Zobacz pełną wersję : Air Show 2011 - Radom
VJ_Adams
22-08-2011, 15:50
Hello :)
Wybiera się ktoś z forum na pokazy lotnicze?
To już w ten weekend!!! :)
Jak nic niespodziewanego się nie wydarzy to będę... i?
robertG7
22-08-2011, 19:32
Na stronie organizatora piszą, że bilety najlepiej kupić przez e-bilet. Jak radzicie? Na miejscu (kolejki) czy przez ten serwis?
Warto by wejść o 8:00
kakersik
22-08-2011, 19:46
Ja bilety mam już od dawna. Podobnie jak hotel w Radomiu. I jeśli mi zbieg okoliczności nie przeszkodzi to będę. Mareczku, mam nadzieję, że zobaczymy się w sobotę.
VJ_Adams
22-08-2011, 20:23
A nie wiecie czy w pobliżu jest jakaś wypożyczalnia sprzętu foto?
Nieraz zdarzają się na takich imprezach takie usługi :)
Przydało by się skombinować jakieś tele-szkło :)
kakersik
22-08-2011, 20:45
O ile dobrze pamiętam to dwa lata temu nie było takiej możliwości. A szkoda.
Ja bilety mam już od dawna. Podobnie jak hotel w Radomiu. I jeśli mi zbieg okoliczności nie przeszkodzi to będę. Mareczku, mam nadzieję, że zobaczymy się w sobotę.
Wszystko na to wskazuje. Postaram się jeszcze zmienić swoje FX na DX :)
Takie rzeczy tylko w erze. Bez szans na takie cuda. Pozostaje Sigma Pro Centrum.
Ja chyba nie wezme aparatu.... (sam nie wierze, ze to pisze) ale za to biore lornetke - ostatnio spedzilem pokaz przez wizjer aparatu i 200mm to zadna ogniskowa - ponizej 400/500 nie jade.
Ja chyba nie wezme aparatu.... (sam nie wierze, ze to pisze) ale za to biore lornetke - ostatnio spedzilem pokaz przez wizjer aparatu i 200mm to zadna ogniskowa - ponizej 400/500 nie jade.
Pitolenie, wystarczy dobra miejscowka i 200-300 mm daje rade, calkiem sporo osob radzi sobie z takimi ogniskowymi i maja niezle a niektorzy nawet swietne efekty.
Troche luda bedzie, Ci w "firmowych" koszulkach okupuja lotnisko juz od czwartku :wink:
Może nie wypożyczalnia ale...: http://www.fotopolis.pl/index.php?n=13358&sigma-procentrum-na-radomskim-air-show-2011
Ciężko będzie ze statywu, no ale Sigma pozytywnie zaskoczyła.
O ile rozstawia sie przed ludzmi to bedzie niezle, jak stoisko bedzie za trybunami to i 500 sigmy nie pomoze. Nikon ma byc ze swoim stoiskiem, darmowe czyszczenie matrycy urzadzaja :wink:
...Nikon ma byc ze swoim stoiskiem, darmowe czyszczenie matrycy urzadzaja :wink:
Ale to chyba wieczorem i w nocy po pokazach :)
Kundzior
23-08-2011, 13:30
Jadę, będę, no chyba że nie wiem co :)
Ale to chyba wieczorem i w nocy po pokazach :)
W trakcie pokazow, na stronie AirShow jest mapka ze stanowiskiem Nikona, ja swoja czyscilem u siebie przed wylotem a i w Radomiu pewnie nie bedzie czasu na stanie w kolejce jak za komuny, ale chetnych na pewno nie bedzie brakowac.
Ja tam juz od czwartku bede na lotnisku, wiec do zobaczenia :wink:
wolnyslimak
23-08-2011, 15:41
Słuchajcie a czy może ktoś z Was wie coś o wieczornych treningach w czwartek czy piątek? Będą takowe? Czy wiadomo o której kasy będą w sobotę otwarte? Z Radomia jestem ale nie wiem tego niestety...
W czwartek ladowania ekip i treningi polaków, w piatek treningi reszty, nieoficjalną wiadomość bo jak mówią organizatorzy wszystko się zmienia co chwilę. Latać coś będzie na pewno.
Kundzior
23-08-2011, 17:07
Komary :))
Będąc w Radomiu możesz kupić bilety w budce MZDiK, gdzie kupuje się bilety miesięczne przy dworcu PKP.
I w innych też jak widać:
http://www.mzdik.pl/index.php?id=162
Pozdrawiam, Konrad.
wolnyslimak
25-08-2011, 10:37
Będąc w Radomiu możesz kupić bilety w budce MZDiK, gdzie kupuje się bilety miesięczne przy dworcu PKP.
I w innych też jak widać:
http://www.mzdik.pl/index.php?id=162
Pozdrawiam, Konrad.
O widzisz. Wielkie dzięki za tą informację. Pozdrawiam.
przemek001
25-08-2011, 12:24
Z ciekawostek... plan treningów i przylotów na piątek, jednakże nie wiem jak bardzo aktualny
bialy300
25-08-2011, 17:38
Witam Czy jedzie ktoś z Kraka lub okolic. Pozdrawiam
Z ciekawostek... plan treningów i przylotów na piątek, jednakże nie wiem jak bardzo aktualny
te ciekawostki zostaw dla siebie; organizator prosił o nie upublicznianie danych.
W trakcie pokazow, na stronie AirShow jest mapka ze stanowiskiem Nikona, ja swoja czyscilem u siebie przed wylotem a i w Radomiu pewnie nie bedzie czasu na stanie w kolejce jak za komuny, ale chetnych na pewno nie bedzie brakowac.
Ja tam juz od czwartku bede na lotnisku, wiec do zobaczenia :wink:
Nic takiego nie znalazłem, ba na stronie nie ma mowy o Nikonie..
wolnyslimak
25-08-2011, 22:05
te ciekawostki zostaw dla siebie; organizator prosił o nie upublicznianie danych.
Echhh tam...przesadna konspira. I co Al Kaida by czekała w krzakach z rakietami ziemia powietrze? A do zestrzelenia Su-27 posłużył by im wydruk z forum fotograficznego ?? Ja np. mieszkam w Radomiu i dzięki temu "rozkładowi jazdy" polowałbym ale z aparatem. Skoro te dane i tak może mieć prawie każdy to czemu skasowałeś to info? Normalnie czasem przeraża mnie forumowa cenzura.
Echhh tam...przesadna konspira. I co Al Kaida by czekała w krzakach z rakietami ziemia powietrze? A do zestrzelenia Su-27 posłużył by im wydruk z forum fotograficznego ?? Ja np. mieszkam w Radomiu i dzięki temu "rozkładowi jazdy" polowałbym ale z aparatem. Skoro te dane i tak może mieć prawie każdy to czemu skasowałeś to info? Normalnie czasem przeraża mnie forumowa cenzura.
Czy ja napisałem coś dla Ciebie trudnego do zrozumienia?,
skoro otrzymałeś takie info na maila ( ja też dostałem i było ono tylko dla mnie ) było ono skierowane do Ciebie i tylko do Ciebie; jeżeli miało by być ogólnie dostępne to pewnie by się pojawiło w gazetach i TV - nauczmy się w końcu szanować prawo, poufność korespondencji itp.
Co do danych - kto może je mieć?. Ci co mają akredytację i spotterpacki - czyli nie wszyscy.
To nie jest forumowa cenzura - to jest szanowanie prawa, tajemnicy korespondencji i dobrych obyczajów.
wolnyslimak
26-08-2011, 09:23
Czy ja napisałem coś dla Ciebie trudnego do zrozumienia?,
skoro otrzymałeś takie info na maila ( ja też dostałem i było ono tylko dla mnie ) było ono skierowane do Ciebie i tylko do Ciebie; jeżeli miało by być ogólnie dostępne to pewnie by się pojawiło w gazetach i TV - nauczmy się w końcu szanować prawo, poufność korespondencji itp.
Co do danych - kto może je mieć?. Ci co mają akredytację i spotterpacki - czyli nie wszyscy.
To nie jest forumowa cenzura - to jest szanowanie prawa, tajemnicy korespondencji i dobrych obyczajów.
Ojj Wilku ze zrozumieniem chyba Ty masz problemy. Nie do mnie dotarł ten meil i nie ja jestem V.I.P. To nie ja wstawiłem rozkładówkę tylko ją sobie skopiowałem . Rozumiem, że bronisz aby żaden ZWYKŁY fotoamator nie wstapił w szeregi vip'ów, gdyz mogło by to zepsuć zamknięte imprezy integracyjne.
wolnyslimak
26-08-2011, 09:43
Dalej źle rozumiesz.
Spoko. Rozumiem i to dobrze ale jestem takim starym punkiem i nie lubie ładu i porządku. Uwielbiam CHAOS i dezintegrację. Wszelkie systemy są po to by je łamać...z prawem podobnie. Szanuję człowieka i jego wolność ale nienawidzę jakichkolwiek kajdanów i układów. Teraz juz chyba Ty rozumiesz? Jeśli tylko możesz i Ci się chce potwierdź choć czy ta rozkładówka jest w miarę realna? Zamierzam zaraz wsiąść w samochód i pojechać na miejscówkę z aparatem a nie lubię długo czekać. Pozdrawiam i udanych łowów fotograficznych.
Jest realna;
ale jak to na wielu pokazach bywa - niestety bywa zmienna w czasie;) i programie.
Miłego focenia; ja niestety musiałem zostać w domu z antybiotykiem, zamiast biegać z aparatem:(.
wolnyslimak
26-08-2011, 10:10
Współczuję szczerze. Właśnie nad głową (mieszkam 1,5km od lotniska) fruwa jakis potwór. Śniadanko szybko i lecę popolować. Dziękuję Ci i pozdrawiam. Nie gniewaj się na mnie za nutkę dekadencji:) Zdrowia.
Kundzior
26-08-2011, 10:48
Qrde Tadziu, liczyłem na to że Cię zobaczę :((
przemek001
26-08-2011, 11:49
Nie jestem spoterem ani dziennikarzem, nie posiadam akredytacji, tą informację sam również znalazlem w internecie przez google, i nie była obarczona żadną klauzulą tajne/poufne ani też nie była na stronach zakodowanych itp. wiec czemu się nie podzielić...
Z drugiej strony jeśli zwykły widz pokazów nie ma dostepu to tego typu informacji a organizator udostepnił to tylko osobom z akredycją prasową lub spoterską z prośbą o nie rozpowszechnianie to skąd waszym zdaniem znalazło się to w internecie?
Nie jestem spoterem ani dziennikarzem, nie posiadam akredytacji, tą informację sam również znalazlem w internecie przez google, i nie była obarczona żadną klauzulą tajne/poufne ani też nie była na stronach zakodowanych itp. wiec czemu się nie podzielić...
Z drugiej strony jeśli zwykły widz pokazów nie ma dostepu to tego typu informacji a organizator udostepnił to tylko osobom z akredycją prasową lub spoterską z prośbą o nie rozpowszechnianie to skąd waszym zdaniem znalazło się to w internecie?
jest wiele tajnych dokumentów -one nieraz też się znajdują w necie.
Na skutek złamania prawa, dobrego obyczaju, dżentelmeńskiej umowy, nielojanlności... whatever. Wilk rzeczowo wyjaśnił o co chodzi
grajnert
26-08-2011, 13:18
Witam Czy jedzie ktoś z Kraka lub okolic. Pozdrawiam
Tak, ale PKP....
Bartek_902
26-08-2011, 15:16
Dla zainteresowanych mam info iż dziś w Dęblinie nastąpiło (właśnie trwa) otwarcie Muzeum Sił Powietrznych , może ktoś będzie miał po drodze jadąc na pokazy ,myślę że warto zobaczyć bo jest całkiem spora ekspozycja pod gołym niebem ;)
No pięknie, cały tydzień grzeje, a na jutro deszcze i ochłodzenie zapowiadają w Radomiu ://. I jak tu się nie wkurzyć, żeby nie powiedzieć bardziej niecenzuralnie :(
Kundzior
27-08-2011, 23:57
Qrde, miałem być w Niedzielę, ale 400 km tłuc się na deszcz nie będę......WTF z tą pogodą!!!
wolnyslimak
28-08-2011, 11:38
To ja już wolę przelotny deszczyk i zbawienne chmury niz to cholerne słońce w piątek i sobotę. Usytuowanie lotniska jest takie, że dopiero po 16 nie fotografujemy pod słońce. Nawet polanka spotterów niewiele pomoże. Dzisiejsze chmury daja nadzieję wytchnienia i kontrastowych zdjęć. A jest co robić. Włosi i Francuzi są baaaardzo widowiskowi.
Lecimy na żywo, deszczu nie ma, godzinę temu słoneczko wyszło zza chmur :wink: