Zobacz pełną wersję : Klawiatura Ultrax
Witam
czy ktoś z Was posiadających ta klawiaturę wie może jak przycisk z nutką po którego wciśnięciu włącza sie WMP zmienić by odpalał się Winamp ? Oczywiście tym samym przycisk PLAY/PAUSE działał w winampie a nie WMP.
Dzięki z góry za pomoc.
Marcin
Jaki Windows? Na Vista i 7 - start->programy domyślne-> i nadać winampowi wszystkie ustawienia.
Na XP logitecha ultrax nie używałem - strzelam w ciemno: może program producenta jest od zmiany?
Rozumiem tzn nie rozumiem :) Program producenta ?
Do obsługi rozszerzonych poleceń klawiatury - windows xp może sobie z tym nie radzić.
Dawno, dawno temu korzystałem z tego softu http://www.autohotkey.com/ i działało.
Dzieki bardzo, zainstaluję sobie w domu i zdam relację.
Z tego co pamiętam wystarczyło uczynić winamp czy tam inny foobar, domyślnym odtwarzaczem. Jakiekolwiek "ekstra sterowniki dodatkowych klawiszy" nie są potrzebne.
możliwe, że tak, ale też pamiętam, że z którymś klawiszem multimedialnym pod XP był problem - nie działał.
chomiczkus
05-08-2011, 12:00
Witam
czy ktoś z Was posiadających ta klawiaturę wie może jak przycisk z nutką po którego wciśnięciu włącza sie WMP zmienić by odpalał się Winamp ? Oczywiście tym samym przycisk PLAY/PAUSE działał w winampie a nie WMP.
Dzięki z góry za pomoc.
Marcin
Z klawiatura powinienes dostac plytke z oprogramowaniem.
Jesli nie to - jak sie nie myle - mozna to zassac z netu ze strony producenta.
W ustawieniach tego programu zmienisz przypisanie do klawiszy takiego programu jak chcesz.
Pozdrawiam
Michal
Z klawiatura powinienes dostac plytke z oprogramowaniem.
Jesli nie to - jak sie nie myle - mozna to zassac z netu ze strony producenta.
W ustawieniach tego programu zmienisz przypisanie do klawiszy takiego programu jak chcesz.
Pozdrawiam
Michal
A sprawdziłeś Michale to, co napisałeś?
Mam dwie klawiatury Logitech UltraX i ani w jednym, ani w drugim pudle nie było cd z oprogramowaniem. Przed chwilą dla pewności byłem na stronie Logitecha i co, nie ma jakichkolwiek plików do tego modelu klawiatury. Dlatego podałem d50kid linka do oprogramowania alternatywnego.
Hej to prawda, w pudelku nic nie było a na stronie producenta tez nic nie ma. Wiec sciagne z linka co mi M_J podał. Tylko pytanie jak juz tam jestem ktory staf mam sciagnac ? http://www.autohotkey.com/download/ ?
chomiczkus
05-08-2011, 17:07
A sprawdziłeś Michale to, co napisałeś?
Mam dwie klawiatury Logitech UltraX i ani w jednym, ani w drugim pudle nie było cd z oprogramowaniem. Przed chwilą dla pewności byłem na stronie Logitecha i co, nie ma jakichkolwiek plików do tego modelu klawiatury. Dlatego podałem d50kid linka do oprogramowania alternatywnego.
Wybacz, zalozylem ze do kazdej klawiatury dodaja.
Mialem w uzyciu kilka i zawsze mialem ;/.
Pozdrawiam
Michal
Wybacz, zalozylem ze do kazdej klawiatury dodaja.
Mialem w uzyciu kilka i zawsze mialem ;/.
Pozdrawiam
Michal
Więc bądź tak miły i udostępnij koledze ;)
chomiczkus
06-08-2011, 09:13
Więc bądź tak miły i udostępnij koledze ;)
Chwile to potrwa ( urlop poza domem ) ale jest taka mozlliwosc.
Postaram sie koledze pomoc.
Pozdrawiam
Michal
Rzeczywiscie kolega Michal wyslal mi sterowniki :)