Zobacz pełną wersję : [ Reportaż ] Kleryków, 12.43, latem...
http://wpk.eltrakon.pl/L1011122E%20Klerykow%2012_43%20latem.jpg
źródło (http://wpk.eltrakon.pl/L1011122E%20Klerykow%2012_43%20latem.jpg)
No dobra, jest niezłe, a nie masz takiego ale z maksymalną głębią? Bo w takim przypadku chce się pooglądać każdego człowieka z osobna, jeśli tylko jest ciekawy. Tutaj rzuciłeś uwagę na zegar. A ciekawsze rzeczy są gdzie indziej. Minimalnie chyba leci w lewo.
No dobra, jest niezłe, a nie masz takiego ale z maksymalną głębią? Bo w takim przypadku chce się pooglądać każdego człowieka z osobna, jeśli tylko jest ciekawy. Tutaj rzuciłeś uwagę na zegar. A ciekawsze rzeczy są gdzie indziej. Minimalnie chyba leci w lewo.
Jeśli Ty piszesz, że niezłe, to w zupełności mi wystarczy. I tak jestem zaskoczony. :)
Natomiast co do głębi - 50-tki nie przymykam z zasady. Gdyby to było coś szerszego - 35 albo 28, to owszem. Motywem głównym miał być zegar bo dla mnie był właśnie najciekawszy. A w lewo leci... powiedzmy... przypadkiem, ale kontrolowanym. ;)
pawelpiotrm
17-08-2011, 11:44
Dla mnie te zdjęcie takie fimowe wyszło ;-) super ;-)
2pompony
17-08-2011, 12:05
Dobre zdjęcie, ze świetną ekspozycją - choć tym bokehem, to nei jestem wcale zachwycony...
"Na chwilę przed ....."
Tak mi się kojarzy.
Świetne foto.
PS. Poszło PM.
... czy tu coś robiłeś z techniką HDR? jeśli tak to niebo chyba jest trochę za bardzo... ale jeśli nie to akceptuję, że tak było :-)
Fajne zdjęcie - i tylko dołączę do niektórych przedmówców, że w bokehu znalazło się za dużo ciekawych obiektów
jak dla mnie słabo. nawet duża glębia ostrości by nie pomogła, bo w tle chaos. nie widzę tam żadnej sytuacji, gestu czy nawet ciekawego ułożenia elementów w kadrze, które mogą zatrzymać na chwilę, a oto w stricie chodzi.
Klimatyczne, zwraca uwagę. ;) Na początku jest ciekawie, potem oko zaczyna szukać, czegoś by zawiesić się na dłużej. Zegar mimo iż jest głównym tematem, najciekawszy nie jest. Czyli chyba jednak podobne spostrzeżenie co poprzednicy. Pozdrawiam! ;)
Podoba się. :)
Jak kolega zauważył " na chwilę przed" czymś...... lub jak kto woli stop-klatka z zegarkiem . Filmowo, plastycznie. Brak konkretów nie przeszkadza w odbiorze.
Santa Spotty
02-09-2011, 21:11
Ciezko doszukiwac sie jakiejs specjalnej sytuacji. Mi sie podoba wysesponowanie zegara jako uchwycenie chwili dnia codziennego choc jest zacieniowany i wcale sie nie zuca tak w oczy. Bardziej przyciaga oko dalszy plan oswietlony sloncem. Ale moze autor mial cos innego na mysli.