Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Wschód księżyca nad Tatrami.
krzysztofz24
26-08-2011, 20:52
Witam:-).
Taka oto wizja, w troche konturowym wydaniu...zreszta bylo juz niezle ciemno;-). Dla mnie zdjecie ma pewien oddzialujacy na mnie klimat. Raz mi sie wydaje takie zwykle, a raz cos mi sie w nim podoba... Oczywiscie ciekaw jestem co Wy myslicie a propo tego, takze idzie pod ocenke. Jak zawsze wszelkie wpisy mile widziane.
Zapraszam.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://s1.img.pl/v/1108/84431dsc_4268_forum-7+3.jpg)
P.S Lepiej wyglada przy zgaszonym swietle...
Al Koholik
26-08-2011, 20:55
Mnie się ogólnie widzi. Jednak mam wrażenie, że dół jest "za ciężki. Myślę, że delikatne jego przycięcie jest wskazane.
A nie widzieli byscie tego odrobine mocniej kontrastem potraktowanego? Mowie o niebie....
krzysztofz24
26-08-2011, 21:05
A nie widzieli byscie tego odrobine mocniej kontrastem potraktowanego? Mowie o niebie....
A przy zgaszonym swietle Grzesiek patrzyles? Wtedy jest bardziej, lekko mrocznawiej;-).
Mialem x wersji tej foty. Ocierajaca sie o pastele, bardzo kontrastowa, naturalna...itd. WB taki, WB smaki, niebieskiego z gor zdjac tyle a tyle, zostawic to niebo takie czy przesunac troche w strone czerwieni...;-)
W koncu tak zostawilem jak teraz, chyba najbardziej zblizone do tego co widzialem naocznie. Jak ksiezyc wschodzil, ale na niebie utrzymywaly sie jeszcze przygasajace kolory zachodzacego slonca... A kontrast i tak z rawa ciagnalem ciut bardziej niz zwykle...
Sympatycznie , ale zgodzę się z propozycja cięcia dolu...
generalnie jest troszeczke zbyt miękko :) kadr ok.
W sumie to mi się podoba, choć dół taki trochę mydlany wyszedł, chyba mocne odszumianie było?
Mocno sennie jest ;). Klimacik tez drzemie w tym kadrze.
Ale jako Autor podpowiada zerknę wieczorową porą :).
Bardzo klimatycznie i delikatnie - podoba mi się :) Kadru bym nie ruszał, jest w porządku. Jak dla mnie, jego proporcje są w sam raz.
Pozdrawiam.
Podoba się kadr w ciekawym klimacie.Pozdrawiam
Trochę mało kontrastowe, ale ja Tatry przyjmuję w każdej postaci:)