PDA

Zobacz pełną wersję : C OSigma 18-125 mm f/3.8-5.6 DS HSM coś nie tak ???

walles23
16-08-2011, 13:51
Witam, dzisiaj otrzymałem zakupioną na allegro sigme: SIGMA 18-125mm F3.8-5.6 DC OS HSM
po zapięciu do body (D60) i włączeniu, szkło wydaje jakiś cichy dźwięk czy tak ma być ???
nie miałem sigmy z hsm i nie wiem czy tak ma być czy nie, czy to AF czy OS ?
dodam że dźwięk ten jest obecny od włączenia do wyłączenia aparatu, nie zmienia się przy włączeniu/wyłączeniu AF lub OS.

AF działa poprawnie, trafia w punkt, stabilizacja także jest ok.
po 60s bezczynności już nic nie słychać, więc pewnie tak ma być, ale wolę się upewnić:)

Pozdrawiam.

cybermar
16-08-2011, 14:46
Witam, dzisiaj otrzymałem zakupioną na allegro sigme: SIGMA 18-125mm F3.8-5.6 DC OS HSM
po zapięciu do body (D60) i włączeniu, szkło wydaje jakiś cichy dźwięk czy tak ma być ???
nie miałem sigmy z hsm i nie wiem czy tak ma być czy nie, czy to AF czy OS ?
dodam że dźwięk ten jest obecny od włączenia do wyłączenia aparatu, nie zmienia się przy włączeniu/wyłączeniu AF lub OS.

AF działa poprawnie, trafia w punkt, stabilizacja także jest ok.
po 60s bezczynności już nic nie słychać, więc pewnie tak ma być, ale wolę się upewnić:)

Pozdrawiam.

dzwiek OSA:). wogole te stabilizatory w sigmie sa malo kulturalne. np kolejny malo przyjemny efekt OS w szklach sigmy to stukanie jak sie potrzasnie obiektywem lekko (efekt opisany nawet w instrukcjach). w szklach nikkora tego stukania nie ma (nawet w tanim 18-105). niby bzdura ale jakos malo to fajne ze cos nam w szkle "lata"

stachmuszel
16-08-2011, 14:48
Uspokoje Cie, mialem ta Sigme jakis czas. Wg mnie super szklo uniwersalne. Dokladnie tak jak napisales ma byc! To sa dzwieki OS, wylacza sie to po 60 sek., do momentu ponownego nacisniecia spustu migawki. Pstrykaj zdjecia, to jest normalne zachowanie sie tego obiektywu. Konsultowalem to z serwisem Sigmy.
Pozdr.

stachmuszel
16-08-2011, 14:49
:-)

walles23
16-08-2011, 15:15
OK :) też właśnie coś doczytałem na necie, dzięki za potwierdzenie.
pozdrawiam