PDA

Zobacz pełną wersję : [ Przyroda ] Życie

Motorniczy
16-08-2011, 14:29
.

http://img854.imageshack.us/img854/7867/dsc0055copy.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/854/dsc0055copy.jpg/)

Powąchajcie :)

judith_manson
16-08-2011, 14:34
powiem tak --
ja tego nie czuje

Motorniczy
16-08-2011, 16:01
powiem tak --
ja tego nie czuje

To dobrze bo te kwiaty śmierdzą ale za to ładnie wyglądają.

Waldo 2008
16-08-2011, 17:47
A może w kolorze? Jednak odbieram wzrokiem.

abre
17-08-2011, 09:08
Według mnie jest pięknie. Kompozycja zagrała, światło dopełniło scenę. Bardzo rysunkowe, lekkie i miękkie. Czuje się pociągnięcia węglem. No i kojarzy się dobrze ;) http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/9/98/VanGoghIrises2.jpg/760px-VanGoghIrises2.jpg

Waldo 2008
17-08-2011, 11:28
Ale Vincent namalował w kolorze.

Motorniczy
17-08-2011, 11:42
Jeśli chodzi o kwiaty to ja tylko w cz/b.

brudstock
17-08-2011, 13:04
według mnie, to w czarno-bieli jak najbardziej. ciekawa ta woda tu..

Motorniczy
17-08-2011, 13:22
według mnie, to w czarno-bieli jak najbardziej. ciekawa ta woda tu..

Woda ?

borregaard
17-08-2011, 21:13
To już nie przyroda...;)
Kwiaty w b&w i owszem,ale jako "doświadczenia,wprawki,wariacje na temat....nie ten dział,mz ofc....;)

Motorniczy
17-08-2011, 22:08
To już nie przyroda...;)
Kwiaty w b&w i owszem,ale jako "doświadczenia,wprawki,wariacje na temat....nie ten dział,mz ofc....;)

Zwierzeta w cz/b tez nie beda sie kwalifikowały do działu przyroda? Pan Włodzimierz Puchalski jest beee bo robil cz/b przyrode ? radze sie zastanowic zanim sie cos napisze.

diksa
17-08-2011, 22:20
B&F.ajnie :-)

borregaard
18-08-2011, 00:29
Zwierzeta w cz/b tez nie beda sie kwalifikowały do działu przyroda? Pan Włodzimierz Puchalski jest beee bo robil cz/b przyrode ? radze sie zastanowic zanim sie cos napisze.

Pan Puchalski sobie solidnie na to zapracował i ma prawo do fioletowych również ;)...A Ty spuść nieco powietrza i nie udzielaj mi rad,szczególnie z taką argumentacją....Puchalski się znalazł...:mrgreen:
Radzę czytać ze zrozumieniem,o kwiatach było....
Kwiaty w w&b prezentują się koszmarnie,cmentarnie .Są pozbawione jednego ze swoich głównych atrybutów...pięknego koloru....Takie jest moje zdanie.!
Tyle...;)

Motorniczy
18-08-2011, 01:29
Pan Puchalski sobie solidnie na to zapracował i ma prawo do fioletowych również ;)...A Ty spuść nieco powietrza i nie udzielaj mi rad,szczególnie z taką argumentacją....Puchalski się znalazł...:mrgreen:
Radzę czytać ze zrozumieniem,o kwiatach było....
Kwiaty w w&b prezentują się koszmarnie,cmentarnie .Są pozbawione jednego ze swoich głównych atrybutów...pięknego koloru....Takie jest moje zdanie.!
Tyle...;)

Wystarczy uzyc wyobrazni i kolory sie pojawia. Puchalski tez robil pejzaze ... z zalozenia na cz/b bo bida w kraju byla ale to nie znaczy, ze nie powinno sie wykonywac fotografii na materialach cz/b i tyle w tym temacie b/w. Co do Twoich argumentacji to raczej sa nedzne bo w koncu to jest kwiat , wiec nie wytykaj mi tutaj paluchami , ze dzial nie ten lub tamten . Swoja droga to trzeba bylo na wstepie napisac "cmentarnie brzydko" i bylo by git . Ja sie krytyki konstruktywnej nie boje ale trzeba rozgraniczyc srodek wyrazu a w tym przypadku to byla konwersja do czerni i bieli , ktora to uwielbiam robiac zdjecia kwiatkom od narzekania, ze to nie ten dzial bo to jest smieszne. i moze masz ochote na jakis inny kwiatek cz/b ? ( mam nadzieje, ze nastepny nie wpedzi Ciebie do grobu - zart oczywiscie). Ja Ciebie pozdrawiam ile sił:)

borregaard
18-08-2011, 07:57
Jałowa wymiana zdań....ona prędzej wpędzi mnie do grobu,zreszta mam mocno z górki...
Jak na "motorniczego" ,to jesteś zbyt agresywny,nie zdałbyś testów psychotechnicznych...;) :mrgreen:
OK,EOT....bo środek wyrazu mi nie pasuje,nie czuję "dzieła"w tym przypadku i moim zdaniem .....;)
Może to mz wreszcie trafi do Ciebie(?).
Pzdr serdecznie...:)

Karbulot
18-08-2011, 09:33
No ja niestety także nie czuję kwiatów w cz/b.
Głównym atutem kwiatów są właśnie kolory.
Sam kadr mi się podoba, ciekawy bokeh.
No, ale ja to bym wolał w kolorze.

Motorniczy
18-08-2011, 10:39
Jałowa wymiana zdań....ona prędzej wpędzi mnie do grobu,zreszta mam mocno z górki...
Jak na "motorniczego" ,to jesteś zbyt agresywny,nie zdałbyś testów psychotechnicznych...;) :mrgreen:
OK,EOT....bo środek wyrazu mi nie pasuje,nie czuję "dzieła"w tym przypadku i moim zdaniem .....;)
Może to mz wreszcie trafi do Ciebie(?).
Pzdr serdecznie...:)

Nie jestem motorniczym haha , bzdura . Agresywny tez nie jestem, daleko mi do tego ale bronie swoich racji.

borregaard
18-08-2011, 12:21
Jak na "motorniczego"..............;) :mrgreen:..

Nie jestem motorniczym haha , bzdura

Zauważyłeś cudzysłów,a potem emotki.....;) ..?
Mocny w czytaniu ze zrozumieniem też nie jesteś....lub czytasz "po łebkach" mając na względzie tylko swoje racje,a w d ...e rzeczywistą treść tekstu ;)

OK,teraz to już "na bank" EOT....szkoda czasu i bezsensownego generowania off-postów...

Pzdr..:)

Motorniczy
18-08-2011, 13:12
Zauważyłeś cudzysłów,a potem emotki.....;) ..?
Mocny w czytaniu ze zrozumieniem też nie jesteś....lub czytasz "po łebkach" mając na względzie tylko swoje racje,a w d ...e rzeczywistą treść tekstu ;)

OK,teraz to już "na bank" EOT....szkoda czasu i bezsensownego generowania off-postów...

Pzdr..:)

Dokładnie, lepiej wąchać kwiaty :)

Karbulot
18-08-2011, 14:57
Dobra, dziewczyny - nie drapać się już.
Motorniczy, nie drażnij mi tu Andrzejka, bo Ci uszy obgryzę :) .
Najlepiej wrzuć tę sama fotkę, ale w kolorze.
Wtedy wszyscy będą zadowoleni :D .

Motorniczy
18-08-2011, 15:41

Karbi, byku.. :) my sie znamy , wiesz o tym ?;P

razza
19-08-2011, 00:47
Z ust mi to wyjąłeś Kolego Karbulot :D.
Nie potrzebnie jesteś młody głupio arogancki wobec Andrzeja. Może gdybyś zastosował technikę HK to to zdjęcie by się broniło, ewentualnie techniki bardziej graficzne jak fotograficzne - ku twojej uwadze http://www.apartpoint.pl/architektura-organiczna-fotografie-czarno-biale,28.html, http://okoliceobrazu.blogspot.com/2011/04/kwiaty-zdjecia-czarno-biae.html - pokaż mi chociaż jednego klasyka fotografii przyrody c-b w dobie fotografii kolorowej ?:D. Robisz niezłe zdjęcia krajobrazu ale raczej kolorowe, unikasz c-b, a przecież to proste wystarczy popatrzyć na zdjęcia Ansel Adams-a :D
pozdrawiam

Motorniczy
19-08-2011, 03:11
Z ust mi to wyjąłeś Kolego Karbulot :D.
Nie potrzebnie jesteś młody głupio arogancki wobec Andrzeja. Może gdybyś zastosował technikę HK to to zdjęcie by się broniło, ewentualnie techniki bardziej graficzne jak fotograficzne - ku twojej uwadze http://www.apartpoint.pl/architektura-organiczna-fotografie-czarno-biale,28.html, http://okoliceobrazu.blogspot.com/2011/04/kwiaty-zdjecia-czarno-biae.html - pokaż mi chociaż jednego klasyka fotografii przyrody c-b w dobie fotografii kolorowej ?:D. Robisz niezłe zdjęcia krajobrazu ale raczej kolorowe, unikasz c-b, a przecież to proste wystarczy popatrzyć na zdjęcia Ansel Adams-a :D
pozdrawiam

Nie , nie unikam cz/b ale nie wszystko musze tutaj pokazywac :) kropeczka

Karbulot
19-08-2011, 09:56
Karbi, byku.. :) my sie znamy , wiesz o tym ?;P
Eeee... Nie wiem... Jaki RN?

Motorniczy
19-08-2011, 14:20
Eeee... Nie wiem... Jaki RN?

[Borg]Boris Vian ;)

Seeker
20-08-2011, 22:48
"To dobrze bo te kwiaty śmierdzą ale za to ładnie wyglądają."

Dobre :).

"Zwierzeta w cz/b tez nie beda sie kwalifikowały do działu przyroda?"

Niepotrzebne te nerwy. Andrzej mówi o idei, nie o kwalifikacji do wybranego działu.

"Kwiaty w w&b prezentują się koszmarnie,cmentarnie .Są pozbawione jednego ze swoich głównych atrybutów...pięknego koloru....Takie jest moje zdanie.!"

I moje. Chociaż w tym przypadku bym zrobił wyjątek.

Bardzo malarsko pokazane i mi się podobają.

Motorniczy
20-08-2011, 23:39
"To dobrze bo te kwiaty śmierdzą ale za to ładnie wyglądają."

Dobre :).

"Zwierzeta w cz/b tez nie beda sie kwalifikowały do działu przyroda?"

Niepotrzebne te nerwy. Andrzej mówi o idei, nie o kwalifikacji do wybranego działu.

"Kwiaty w w&b prezentują się koszmarnie,cmentarnie .Są pozbawione jednego ze swoich głównych atrybutów...pięknego koloru....Takie jest moje zdanie.!"

I moje. Chociaż w tym przypadku bym zrobił wyjątek.

Bardzo malarsko pokazane i mi się podobają.

Przyjalem, centralnie cmentarne :) Pozdro

Seeker
21-08-2011, 01:15
Nadinterpretujesz ;)

Z zasaty tak, ale w powyższym przypadku na szczęście nie.

a na Andrzeja proszę nie krzyczeć ;).
To dobry, życzliwy człowiek o czystych intencjach i o sporej znajomości tematu.
Z pewnością nie chce w błąd wprowadzić.

Motorniczy
21-08-2011, 01:27
Nadinterpretujesz ;)

Z zasaty tak, ale w powyższym przypadku na szczęście nie.

a na Andrzeja proszę nie krzyczeć ;).
To dobry, życzliwy człowiek o czystych intencjach i o sporej znajomości tematu.
Z pewnością nie chce w błąd wprowadzić.

Skonczcie juz z tymi krzykami bo mnie mdli. Na nikogo nie krzyczalem .

Seeker
21-08-2011, 02:26
Poczucia humoru nie masz? ;)

Dune
21-08-2011, 03:23
Ja w kwestii formalnej - rzeczona roślinka, jakiego była koloru ?

Ładne zdjęcie cz-b.

Motorniczy
21-08-2011, 03:32
Poczucia humoru nie masz? ;)

Mam , mam ale to chyba dlatego, ze zjadlem budyn i sprawy sie nawarstwily dodatkowo :P

Motorniczy
21-08-2011, 03:38
Ja w kwestii formalnej - rzeczona roślinka, jakiego była koloru ?

Ładne zdjęcie cz-b.

O takie to to : http://arboretum.sggw.pl/asortyment/rhododendron_schlippenbachii.html ;)

Dune
21-08-2011, 03:58
Orgia barw :wink:

Motorniczy
21-08-2011, 04:14
Orgia barw :wink:

Do dzis przecieram oczy :)

Karbulot
22-08-2011, 12:38
[Borg]Boris Vian ;)
Vian, Ty jeszcze żyjesz pajacu? :-P
Wpadłbyś czasem do nas na forum, przywitał się.
BORG istnieje nadal i dość dobrze się miewamy.
Pozdro :D

Przepraszam administrację za offtopa.

Motorniczy
22-08-2011, 14:58
Vian, Ty jeszcze żyjesz pajacu? :-P
Wpadłbyś czasem do nas na forum, przywitał się.
BORG istnieje nadal i dość dobrze się miewamy.
Pozdro :D

Przepraszam administrację za offtopa.

No przeciez slyszalem a nawet widzialem, ze stronka Borga nie dziala ale to bylo k rok temu :) Oczywiscie, ze wejde i nawet pykne w CSa . Pozdro;)

micwn
23-08-2011, 13:45
Nie wiem co Was tu urzeka, dla mnie zwyczajny B&W pstryk. Kwiaty to kolor!