Zobacz pełną wersję : D200 - blokujące się lustro
Hej,
Jak w temacie, gdy z użycie baterii sięga momentu 2-3 kresek użycia przynajmniej co drugi zdjęcie blokuje się lustro. Muszę wówczas wyłączyć aparat po czym nacisnąć spust i lustro opada i daje mi szansę na zdjęcie choć statystycznie wygląda to coraz gorzej. Na początku szukałam przyczyny w zużytej baterii ale niestety druga bateria robi to samo. Gdy obie baterie tkwią w gripie i znów zużycie baterii sięga 2-3 kresek problem jest nagminny a ja dostaję frustracji.
Czy ktoś spotkał się już z takim problemem w D200 lub innym body?
Dzięki za pomoc
Magda
jackrabbit
13-08-2011, 11:29
jaka wersja softu?
Hej,
Gdy obie baterie tkwią w gripie i znów zużycie baterii sięga 2-3 kresek problem jest nagminny a ja dostaję frustracji.
Czy ktoś spotkał się już z takim problemem w D200 lub innym body?
Dzięki za pomoc
Magda
A czy grip Nikona? Ja tak mialem w jakims zamienniku...
jaka wersja softu?
1.01
A grip oryginalny.
A kłopoty zaczęły się kilka miesięcy temu ale niestety ta usterka się pogłębia :(.
sprawdź na innym aku, może właśnie zbliża się jego koniec, są możliwe takie objawy zwłaszcza przy fotkach seryjnych
sprawdź na innym aku, może właśnie zbliża się jego koniec, są możliwe takie objawy zwłaszcza przy fotkach seryjnych
Rzecz w tym, że mam drugie body D200 i gdy włożę którąś z tych baterii to takich niespodzianek nie robi. Więc aku wykluczam raczej.
stachmuszel
13-08-2011, 18:46
Sprawdz bez gripa.
Sprawdz bez gripa.
Banalne ale tak nie sprawdziłam jeszcze :) . Zanadto przywykłam do gripa. Dzięki.
stachmuszel
13-08-2011, 20:41
Odkrec gripa a zobaczysz, jak milo trzyma sie ten aparat. Ja ostatnio odkrecilem i tak zostalo. Odpadl tez problem zlych stykow w gripie.
Pozdr.
Odkrec gripa a zobaczysz, jak milo trzyma sie ten aparat. Ja ostatnio odkrecilem i tak zostalo. Odpadl tez problem zlych stykow w gripie.
Pozdr.
Zobaczę. Ale przyznam się, że ja lubię pracę z gripem. Ale sprawdzę na pewno jak sugerujesz. Dzięki.
stachmuszel
14-08-2011, 11:52
Zobaczę. Ale przyznam się, że ja lubię pracę z gripem. Ale sprawdzę na pewno jak sugerujesz. Dzięki.
Ja kiedys nie wyobrazalem sobie pracy bez gripa:-)
campermtb
20-08-2011, 22:22
A akumulator oryginalny? Ja na zamienniku też mam takie szopki, na oryginale jest ok.