen :)
mam swiadomosc, ze jest slabe, dla mnie robione za puzno przy ostrym bialym swietle,
pozwolmy mu wiec przepasc w czelusciach archiwum nikoniarzy
pozdrawiam :)

<| MICHAŁ |>
05-10-2011, 15:37
mam swiadomosc, ze jest slabe
a gustach sie nie dyskutuje, ale akurat to zdjecie mi "lezy" 8-)

mirekvampirek
05-10-2011, 16:07
mikie orajt :) milo mi ze sie podoba, tu jest poprawka o ktorej wspominalem

źródło (http://img684.imageshack.us/i/beachydolranek2112.jpg/)

jak mowilem swiatlo bylo juz ostre wiec wiecej nic nie wyczaruje

pozdrawiam

Umbra
05-10-2011, 16:26
Bardzo fajne. :)

Bartekkw
05-10-2011, 17:12
No i to jest już duuużo lepsze jak dla mnie ;)

Pablo 77
05-10-2011, 19:03
Pierwsze foto przyjemne,ale tylko po wyprostowaniu latarni :)

Bonus jak dla mnie nie do przyjęcia za obróbkę :)

Wersja druga jak dla mnie ma za mało lewej :)