Zobacz pełną wersję : Dobry serwis Sigmy
Przedwczoraj AF (HSM) w Sigmie 17-35 przestał działać tzn kręci pierścieniem takimi drobnymi krokami ale nie ma to żadnego wpływu i cały czas jest na minimalnej odległości ostrzenia.
Może ktoś miał coś podobnego i jest w stanie mniej więcej powiedzieć jakie koszta naprawy i gdzie zrobią to dobrze?
Mieszkam w okolicach Trójmiasta ale mogę wysłać gdzieś w Polskę. Ważne żeby ktoś już korzystał z serwisu i był zadowolony bo ja do tej pory nic nie musiałem serwisować i doświadczenia brak.
pozdrawiam
Pawel
Dj_Direct
06-08-2011, 13:10
Serwis Sigmy jest w Trójmieście
FOTO-SERVICE
81-589 Gdynia
ul. Fleszarowej-Muskat 3 (czynne poniedziałek - piątek w godz. 9:00-17:00)
u Pana Piotra Rendaszki. Ja kiedys korzystałem z kalibracji jeszcze za czasów innego systemu, bardzo przyjemna rozmowa, bardzo rzeczowa, całość w rozsądnym czasie zrealizowana. Jesteś na miejscu, więc umów się telefonicznie, że przyjedziesz, pogadasz, zostawisz itd.
Myślę, że zrobią jak należy. Ja nie mam z nimi złych doświadczeń.
Mieszkasz w trójmieście więc chyba tam będzie najbliżej http://www.foto-service.pl/index.php?mode=1.
Chyba to znaczy że korzystałeś z ich usług i możesz polecić czy tylko dlatego że są w miarę "pod ręką"?
Od 3miasta mieszkam jakieś 100km no ale jest to dystans do przebycia lub ewentualnie wysłanie. Jak wspomniałem zależy mi na fachowości. żeby nie było że dostarczę im szkło a po 3 tygodniach odeślą nienaprawione :)
No nic w poniedziałek zadzwonię porozmawiam i zobaczymy :) dzięki za link
Nie miałem takiej potrzeby żeby korzystać. To jest autoryzowany przez Sigmę serwis. O tym serwisie są pochlebne opinie. Nie bez znaczenia jest fakt że możesz osobiście dostarczyć szkło w celu diagnozy i ewentualnej naprawy.