PDA

Zobacz pełną wersję : HOLGA 60mm f/8 do NIKON DSLR

js70
29-08-2011, 09:30
Miał ktoś do czynienia z tym obiektywem (oczywiście jesli można to obiektywem nazwać:lol:?). Pojawiło się ostatni takie "coś" z mocowaniem do nikona. W sieci jest pełno informacji na temat aparatów Holgi i lomografii, ale jakoś nie mogę znaleźć nic konkretnego dotyczącego współpracy z cyfrowymi korpusami Nikona. Cena w sumie do zaakceptowania (ok. 140 zł z przesyłką), chociaż z drugiej strony dość sporo jak na kawałek plastiku, bez żadnej elektroniki. Więc tak w ciemno to trochę szkoda kupować.
Może akurat ktoś już miał okazję przetestować i podzieli się wrażeniami.

cocolino41
29-08-2011, 20:16
nie miałem go w ręce , ale uważam ze co jest tanie to jest drogie , oglądałem te filmiki na you tube i coś nie bardzo mi podchodzi

darkmajin
30-08-2011, 10:40
oglądnij na youtubie najnowszy odcinek digitalrev jest właśnie o tym

js70
31-08-2011, 13:06
Na youtubie jakieś filmiki znalazłem, ale jak wyciągnąć obiektyw z pudełka i zamontować do body to wiem. Chodziło mi raczej o wrażenia użytkowników i efekty uzyskiwane (czy są porównywalne z apatatami do lomografii).

darkmajin
31-08-2011, 13:45
w filmiku który podałem pokazane są też przykłady ;) nie wspominając o google tam znajdziesz odpowiedź na zdjęciach dla mnie to padaka wole zrobić normalną fotkę i przerobić na lomo, ale kto co lubi

jborowa
10-10-2012, 17:48
to tak groszowa sprawa, że można ryzykować. zainteresowałam się tematem, pytanie tylko, na ile takie zdj będzie miało duszę. takież lomo mija się chyba z ideą, jakakolwiek jest :D . nie mniej - ma któryś z użytkowników przykłady zdj zrobionych tym.. czymś?

w filmiku który podałem pokazane są też przykłady ;) nie wspominając o google tam znajdziesz odpowiedź na zdjęciach dla mnie to padaka wole zrobić normalną fotkę i przerobić na lomo, ale kto co lubi

w PS można zrobić wszystko- z wstawieniem modela na czele, też nie o to chyba chodzi.