PDA

Zobacz pełną wersję : Wynagrodzenie za prowadzenie szkolenia.

hubik
03-08-2011, 23:02
Witam Was.

Moja narzeczona otrzymała ofertę poprowadzenia szkolenia o tematyce okołoprawnej - 5 do 6 godzin dziennie. Jak dotąd żadnego szkolenia nie prowadziła (ja również), mam pytanie do szkoleniowców, pewnie i tacy tutaj są: jaką stawkę za takowe można zażądać? A może obowiązuje jakaś stawka (stawki?), może jest to uzależnione od tematu, finansującego? Jeśli ktoś nie chce pisać w wątku, to poproszę na PM. Będę bardzo zobowiązany.

Dziękuję.

HYPER
04-08-2011, 09:20
nie wiem jak wygladaja stawki za 'okoloprawne' szkolenia, ale moja kumpela robi szkolenia dla firm z zakresu motywacji, radzenia sobie ze stresem i takie tam, i dostaje za calodniowe szkolenie kolo 2 tys zl. to powinno Ci dac jako takie pojecie na temat wynagrodzenia.

kisio
04-08-2011, 09:41
Zależy jak wąska jest to część prawa, jakieś ogólne pitu-pitu to właśnie ok. 1600-2200 za dzień szkoleniowy, ale już specjalistyczne szkolenia np. dla przemysłu energetycznego to nawet 8k za dzień szkoleniowy.

freefly
04-08-2011, 11:58
Zależy dla jakiej branży organizowane jest szkolenie, a także ile osób bierze udział w szkoleniu.

Erie
04-08-2011, 12:24
stawki jakie się płaci jako uczestnik są jak już napisano od ~1,5k za dniówkę do kosmosu - zależy od dziedziny, od ilości uczestników itd, od tego odjąć należy koszty w stylu sala, catering etc. i wyjdzie kwota dla prowadzącego

hubik
04-08-2011, 15:18
Dziękuję Wam za informacje oraz za PMki. Mam już jasność w temacie. :-)