piotru89
26-08-2011, 22:41
Witam serdecznie takie małe pytanie. Chciałem znaleźć coś na forum na temat zrobienia galerii wnętrza kościoła. Fotografie potrzebne wielebnemu do galerii i jako elementy do strony internetowej (może nie księdzu tylko grafikowi)
Jak byście radzili zrobić coś takiego? Wydaje mi się że wszystko na świetle zastanym i statyw.
Oprócz standardowych fotek myślę zrobić:
na 11-16mm Tokiną - jakieś foto z chóru obejmujące cały kościół ewentualnie, freski na suficie też tak na szerokim stojąc na środku i celując w górę, żeby jakoś podkreślić ogrom budowli.
Myślę że lampy niema sensu używać?
kościół na bazie krzyża, wysoki, murowany, środek w miare jasny oprócz prezbiterium, ale mogę powiedzieć żeby włączyli oświetlenie. Okna duże wysokie (1m x 3-4-5m), ale osadzone też wysoko na wysokości 4-5 metrów
Zdjęcia będą robione o godzinie 8 rano w słoneczny dzień.
Pytam bo dopiero raczkuję w foto, a zdjęcia robię w swojej parafii.
Mile widziane jakieś porady, co warto uwiecznić, albo na co zwrócić bardziej uwagę.
Jak byście radzili zrobić coś takiego? Wydaje mi się że wszystko na świetle zastanym i statyw.
Oprócz standardowych fotek myślę zrobić:
na 11-16mm Tokiną - jakieś foto z chóru obejmujące cały kościół ewentualnie, freski na suficie też tak na szerokim stojąc na środku i celując w górę, żeby jakoś podkreślić ogrom budowli.
Myślę że lampy niema sensu używać?
kościół na bazie krzyża, wysoki, murowany, środek w miare jasny oprócz prezbiterium, ale mogę powiedzieć żeby włączyli oświetlenie. Okna duże wysokie (1m x 3-4-5m), ale osadzone też wysoko na wysokości 4-5 metrów
Zdjęcia będą robione o godzinie 8 rano w słoneczny dzień.
Pytam bo dopiero raczkuję w foto, a zdjęcia robię w swojej parafii.
Mile widziane jakieś porady, co warto uwiecznić, albo na co zwrócić bardziej uwagę.