Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Gaba - w zasadzie pierwsza próba w tego rodzaju fotografii

Boghol
26-08-2011, 23:30
Jak w tytule ... pierwsze próby w foceniu dzieciaczków. Konkretne uwagi bardzo serdecznie i przemile widziane ;)

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img221.imageshack.us/img221/3047/dsc5732r.jpg)

Pozdrawiam

Redskull
26-08-2011, 23:33
NIGDY NIE WAL DZIECKU LAMPĄ PO OCZACH! Źrenice dziecka nie zwężają się tak szybko jak u dorosłego. Cała moc idzie na siatkówkę. Zdjęcie ok, tylko blik w oczach do wystampowania

genghiskhan
26-08-2011, 23:39
Pomijam fakt, że źrenice dorosłego też nie są w stanie zwęzić się w czasie błysku :)
Fota fajna, ma powera! Ciekawa czupryna małego - pewnie niedługo też mi tyle zostanie heheh ;]

Boghol
26-08-2011, 23:44
Redskull ... blik w oczach to odbicie lampy z ikei (biała kula) z dość słabą żarówką. W pokoju w zasadzie było ciemnawo. BTW jak się przyjrzysz innym moim zdjęciom to zauważysz, że lampy u mnie się nie używa ;) (z drobnymi wyjątkami ;) ).

Co do bliku .... wiem, że niektórzy nie lubią. Ja zostawiam bo oczy "żyją".

Genghiskhan ... małej ... Gaba ma na imię ;)

D_Z_I_A_D_E_K
26-08-2011, 23:51
mnie ten blik nie razi - światło ładne, bw równieź. Kadrowałbym lewą stronę (bardziej w kwadrat) - tuż za tatoo, ktory znacząco odwraca moją uwagę.

Boghol
26-08-2011, 23:52
mnie ten blik nie razi - światło ładne, bw równieź. Kadrowałbym lewą stronę (bardziej w kwadrat) - tuż za tatoo, ktory znacząco odwraca moją uwagę.

Z tatuażem częściowo się zgodzę, ale Pan Tato nalegał aby na zdjęciu był widoczny :)

D_Z_I_A_D_E_K
26-08-2011, 23:58
Z tatuażem częściowo się zgodzę, ale Pan Tato nalegał aby na zdjęciu był widoczny :)
no właśnie, gdyby jeszcze był "ładny".

CathyNoo
27-08-2011, 01:29
no właśnie, gdyby jeszcze był "ładny".

:D

genghiskhan
27-08-2011, 09:16
Redskull ... blik w oczach to odbicie lampy z ikei (biała kula) z dość słabą żarówką. W pokoju w zasadzie było ciemnawo. BTW jak się przyjrzysz innym moim zdjęciom to zauważysz, że lampy u mnie się nie używa ;) (z drobnymi wyjątkami ;) ).

Co do bliku .... wiem, że niektórzy nie lubią. Ja zostawiam bo oczy "żyją".

Genghiskhan ... małej ... Gaba ma na imię ;)

Mój błąd :D

dammiz
27-08-2011, 13:50
Oczy, mina i fryzura dzieciaka rozwalają. Zdjęcie świetne. Jedyny minus to tatuaż, ale nie wywalałbym go nawet gdyby ojciec chciał się na to zgodzić. Fotograf rejestruje, a nie manipuluje - przynajmniej to moje zdanie.

Kanghoy
27-08-2011, 18:13
Podoba się :).

D_Z_I_A_D_E_K
28-08-2011, 18:01
...Jedyny minus to tatuaż, ale nie wywalałbym go nawet gdyby ojciec chciał się na to zgodzić.
nikt tu nie pisał o jego usunięciu.

lechupe
28-08-2011, 18:58
Ten tatuaż, moim zdaniem, własnie "robi" to zdjecie.
Po pierwsze jest ciekawym elementem urozmaicającym dośc zwyczajny w końcu kadr, a po drugie ładnie wpisuje sie w kompozycję zdjecia.

depcius
29-08-2011, 08:53
Ten tatuaż, moim zdaniem, własnie "robi" to zdjecie.
Po pierwsze jest ciekawym elementem urozmaicającym dośc zwyczajny w końcu kadr, a po drugie ładnie wpisuje sie w kompozycję zdjecia.

Dokładnie tak samo myślę :) Wg mnie zdjęcie dzięki temu zyskuje - gwiazda taty - Gaba.