Zobacz pełną wersję : Ustawienia zworek
Czy może mi ktoś wyjaśnić czy mam (jesli tak, to na którą parę styków) instalować zworkę do dysku WD3000HLHX - SATA 6Gb/s. Dysk będzie podłączony do płyty z SATA 3Gb/s, system W7-64. Googlanie dało taki (http://wdc-pl.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/7090/p/227,281/c/123/session/L3RpbWUvMTMxNDE4NDE1My9zaWQvczhtVHNrQ2s%3D) efekt. Jednak jestem za słaby i nie rozumiem większości pojęć, których tam użyto.
Najpewniejsza instrukcja do zworek jest na obudowie dysku - nie ma jej przypadkiem?
Opisz jak z głośnością tego dysku w IDLE i STRESS, i jak z wibracjami. ... i jeszcze test z HDTach w trybie long jak byś mógł (Uruchom w trybie zgodności z XP - tym sposobem działa na win 7 x64)
W 90% przypadków ustawienie bez zworek (domyślne), jest najwłaściwsze.
Najpewniejsza instrukcja do zworek jest na obudowie dysku - nie ma jej przypadkiem?
Opisz jak z głośnością tego dysku w IDLE i STRESS, i jak z wibracjami. ... i jeszcze test z HDTach w trybie long jak byś mógł (Uruchom w trybie zgodności z XP - tym sposobem działa na win 7 x64)
Jak będzie zainstalowany to napiszę.