PDA

Zobacz pełną wersję : Foto Station 7 - problem

Motorniczy
19-08-2011, 04:45
Witam, moj problem polega na tym, ze przestay mi dzialac poprawnie macro w Metadata. Po utworzeniu nowego macro i zapisaniu go do wszystkich zdjec w danym katalogu (Ctrl+A potem Apply template/macro), stare dane takie jak:
- Local Caption
- Headline
- City
- Country
- KEYWORDS !!! , POZOSTAJA bez zmian, czyli program zapamietuje z uporem maniaka odlegle wpisy ze starego tematu + te nowe, ktore wprowadzilem . Odinstalowalem i zainstalowalem ponownie - to nic nie dalo. Probowalem konfigurowac i to tez nie przynioslo zadnego pozytywnego rezultatu. Czyscilem takze rejestr i tez nic. Zaznacze jeszcze raz, ze to nie dziala w przypadku macro bo gdy opisuje pojedyncze zdjecia to ten problem nie wystepuje.Uzywajac poprzednich wersji jak tej nowej nigdy nie mialem podobnego problemu.Jesli to ma jakies znaczenie - posiadam Windows 7. Nie wiem co robic bo nie wyobrazam sobie opisywania pojedynczych plikow i klikania do konca zycia . Z gory dziekuje za porady i pozdrawiam !

marszull
19-08-2011, 11:50
na tym kompie nie mam FS ale z mego doswiadczenia to najlepiej odezwac sie do supportu (i to polskiego)
sa bardzo pomocni i dosyc szybko uzyskiwalem od nich pomoc

Motorniczy
21-08-2011, 01:35
na tym kompie nie mam FS ale z mego doswiadczenia to najlepiej odezwac sie do supportu (i to polskiego)
sa bardzo pomocni i dosyc szybko uzyskiwalem od nich pomoc

Oni mi nie pomogli. Gdyby tak bylo nie zadawal bym tutaj tego pytania:(

marszull
21-08-2011, 02:34
jesli tak to przepraszam
bo mi we wszystkich problemach
pomagali, jak nie jeden to drugi
inna sprawa to bardzo malo uzywam macro
raczej zaznaczam zdjecia i uzywam dodaj do wybranch zdjec

Motorniczy
21-08-2011, 03:30
jesli tak to przepraszam