PDA

Zobacz pełną wersję : Nikon Coolpix L120 Czy warto kupić???

macma83
16-08-2011, 16:27
Witam Serdecznie
Jak do tej pory nie miałem żadnej styczności z kompaktami (lustrzankami z resztą też) i chciałbym sobie sprawić tego Nikona L120 ewentualnie jest jeszcze Olympus SZ20 i tylko te dwa modele biorę pod uwagę ze względu na ofertę promocyjną sklepu w którym go zakupię. Jako że nie jestem znawcą jeśli chodzi o aparaty to bardzo prosiłbym osoby które miały styczność z tymi modelami o odpowiedz jakie są opinie na ich temat.
Aparatu potrzebuję do standardowego użytku czyli wakacje,fotki w domu czy na jakiejś imprezce.
Słyszałem że ten Nikon ma problem z robieniem zdjęć osób w ruchu lecz nie wiem czy to prawda.
Z góry dziękuję za odpowiedzi.

Ciekawski Benek
16-08-2011, 17:32
Ja bym ci polecił Coolpixa s9100. Po co ci takie duże pudło ? A jeśli ci chodzi o jeszcze większy zoom to Olympus SP 800 Uz ale on tez jest gabarytowo duży. Pozdrawaim

macma83
16-08-2011, 17:49
Tak tylko że muszę wybrać z tych modeli ponieważ u Mnie w centrum są one w bardzo dobrej cenie do kupienia ewentualnie mógłbym wybrać jeszcze z takich modeli:
Canon Power Shot SX130 is
FujiFilm S3200
FujiFilm S4000
Kodak M577
Olympus VR310
Sony DSC HX5vb
tylko nie wiem jak one się mają w praktyce???

Ciekawski Benek
16-08-2011, 17:52
Wszystkie Fuji odradzam one wszędzie są tanie ( a jakość zdjęć tragiczna ) :P No jeśli miałbym się zastanowić nad uniwersalnością i gabarytami to wybrał bym z tego Sony DSC HX5vb lub Canon Power Shot SX130 ale skłaniał bym się ku temu pierwszemu za mnogość ciekawych opcji .

macma83
16-08-2011, 17:58
A co myślisz o tym Nikonie L120 gabaryty tego aparatu nie przeszkadzają mi jeśli miałbym mieć lepszą jakość zdjęć.

Ciekawski Benek
16-08-2011, 18:05
No jeżeli jak mówisz cena jest atrakcyjna i gabaryty ci nie przeszkadzają to nie masz nad czym się zastanawiać :P Kup aparacik i sprawdź jak ci leży . W porządnym sklepie powinieneś mieć możliwość oddania aparatu w ciągu dwóch tygodni jakby ci coś w nim nie pasowało . Od Nikona lepsze zdjęcia i to nie zawsze może robić tylko Canon ;P

Ciekawski Benek
17-08-2011, 18:14
Jak kupisz aparcik to podziel się wrażeniami z użytkowania. Jestem ciekaw co do tego aparatu ! Nikon miał zawsze super optykę ciekawi mnie jak spisuje się matryca. No niestety to jest bolączka każdego kompaktu. Ale i tak Nikon radzi sobie z tym najlepiej ( No i Canon of corse ;P )