Zobacz pełną wersję : Mail z nieistniejącego adresu
Dostałem maila z wyzwiskami i komentarzami na temat moich zdjęć z nieistniejącego adresu.
Jak to jest możliwe?
Adres to
[email protected]
Sprawdz naglowek maila albo go tutaj wklej
2pompony
20-08-2011, 20:59
A jeszcze ze spraw technicznych: to były ciekawe wyzwiska?
Jeśli mail ma zastrzeżenie ,że tylko odbiera listy od osób z listy dostaniesz taką informacje o nieistniejącym mailu..
A jeszcze ze spraw technicznych: to były ciekawe wyzwiska?
Wysłał: Karol Karol
e-mail:
[email protected]
Treść wiadomości: Gdzie takiego ******ego kretyna z gamoniowatym wyrazem twarzy jak Ty wyprodukowali?
Tępy zjebie!
p.s.
i w dupę wsadź se te gówniane zdjęcia.
Do nauki fotografowania, a nie kasę chcesz za to ścierwo brać. Pało!
Ciekawe?
Przepraszam za zamieszanie. Wiadomość wysłano z formularza na mojej stronie i wpisano ten mail.
wasilewk
20-08-2011, 21:04
Dostałem maila z wyzwiskami i komentarzami na temat moich zdjęć z nieistniejącego adresu.
Jak to jest możliwe?
Adres to
[email protected]
Możliwe jest dlatego, że adres zwrotny, który Ty przeczytałeś, wpisuje się oddzielnie podczas zakładania konta pocztowego i nie ma on nic wspólnego z właściwym adresem, spod którego email nadano. Ten ostatni jest zaszyty w nagłówku (nie zawsze jawnie).
Pzdr.
2pompony
20-08-2011, 21:08
O rrrany, czy ludzie każdy żart muszą brać dosłownie?
"Jak to jest możliwe?"
Wystarczy, że oprogramowanie na dowolnym etapie podróży obetnie adres nadawcy
i wcale nie ochodzi o ten podany zwrotny.
michalus
21-08-2011, 10:02
Także niektóre serwery pocztowe (te od poczty wychodzącej) nie sprawdzają, kto taki mail nadaje i teoretycznie można tam wpisać cokolwiek, a list będzie przekazany dalej. Serwer odbierający pocztę już tego nie sprawdza - co najwyżej może zaklasyfikować jako spam wg podejrzanych danych nadawcy. Tak jak napisał docxxx po nagłówku maila można by teoretycznie dojść z jakiego IP został on wysłany.
Ludkowie drodzy - formularz na stronie nie zatrudnia klienta poczty nadawcy.
z maila wynika, ze jest to jeden z Twoich byłych kontrahentów ;)
IMO powinieneś dla zasady zgłosić to dla naszych zdolnych niebieskich...
Motorniczy
22-08-2011, 23:52
Nie przejmuj sie Husky :) uszy do gory i olej goscia. Pozdro