Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Za drugim łukiem tęczy...
Toskańskiego cudu ciąg dalszy:-)
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img842.imageshack.us/img842/9239/dst0153nik.jpg)
szczena w dół... jak dla mnie bomba...
Rocket Queen
06-08-2011, 17:52
Swiatlo, kadrowanie i sam motyw extra, ale niestety az bije sztucznoscia. moje slepka widzialy wiele tecz, w roznych czesciach swiata, ale takiej nigdy :D
Swiatlo, kadrowanie i sam motyw extra, ale niestety az bije sztucznoscia. moje slepka widzialy wiele tecz, w roznych czesciach swiata, ale takiej nigdy :D
Takiej to znaczy jakiej? Bo nie kumam o co Ci chodzi? To że widziałeś wiele nie oznacza chyba że widziałeś wszystko...
Z mobila wysłane.
Ależ pięknie się działo! :O
smutniacha
06-08-2011, 20:31
Co tu pisac, może i ładne ale, że mocno pojechane (w sensie: suwakami) to napewno.
JaroPienza
06-08-2011, 20:57
Ależ pięknie się działo! :O
Andrzej niestety trafił na okres kiedy dużo padało... i chyba nie żałuje ;)
Piękne zjawisko .Ja osobiście tą tęczę ostrzeliwałem z innej strony Toskanii ;)
Rocket Queen
06-08-2011, 21:09
Takiej to znaczy jakiej? Bo nie kumam o co Ci chodzi? To że widziałeś wiele nie oznacza chyba że widziałeś wszystko...
Z mobila wysłane.
Oczywisce ze nie widzialam, i wiesz ze cieszy mnie to ogromnie? Mam nadzieje jeszcze duzo zobaczyc ;) Lapiecie wszyscy za slowka, az tak zawile jest to co napisalam czy chodzi o zwykle podbijanie watku? Chodzilo mi oczywiscie o zbyt mocna obrobke, w mojej ocenie tecza i niebo w jej tle wygladja nienaturalnie, rzecz gust jak widac po innych komentarzach i tyle. POZDRAWIAM :)
Z mobila wysłane.
Podtrzymuje..
evilseed
06-08-2011, 22:06
Genialne zdjęcie :D
Z mobila wysłane.
Oczywisce ze nie widzialam, i wiesz ze cieszy mnie to ogromnie? Mam nadzieje jeszcze duzo zobaczyc ;) Lapiecie wszyscy za slowka, az tak zawile jest to co napisalam czy chodzi o zwykle podbijanie watku? Chodzilo mi oczywiscie o zbyt mocna obrobke, w mojej ocenie tecza i niebo w jej tle wygladja nienaturalnie, rzecz gust jak widac po innych komentarzach i tyle. POZDRAWIAM :)
Nie wiem skąd te dziwne przypuszczenia. Podbijanie wątku? Ja mam się tłumaczyć z tego że Ty niejasno piszesz?
Dzięki za komentarz i wracam do pysznego wina czego i innym życzę:-)
Z mobila wysłane.
Motorniczy
07-08-2011, 01:38
Miales szczescie:) Uchwyciles w pelnej okazalosci ale czy aby kolory nie za mocne ?
mnie sie bardzo podoba a czy jest sztucznie, nie obchodzi mnie to, sam tak robie:D
Miales szczescie:) Uchwyciles w pelnej okazalosci ale czy aby kolory nie za mocne ?
To kwestia dość subiektywna. Tęcza jest zjawiskiem na tyle zwiewnym, że ciężko ją zarejestrować na matrycy z takim natężeniem, z jakim jest w stanie zobaczyć ją nasze oko. Nie stosuję obróbki selektywnej, więc w efekcie wydobywania tęczy w pełnej okazałości, chmury też nabrały dramatyzmu. Nie przesadnie co prawda, bo sceneria sama w sobie była tak zjawiskowa w świetle zachodzącego słońca, że szczególnych zabiegów nie potrzebowała. Jak potwierdzał Jarek trafiłem na genialne anomalie o tej porze roku. I życzyłbym sobie żeby znów mnie spotkały kiedy tam wrócę:-)
Z mobila wysłane.
Motorniczy
07-08-2011, 15:12
To kwestia dość subiektywna. Tęcza jest zjawiskiem na tyle zwiewnym, że ciężko ją zarejestrować na matrycy z takim natężeniem, z jakim jest w stanie zobaczyć ją nasze oko. Nie stosuję obróbki selektywnej, więc w efekcie wydobywania tęczy w pełnej okazałości, chmury też nabrały dramatyzmu. Nie przesadnie co prawda, bo sceneria sama w sobie była tak zjawiskowa w świetle zachodzącego słońca, że szczególnych zabiegów nie potrzebowała. Jak potwierdzał Jarek trafiłem na genialne anomalie o tej porze roku. I życzyłbym sobie żeby znów mnie spotkały kiedy tam wrócę:-)
Z mobila wysłane.
Zle sie wyrazilem, mnie chodzilo o saturacje drzew i pola bo do teczy nic nie mam . Co do samego zjawiskoa to juz widzialem 2 razy podwojna tecze i moi znajomi tez kilka razy :)
jarek222
07-08-2011, 15:59
Chyba trochę za mocno kolorki podciągnięte. Zdjęcie samo w sobie jest niezłe. Uchwycić podwójną tęczę to sukces sam w sobie. Kadr poprawny. Gratulacje :smile:
jacekz40
08-08-2011, 13:53
Super, z fajerwerkami :)
jarekf34
08-08-2011, 19:35
Bardzo ładne...
krokus66
08-08-2011, 20:17
Pięknie uchwycone :-)
Też tak uważam.
Dzięki Panowie, miło mi to czytać:-)
Niebo troszeczke szumi , ale jak dla mnie jest super , bdb odslona!
Nikonozaur
08-08-2011, 21:15
Pięknie dzieje się.
oj oj grubo grubo :) bardzo mi się podoba