Zobacz pełną wersję : Nokia E 72 problem z emilem
Witam serdecznie pobrałem ustawienia do pobierania poczty elektronicznej. W jaki sposób ściągać pocztę z domowego routera a nie poprzez internet. Ustawiłem w telefonie możliwość wyboru czy Wlan czy internet ale gdy wybiorę wlan nie mogę się zalogować. Proszę o pomoc
Witam serdecznie pobrałem ustawienia do pobierania poczty elektronicznej. W jaki sposób ściągać pocztę z domowego routera a nie poprzez internet. Ustawiłem w telefonie możliwość wyboru czy Wlan czy internet ale gdy wybiorę wlan nie mogę się zalogować. Proszę o pomoc
A skonfigurowałeś sobie najpierw dostęp do internetu przez domowy router? Hasło i uprawnienia do przejścia przez ewentualną zaporę?
A czy to rożni sie w jakiś sposób o normalnego łączenia sie z routerem i przeglądaniem internetu?
Nie, jeśli możesz przeglądać internet, to znaczy, że telefon poprawnie zapamiętał ustawienia dostępu.
Właśnie tak jak na wstępie napisałem wcześniej skrzynka pocztowa automatycznie łączyła się z internetem dlatego ustawiłem zapytanie. Robię dokładnie to samo jak przez normalne łączenie z wpisywaniem hasła poprzez wlan i nic.
Właśnie tak jak na wstępie napisałem wcześniej skrzynka pocztowa automatycznie łączyła się z internetem dlatego ustawiłem zapytanie. Robię dokładnie to samo jak przez normalne łączenie z wpisywaniem hasła poprzez wlan i nic.
A próbowałeś ręcznie skonfigurować parametry skrzynki email?
No ale tam nie ma za bardzo co konfigurować albo przynajmniej ja nie wiem co jeszcze mogę zrobić. Przez "normalny" internet wszystko śmiga tylko ta kasa :-)
Witam, mam ten sam problem i wydaje mi sie że nie ma opcji by maila sprawdzić przez Wlan. Choć chciałbym sie mylić i znaleźć jakieś rozwiązanie.
D_Z_I_A_D_E_K
04-08-2011, 19:49
Witam, mam ten sam problem i wydaje mi sie że nie ma opcji by maila sprawdzić przez Wlan. Choć chciałbym sie mylić i znaleźć jakieś rozwiązanie.
w mojej e72 normalnie odbieram pocztę przez wifi
w ustawieniach skrzynki trzeba zmienić punkt dostępu.
Wcześniej można było wybierać przy uruchamianiu, ale od jakiejś tam wersji już się nie da i trzeba za każdym razem w ustawienia wchodzić ;)
Zrobiłem jak napisałeś -działa. Niezmiernie dziękuje ale szczerze troche to denerwujące takie ciągłe grzebanie w ustawieniach
Witam ponownie mam pytanie czy jest możliwość dodać do e72 rożne adresy email. Póki co mam tylko jeden z którego dostaje emaile.
D_Z_I_A_D_E_K
14-08-2011, 10:09
jest mozliwosc