PDA

Zobacz pełną wersję : Polaroid.......podaruj zdjęcie

wizental
29-08-2011, 20:30
Witam

Mam prośbę do Forumowiczów. Wyjeżdżam w dość nietypowe zakątki świata i sporo fotografuję ludzi podczas swoich podróży. Z racji tego że są to dość biedne rejony często nie ma dostępu do internetu a czasami chciałbym podarować komuś fotografię. Wpadłem na pomysł zakupu aparatu typu polaroid, natychmiastowa fotografii z pewnością ucieszy dzieciaki : ) Niestety kompletnie się nie znam na takich zabawkach z lamusa.
Proszę o radę jaki aparat kupić, jakość zdjęć nie jest najważniejsza, lepiej będzie abym za zbliżoną cenę mógł wykonać więcej fotografii.

Pozdrawiam!

conik
29-08-2011, 20:40
masz dwa wyjscia..... albo szukaj wkladow 600 (przeterminowanych tez) i wtedy w zasadzie kazdy polaroid z ostatnich produkowanych podejdzie albo sx70 i impossible project.... w obu przypadkach impreza raczej drogawa...sx70 przyjmie wklady 600 pod warunkiem uzbrojenia aparatu w szary filtr nd2 ale za to sie bardzo podrozniczo sklada i nie zajmuje wiele miejsca....moze pomysle o jakiejs mobilnej drukareczce np polaroid zink wtedy z dowolnego aparatu po kablu wydrukujesz male foto (choc tez nie tanie) taka drukarka jest ciut wieksza od paczki fajek

ps. tu jakas promocja na te urzadzenia http://allegro.pl/kieszonkowa-drukarka-polaroid-pogo-do-zdjec-i1792139111.html a tu papier http://allegro.pl/polaroid-pogo-zink-photo-paper-3x10szt-i1791996347.html

pastwisko
29-08-2011, 21:34
polaroidy to nie tylko zabawki z lamusa, zerknij sobie na fuji instax - to nowe aparaty produkowane teraz

wizental
30-08-2011, 19:24
Dzięki serdeczne !

haradrimm
30-08-2011, 19:33
Instaxy są bardzo dobre, jeśli polaroid do polecam SX-70 sam mam i gorąco polecam, toż to lustrzanka na polaroidy;) Chociaż na Twoim miejscu pomyślałbym też nad jakąś tanią drukarką termosublimacyjną. Koszty niższe niż polaroid, nie musisz się martwić o temperaturę w jakiej robisz zdjęcia (polaroid potrafi się np. przewołać jak jest upał), zdjęcia możesz drukować bezpośrednio z aparatu. Jedyny minus tego rozwiązania to potrzebny prąd, aby naładować akumulatory. No i trochę więcej do noszenia.