PDA

Zobacz pełną wersję : aparat i kamera w jednym

eMDZy
20-08-2011, 14:22
Witam

Koleżanki i koledzy jeśli możecie proszę o poradę. Z racji narodzin pierworodnego zapragnąłem kamery, ale w sumie chyba nie ma sensu taskać ze sobą wszędzie i lustra i kamery więc potrzebuję małego sprytnego kompaktu który kręci jakościowo dobre filmy. Z tego co już wygooglałem to polecane są małpki sony. Nie mam pojęcia o takich sprzętach dlatego proszę Was o wsparcie i poradę. Wymagania jakie mam to rozmiar - coś małego, jakość filmu - tak żeby na 37 calach filmik dobrze wyglądał, warto by było gdyby karty też były SD. Help!

Z góry dzięki za podpowiedzi i sugestie.

Ciekawski Benek
20-08-2011, 14:46
Polecam ci przeczytać mój wątek o S9100. Może ci to wystarczy.

Robinson73
20-08-2011, 14:59
Ja polecam Sony HX9V , wlasnie potestowałem filmy w FH progresywne , jakie ten aparat potrafi zrobić i jestem pod wrażeniem , takiej jakości nie ma moim zdaniem zaden inny kompakt .

Ciekawski Benek
20-08-2011, 17:17
Jeśli chodzi o porównanie kręcenia filmów za pomocą aparatów polecam przejrzeć ten teścik

http://www.dpreview.com/reviews/Q311TravelZoomGroupTest/page9.asp

Filmowanie w trybach nocnych (trudne warunki ) . Moim zdaniem najlepiej radzi sobie Sony. jeśli chodzi o tryby dzienne różnicy ja nie widzę :P
I wiadome zdjęcia to tylko Canon i Nikon.

robertw33
25-08-2011, 15:34
też miałem kiedyś taki dylemat i wybrałem kamerę HD , gabaryty i ciężar niewielki a w torbie z lustrzanką lub z kompaktem znajdzie się trochę miejsca na kamerę, jakość kręconego materiału i możliwości dużo większe niż kompaktach.

eMDZy
25-08-2011, 16:38
glowie sie i troje i poki co wstrzymuje zakup bo moze nowa puche wezme i do tego kamerke