PDA

Zobacz pełną wersję : Blogger - problem z ilością postów na stronie

arhetyp
26-08-2011, 16:07
Witam,

w bloggerze mam w ustawieniach/formatowanie wpisany limit postów 50 a na stronie faktycznie działa 3:

www.ujecie.pl

W czym jest problem? Może przestawiłem coś innego?

Będę wdzięczny za wskazówki.

Pozdrawiam,
Arek

biegly
26-08-2011, 19:54
Chyba to zależy od ilości materiału w tych postach!
Jeśli dasz 50 postów na stronę i w każdym poście całe relacje ze ślubów, długo by czekał aż sie wszystko zaląduje
Chyba troche na logikę ;)

marcinc
26-08-2011, 20:10
Ja u siebie zrobiłem tak, że po pierwszym zdjęciu dałem możliwość rozwijania każdego wpisu przez kliknięcie w "Czytaj dalej"
Przeglądający nie muszą czekać na załadowanie wszystkich zdjęć do każdego wpisu.

ŚWIAT WIDZIANY OKIEM OBIEKTYWU (http://marcin72.blogspot.com/)

arhetyp
26-08-2011, 22:26
Dzięki Wam za pomoc.

W takim razie muszę przemyśleć czy lepszym rozwiązaniem jest pozostawienie : Czytaj dalej... czy może raczej pozostawienie pełnych postów i wybór poprzez Etykiety.

Jakie Wy macie doświadczenie w tej kwestii?

Pozdrawiam,
Arek

arhetyp
27-08-2011, 19:51
Dziękuję za wskazówki.

Poczytałem trochę i też wprowadziłem linie podziału. Teraz wyświetla się 1 zdjęcie a caly post jest otwierany po kliknięciu na: Czytaj dalej.

Chciałem spytać czy istnieje jakiś sposób aby zmienić ten komunikat na coś w stylu: Zobacz więcej zdjęć.

Z góry dziękuję za pomoc.

Pozdrawiam,

Arek

marcinc
27-08-2011, 21:54
Oczywiście że można :)

Wchodzisz w "pulpit nawigacyjny" bloggera. Następnie klikasz w "projekt" i edycja postów w blogu.
Pojawi Ci się okno z kilkoma ustawieniami. Drugie od góry to "Tekst linku do strony z postem" gdzie w miejsce "czytaj więcej" wstawiasz dowolny tekst jaki ma być wyświetlany :)

arhetyp
28-08-2011, 15:57
Bardzo dziękuję za pomoc.

Idąc za ciosem mam w takim razie jeszcze jedno pytanie:)

W jaki sposób można dodać opis do dodawanych zdjęć - na takie zasadzie, że jak się na nie najedzie kursorem to pojawia się komentarz w stylu: ślub, fotografia ślubna itp. aby miało to pozytywny wplyw na pozycjonowanie.

Pozdrawiam,
Arek