PDA

Zobacz pełną wersję : Panoramy- wirtualne wycieczki

draco85
16-08-2011, 16:06
Witajcie,
Chciałem się poradzić, przejrzałem już kilka postów i sporo materiałów z internetu, jednak nie do końca znalazłem odpowiedź na mój problem.
Do składania używam programów : pano2VR i object2VR no i photoshop.
Mam problem ze złożeniem tego wszystkiego jako wirtualna wycieczka, tzn chodzi mi o linki mapkę ewentualnie jakiś nietypowy panel. W czym coś takiego połączyć -pano2VR ?
Jak wygląda konwersja również do quick time, chodzi mi o możliwość obsługi na iphonie i ipadzie - trzeba to drugi raz składać w pano2VR ?
Będę wdzięczny za jakąś podpowiedź, jakiego programu użyć.

cube
16-08-2011, 21:09
zapoznaj sie z krpano ( http://krpano.com/ ), z jego wykorzystaniem zbudowalismy niedawno witrynke www.spacerem.pl,
krpano "oprogramowuje" sie za pomoca plikow xml, nie wymaga to wiedzy tajemnej - wszystko jest opisane w dokumentacji a mozna w ten sposob zrobic np wirtualny spacer - dla iphone krpano przygotowuje pliki html5

cinas
17-08-2011, 09:27
W pano2VR też dasz radę zrobić to czego potrzebujesz. Przejrzyj świetne tutoriale na stronie Garden Gnome, od którego kupiłeś program :)

przy eksporcie do quick time nic nie trzeba sklejać jeszcze raz :) Wogóle w Pano2VR nic się nie skleja... Po zmianie formatu, do którego eksportujesz musisz tylko wybrać odpowiednie opcje dotyczące kompresji itp