Zobacz pełną wersję : HOLGA 60mm f/8 do NIKON DSLR
Miał ktoś do czynienia z tym obiektywem (oczywiście jesli można to obiektywem nazwać:lol:?). Pojawiło się ostatni takie "coś" z mocowaniem do nikona. W sieci jest pełno informacji na temat aparatów Holgi i lomografii, ale jakoś nie mogę znaleźć nic konkretnego dotyczącego współpracy z cyfrowymi korpusami Nikona. Cena w sumie do zaakceptowania (ok. 140 zł z przesyłką), chociaż z drugiej strony dość sporo jak na kawałek plastiku, bez żadnej elektroniki. Więc tak w ciemno to trochę szkoda kupować.
Może akurat ktoś już miał okazję przetestować i podzieli się wrażeniami.
cocolino41
29-08-2011, 20:16
nie miałem go w ręce , ale uważam ze co jest tanie to jest drogie , oglądałem te filmiki na you tube i coś nie bardzo mi podchodzi
darkmajin
30-08-2011, 10:40
oglądnij na youtubie najnowszy odcinek digitalrev jest właśnie o tym
Na youtubie jakieś filmiki znalazłem, ale jak wyciągnąć obiektyw z pudełka i zamontować do body to wiem. Chodziło mi raczej o wrażenia użytkowników i efekty uzyskiwane (czy są porównywalne z apatatami do lomografii).
darkmajin
31-08-2011, 13:45
w filmiku który podałem pokazane są też przykłady ;) nie wspominając o google tam znajdziesz odpowiedź na zdjęciach dla mnie to padaka wole zrobić normalną fotkę i przerobić na lomo, ale kto co lubi
to tak groszowa sprawa, że można ryzykować. zainteresowałam się tematem, pytanie tylko, na ile takie zdj będzie miało duszę. takież lomo mija się chyba z ideą, jakakolwiek jest :D . nie mniej - ma któryś z użytkowników przykłady zdj zrobionych tym.. czymś?
w filmiku który podałem pokazane są też przykłady ;) nie wspominając o google tam znajdziesz odpowiedź na zdjęciach dla mnie to padaka wole zrobić normalną fotkę i przerobić na lomo, ale kto co lubi
w PS można zrobić wszystko- z wstawieniem modela na czele, też nie o to chyba chodzi.