Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Kerkyra zmemłana
Kolejny kadr z zachodu. Może bardziej podejdzie.
Corfu - Sunset Beach
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img38.imageshack.us/img38/2531/grecja1.jpg)
Na ostatnim planie widoczny Cape Drastis
JaroPienza
28-08-2011, 17:00
... ładnie ,fajnie. Ale murek mnie się tu nie widzi
no niestety, przyjęte z dobrodziejstwem inwentarza
Woda wyszła Ci jak obłok nie wiem czy tak miało być? odnoszę wrażenie jak by chmura przechodziła nad szczytami gór. To takie moje skromnie spostrzeżenie.
woda miała być 'obłokiem', natomiast na zdjęciu nie ma żadnej chmury
RzeckiDG
28-08-2011, 20:40
Woda wyszła Ci jak obłok nie wiem czy tak miało być? odnoszę wrażenie jak by chmura przechodziła nad szczytami gór. To takie moje skromnie spostrzeżenie.
Chyba chodzi o to że filtr miał wygładzić lustro wody a nadał jej nieco przesadzonej ( przypominającej fakturą chmurę ) puszystości. Według mnie za mało "sunsetu" na tej "beach":lol:
woda miała być 'obłokiem', natomiast na zdjęciu nie ma żadnej chmury
to ta woda właśnie wygląda jak chmury a kamienie przy brzegu pełnią umowną rolę gór i dlatego j/w.
Woda wyszła Ci jak obłok nie wiem czy tak miało być?
Tak wychodzi morze na dlugim czasie....
Chyba chodzi o to że filtr miał wygładzić lustro wody a nadał jej nieco przesadzonej ( przypominającej fakturą chmurę ) puszystości.
Niemozliwe jest "wygladzenie" morskich fal tak, zeby osiagnac lustro....
Zdjecie nie pasuje mi kadrowo, sa czernie brzydkie, ale sama woda dobrze rozmyta....
RobertSoul
29-08-2011, 14:05
oglądam na monitorze w pracy.... jeszcze nikt nie napisał o wyostrzaniu bo zastosowana tu ostrość to chyba jakaś pomyłka ? strasznie to wygląda szczególnie na klifie u góry i na kamieniach nie wspominając już o murku. Nie wygląda to dobrze.
Robert ma racje, ale wydaje mi sie, ze to nie ostrzenie a odszumianie neat imagem.....
hm, nie za bardzo rozumiem z tą ostrością. Faktycznie jakość obrazu na kamieniach jest cienka, nie za bardzo to umiem tłumaczyć, może ciągle pryskająca dookoła nich woda to spowodowała (?) Co do murku czy klifu - nie bardzo rozumiem zarzut. Odszumiane lightroom'em, wyostrzane ps'em
no niestety, przyjęte z dobrodziejstwem inwentarza
i tak myśl nadal, bo niczego temu ujęciu nie brakuje - mz. bdb fota :)