PDA

Zobacz pełną wersję : Photoshop CS3 - dwie wersje

JunioR
09-02-2007, 13:38
Witam.
Wczoraj w firmie Wimal ( autoryzowany przedstawiciel Adobe ) http://www.wimal.pl/ dowiedziałem się, że mają pojawić się dwie wersje PS CS3 ( podobnie jak jest to w WIN XP ) jedna powiedzmy Home a druga powiedzmy Professional. Termin to maj - czerwiec. Czy ktoś coś wie więcej na ten temat ? Osobiście jestem zainteresowany tym PS CS3 ale w tym przypadku nie wiem czy czekać do pojawienia się PS CS3, który może być w podobnej cenie do dzisiajszego PS CS2 ale to może być okrojona wersja natomiast wersja full może być dużo droższa ? Czy kupić siebie PS CS2 i dać sobie spokój z PS CS3 ? W zasadzie mogę poczekać do wakacji ... chwilowo latam na GIMP i powiedzmy, że z wielkim bólem ale jakoś sobie radzę Wink
Co radzicie ?

pawel
18-02-2007, 19:56
Mi osobiście CS3 bardzo przypadł do gustu, chociaż na pewno niektórzy tradycjonaliści będą marudzić z powodu bardzo radykalnych zmian w interfejsie programu (plus wygląda teraz odlotowo, ładnie i kolorowo...).
Ja bym wybrał wersję nowszą.. Akurat jeśli chodzi o Photoshopa to do tej pory każda następna wersja była (przynajmniej jak dla mnie) konsekwentnie lepsza.. Co do różnic edycji PS CS3 (Home, Pro), to nic o tym nie wiem.

Jacek_Z
18-02-2007, 21:38
ja bym czekał na CS3 (gdyby kupowac niedługo)
bo pewnie nowe wtyczki do dekodowania raw będa oferowane na CS3
jak kupi ktos potem nowy model body - to nie będzie mógł go otwierać na cs2.
zakpup PS jest na dłuzszy czas, dłuzej niz ma sie dzisiajszą puszkę. Brałbym najnowszy - bezwzglednie. Wiadomo, że będzie droższy.
Chyba, że lubisz NX do otwierania rawów, to wtedy możesz brac CS2.

pawel
19-02-2007, 01:15
Moja prywatna opinia jest taka, że Camera Raw do CS2 będzie updatowany równorzędnie do CS3 i nie uwierzę, że PS CS2 nie będzie supportował nowych aparatów, które będą wchodziły na rynek dopóki tego nie zobaczę (oczywiście życie potwierdzi o ile się myliłem ;) ).
Poza tym skąd wogóle wiadomo czy Camera RAW będzie miał inną wersję - tylko do CS3. Może można to sprawdzić przed zakupem?

Erie
19-02-2007, 01:27
ja bym czekał na CS3 (gdyby kupowac niedługo)
bo pewnie nowe wtyczki do dekodowania raw będa oferowane na CS3
jak kupi ktos potem nowy model body - to nie będzie mógł go otwierać na cs2.
zakpup PS jest na dłuzszy czas, dłuzej niz ma sie dzisiajszą puszkę. Brałbym najnowszy - bezwzglednie. Wiadomo, że będzie droższy.
Chyba, że lubisz NX do otwierania rawów, to wtedy możesz brac CS2.

czy tak dużo droższy to nie wiem, wiem jednak, że nie zmieści się w ramach wniosku o środki z funduszu pracy na podjęcie działalności gospodarczej ze względu na termin - chlip chlip :(, bo musi być max miesiąc od przyznania środków pieniężnych

doktorki z Adobe pośpieszcie się (pliz ;))

Jacek_Z
19-02-2007, 01:30
pawel sądze tak dlatego, że jest analogicznie z CS1 - nie ma na niego camera raw do nowszych body.
a poza tym to jest zarobek dla producenta - zmuszanie do zakupu lub upgrade do cs3

pawel
19-02-2007, 16:27
Poza tym skąd wogóle wiadomo czy Camera RAW będzie miał inną wersję - tylko do CS3. Może można to sprawdzić przed zakupem?
Oczywiście bzdura, camera Raw jest robiony od nowa.

no i 32 bitowe hdry :)

zapa
22-02-2007, 22:21
Termin to maj - czerwiec.

Światowa premiera koniec marca , czyli u nas początek kwietnia.

Adobe szykuje niespodzianki także warto poczekać :)