PDA

Zobacz pełną wersję : [ Reportaż ] Turecki targ

ghole
22-08-2011, 21:17
ProszęÍ o podpowiedzi (krytykę, ale nie za mocną proszę) - wiem, że przyciąłem za bardzo lewą stronę, ale ktoś wszedł w kadr, a miałem tylko chwilę i jeden pstryk...

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://www.majdan.com.pl/02/DSC_3549a.jpg)

Motorniczy
23-08-2011, 03:29
Ładne oczy ma ten targ .

ghole
23-08-2011, 07:57
Ładne oczy ma ten targ .

I nie tylko - ładnie też maluje (obrazki).

conik
23-08-2011, 08:08
no i wlasnie problemem tych zdjec..(tego i z poprzednia pania ktora wstawiles) jest to ze sa bezkontekstowe i za przypadkowe na opowiadanie historii....ani tu targu ani obrazkow

ghole
23-08-2011, 21:22
No, cóż, dlatego poprzednią fotkę wstawiłem do działu portret - zgodnie z sugestią zmieniłem dla następnej fotki dział na foto uliczne i znowu kiszka... Ja nie follow za wami koledzy...
A kadry są ciasne - bo i warunki w jakich robiłem nie były rewelacją. Przełamałem się co do iso - poprzednie zdjęcie 1600 powyższe 2500 (oba bez lampy) w tłumie to i tak chyba nieźle. Nie radzę sobie z obróbką i w tym kierunku proszę o podpowiedzi - inne uwagi oczywiście mile widziane.

durom
24-08-2011, 09:21
Ładna pani. WB nieudany. Przekonwertuj do BW może będzie interesujące.

lechupe
28-08-2011, 23:16
No, cóż, dlatego poprzednią fotkę wstawiłem do działu portret - zgodnie z sugestią zmieniłem dla następnej fotki dział na foto uliczne i znowu kiszka... Ja nie follow za wami koledzy...
A kadry są ciasne - bo i warunki w jakich robiłem nie były rewelacją. Przełamałem się co do iso - poprzednie zdjęcie 1600 powyższe 2500 (oba bez lampy) w tłumie to i tak chyba nieźle. Nie radzę sobie z obróbką i w tym kierunku proszę o podpowiedzi - inne uwagi oczywiście mile widziane.

Bo widzisz, tu nie chodzi o zawody czy na takim czy innym iso da sie zrobic jasne zdjecie, albo jak zrobic fotke w tłumie bez złapania 3 przypadkowych osób i psa...

Z takich wakacyjnych, dość przypadkowych zdjęc, rzadko kiedy wycchodzą dobre fotografie, niezaleznie od tego jakiej byś tu nie uzył obróbki.

stock
29-08-2011, 22:22

fotografii ulicznej to tu zasadniczo niewiele. Ot ciasno skadrowany pstryk z wakacji, a to że to jest na tureckim targu wiemy niestety z tytułu. Brak kontekstu, jakiegoś szerokiego planu. W takim sytuacjach zdecydowanie szerokie szkło się przydaje, jakiś kontekst - a nie suchar w postaci wąsko skadrowanej turczynki.