Zobacz pełną wersję : [ Reportaż ] Prošek
Prošek jest słodkim winem deserowym destylowanym z najlepszych odmian suszonych winogron Bogdanuša, Maraština i Plavac Mali. . To przyjemne wino ma ciemny miedziany kolor z aromatem dojrzałych winogron. Prošek często podaje się do deserów, dobrze schłodzone, z plasterkiem cytryny jako pyszny aperitif.
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2011/08/dsc7517xresizer1000-1.jpg
źródło (http://img13.imageshack.us/img13/5917/dsc7517xresizer1000.jpg)
Bikini laska tak średnio mi do tego pasuje.
Prošek jest słodkim winem deserowym destylowanym z[/CENTER]
a teraz zerknij na to zdjecie jeszcze raz :)
Bikini laska tak średnio mi do tego pasuje.
Mi pasowała;)
a teraz zerknij na to zdjecie jeszcze raz :)
też może być...
Zdecydowanie za mała GO. :D
A tak w ogóle to wino czy brendy?
silver56
28-08-2011, 12:48
A tak w ogóle to wino czy brendy?
z wikipedii: "Prošek is a sweet dessert wine that is traditionally from the southern area of Dalmatia. It is made using dried wine grapes."
Co oczywiście oznacza, że powstaje w wyniku procesu fermentacji a nie destylacji. :-)
z wikipedii: "Prošek is a sweet dessert wine that is traditionally from the southern area of Dalmatia. It is made using dried wine grapes."
Prosek to własciwie jest bardziej likier niz wino. Uzywany głownie jako aperitif i w zasadzie wyłącznie przez kobiety.
Prosek to własciwie jest bardziej likier niz wino. Uzywany głownie jako aperitif i w zasadzie wyłącznie przez kobiety.
Uzywalem go wielokrotnie ( czasami prosto z butelki ) i nic nie tracił na walorach smakowych. Ostatnio w maju piłem przed sklepem z kumplem ( "kolejarza" ). Super.
Polecam Prošek Dioklecjan.
P.S. mnie się z laską w bikini zupełnie fajnie ogląda.
Uzywalem go wielokrotnie ( czasami prosto z butelki ) i nic nie tracił na walorach smakowych. Ostatnio w maju piłem przed sklepem z kumplem ( "kolejarza" ). Super.
....
A, to kolega, jak widze, koneser ze zdecydowanie wyzszej połki...:-D
A, to kolega, jak widze, koneser ze zdecydowanie wyzszej połki...:-D
Wysokiej kultury osobistej nie należy się wstydzić.
Krwista czerwień w takim zestawieniu może się dwojako kojarzyć :)
Mam nadzieję , że nie z menstruacją....... bo jakoś mi się tak...... za blisko tego pucharka :)
Ale fajniutkie