Zobacz pełną wersję : D3100 wyświetlanie pól autofokusa w wizjerze
Witam serdecznie!
Mam obawy związane ze wskaźnikami wyboru pola autofokusa w wizjerze. Wybierając pojedyncze pole AF i ustawiając je na środku, oprócz wybranego, centralnego punktu zapalają się również punkty poniżej i powyżej. Świecą mniejszą powierzchnią - nieco ciemniej. W sytuacji, kiedy wybieram inny pojedynczy punkt AF - zapala się tylko ten wybrany.
Być może sprawa nie jest warta szczególnej uwagi jednak proszę o odpowiedź czy w Waszych aparatach diody świecą w taki sam sposób czy też mój Nikon ma taką wadę.
Art Erie
28-08-2011, 22:18
Witam serdecznie!
Mam obawy związane ze wskaźnikami wyboru pola autofokusa w wizjerze. Wybierając pojedyncze pole AF i ustawiając je na środku, oprócz wybranego, centralnego punktu zapalają się również punkty poniżej i powyżej. Świecą mniejszą powierzchnią - nieco ciemniej. W sytuacji, kiedy wybieram inny pojedynczy punkt AF - zapala się tylko ten wybrany.[...].
I dzięki temu wiesz, które pole jest aktywne...
krzysiozboj
28-08-2011, 23:38
ten typ tak ma, niestety czymś musi się różnić od droższych puszek ;)
Przemas-Glasgow
29-08-2011, 12:12
Normalne, pisali o tym w tescie.
Normalne, pisali o tym w tescie.
Trchę poguglowałem jednak nie znalazłem nigdzie opisu tego problemu:(
Czy mógłbyś wrzucić linka? Z góry dziękuję!
też tak mam
w moim nikonie na dodatek odstaje lewa górna część ekranu i jest tam podświetlenie na żółto
... na dodatek odstaje lewa górna część ekranu i jest tam podświetlenie na żółto
Jeśli sprzęt na gwarancji, to wal z tym do serwisu. W moim D5k zostało to skorygowane w ramach gwarancji.
jest na gwaracji , zamierzam go oddać
jeszcze takie pytanie - wam też rusza się pokrywka od kart SD?
Tak, ta pokrywka sprawia wrażenie jakby miała się zaraz otworzyć.
Przemas-Glasgow
01-09-2011, 20:56
Co do podświetlania punktów,ten model tak ma,sprawdzałem w sklepie 3 puszki i było to samo.
Dzieje się tylko tak przy centralnym,myślę że on za mocno świeci i wydaje się że góra i dół też się podświetla.