Zobacz pełną wersję : Ekrany z pianki - jak? gdzie?
Witajcie!
Chciałbym zakupić (wykonać?) ekrany z pianki (czegoś innego?) w kształcie dwóch ścianek ułożonych w literę V - z czarnym kolorem po jednej stronie i białym po drugiej. Nie mogę nigdzie znaleźć dostawcy/opisu jak wykonać samodzielnie.
Czy ktoś mógłby mi pomóc w tej sprawie?
Pozdrawiam,
Szymon
Art Erie
05-08-2011, 10:23
Materiał o którym piszesz to spieniomy PCV (PCW), googlarka wyrzuci Ci sporo sklepów.
Przemek Paśnik
05-08-2011, 10:30
Firma Graph Expert Ci pomoże :-) ja kupuję od nich pianki, mają np. 100x150 cm. Pianka jest delikatna, może zastanów się nad płytami pcv, kupuję je od Almatrendu
Art Erie
05-08-2011, 10:35
PCV spieniony występuje w wielu gatunkach handlowych:
- Standardowe płyty spienione - ANWIPOR, ONGROFOAM
- Lekkie płyty spienione - ANWIPOR L, ONGROFOAM LIGHT
- Płyty z pcv spienionego/ pcw spienionego z jednostronnie utwardzoną powierzchnią - FOAMALUX ULTRA
- Płyty z pcw spienionego / pcw spienionego z dwustronnie utwardzoną powierzchnią: COPLAST AS i AS-X, FOAMALUX EXTRA
Firma Graph Expert Ci pomoże :-) ja kupuję od nich pianki, mają np. 100x150 cm. Pianka jest delikatna, może zastanów się nad płytami pcv, kupuję je od Almatrendu
Przemku,
Wielkie dzięki za ten kontakt. Tak się przyjemnie składa, że pracuję w tej samej części Krakowa, gdzie mają siedzibę i dziś po południu będę u nich.
Naprawdę kocham to forum za takie sprawy!
Pozdrawiam,
Szymon
Przemek Paśnik
05-08-2011, 12:25
:) no problemo
Kiedyś kombinowałem cos takiego, ale foam boardy ( bo o nich tu chyba mowa) wychodziły delikatnie mówiąc mało ekonomicznie.
Po prostu płyty piankowe są drogie i delikatne, a poza tym doskonale się nadają.