Zobacz pełną wersję : Plecak z Miejscem na sprzęt i książki do szkoły :)
Patryk Olczyk
03-08-2011, 07:56
Witajcie, sprzętu coraz więcej i tez zapotrzebowanie na miejsce jest większe ...
Czy moze znacie jakis plecak w miarę rozsądnej cenie , aby miał miejsce na sprzęt , zeszyty i książki ?
Ja od kilku lat z powodzeniem uzywam LowePro Orion Trekker II - niestety nie jest juz chyba produkowany a jego zastepca jest Lowepro Fastpack 250 - podobny dosc ale nie widzialem na zywo wiec sie nie wypowiem. Orion Trekker II ma spora przegrodke u gory a na dole miesci sie body z 30/14., + obok 85 i 10-20 wiec jest spoko.
Kolega z cyfrowych polecił cos takiego http://www.cyfrowe.pl/aparaty/tamrac-adventure-6.html - niedrogo i w miarę pojemnie - tzn nie wiem ile tych książek nosisz do szkoły :)
Patryk Olczyk
03-08-2011, 17:02
Tylko ja potrzebuje miejsce na : puszke z obiektywem , 2 dodatkowe , 2 lampy , blende i duperele ...
polecam http://www.foto-net.pl/sklep/produkt10052-Lowepro-Rover-AW-II.html
Patryk Olczyk
03-08-2011, 19:01
A dakine mission photo i barton zoom pack ? Wiecie jak z nimi jest ?
mateo912
03-08-2011, 21:17
naneu alpha lub naneu bravo?
wojtas0009
03-08-2011, 22:02
do Fastpack'a 250 mieszczę np. D90 z podpiętym 18-70, obok 50mm, 35mm i lampe... ewentualnie 2 lampy, 50mm i puche ze szkłem... albo lampe, większe szkło, puche ze szkłem, dodatkowe szkło i sporo dupereli... blenda zależnie od wielkości wchodzi w miejsce na lapka.
Miejsca na duperele jest sporo, ale po dwóch latach używania zaczyna brakować miejsca, zaczyna wkurzać brak uchwytu na statyw itd... Według mnie warto przyjrzeć się dakine mission photo (jedynym minusem którego się dopatrzyłem to brak luku na lapka, ale podobno można go gdzieś indziej upchać ;) ). Sam w sumie rozglądam się za czymś trochę większym- Fastpack 350 jest niezły, ale też nie ma uchwytu na statyw... Runner 350 aw wydaje się ciekawy ;)
pozdrawiam
A nie myślałeś może o Naneu Pro Alpha?
Używałem tego plecaka przez kilka lat jako plecak na sprzęt i tornister :)
W górnej kieszeni zmieściły się książki i inne bibeloty.
Po rozpięciu tej "przegródki" oddzielającej insert na sprzęt od miejsca na górze. można było włożyć jeszcze zeszyt A4, a w nowszych wersjach jest jeszcze miejsce na laptopa, więc dodatkowo masz miejsce na duży zeszyt.
mateo912
04-08-2011, 11:38
A nie myślałeś może o Naneu Pro Alpha?
Używałem tego plecaka przez kilka lat jako plecak na sprzęt i tornister :)
W górnej kieszeni zmieściły się książki i inne bibeloty.
Po rozpięciu tej "przegródki" oddzielającej insert na sprzęt od miejsca na górze. można było włożyć jeszcze zeszyt A4, a w nowszych wersjach jest jeszcze miejsce na laptopa, więc dodatkowo masz miejsce na duży zeszyt.
Nie w nowszych wersjach tylko w wersji naneu pro alpha "L"
Niestety ma przez to mniejsza komore foto.
Poza tym naneu pro już nie produkują. Teraz jest po prostu Naneu. Różnią się jakością materiałów itp.
Witam,
Pozwolę sobie odświeżyć temat. Potrzebuję plecaka szkolno/fotograficznego do którego wejdą książki, oraz D90+MB-D80, Nikkor/Tamron 70-300VR, 50mm/1.8, 18-105VR. Myślę nad Naneu Alpha L lub na którymś z Fastpack'ów. Jeśli doradzicie mi Fastpack'a to którego? Ewentualnie co innego? Plecak musi być również wygodny, żeby po 6h na lotnisku lub pokazach kręgosłup się do czegoś jeszcze nadawał.
Pozdrawiam Mateusz K.
krolewicz
29-01-2012, 18:26
naneu alpha L zmieści to wszystko, ale jest ogromna i nieporęczna, a przez to uciążliwa w mieście, w tramwaju itp
miałem i się pozbyłem
foto4deg
30-01-2012, 17:52
Witam,
Pozwolę sobie odświeżyć temat. Potrzebuję plecaka szkolno/fotograficznego do którego wejdą książki, oraz D90+MB-D80, Nikkor/Tamron 70-300VR, 50mm/1.8, 18-105VR. Myślę nad Naneu Alpha L lub na którymś z Fastpack'ów. Jeśli doradzicie mi Fastpack'a to którego? Ewentualnie co innego? Plecak musi być również wygodny, żeby po 6h na lotnisku lub pokazach kręgosłup się do czegoś jeszcze nadawał.
Pozdrawiam Mateusz K.
bierz Naneu Alpha L - sporo miejsca (w dodatkowej kieszonce na górze spokojnie zmieścisz coś do jedzenia, picia i jakąś bluzę, sweter), bardzo wygodny-przy długich wyprawach świetnie sprawdzają się pas biodrowy i pas piersiowy, poza tym bardzo dobrze są wyprofilowane plecy. Pas biodrowy umożliwia wyjęcie sprzętu bez ściągania z pleców. W tramwaju nieporęczny? Ciekawe który plecak o takiej pojemności jak naneu alpha będzie wygodny przy pełnym tramwaju lub autobusie...
Dziękuje za pomoc. Jutro po szkolę podjadę do sklepu potestować. Może pozwolą mnie się spakować.
foto4deg
31-01-2012, 12:02
Dziękuje za pomoc. Jutro po szkolę podjadę do sklepu potestować. Może pozwolą mnie się spakować.
Daj znać, jak poszło testowanie.
Witam,
Jednak zdecydowałem się na Naneu Pro Alpha L. Na innym forum trafił się używany(wygląda jak nówka) za 150zł. Trochę duży, ale nie sprawia takich problemów jak myślałem(należy uważać tylko przy obrotach). Do komory na laptopa upchałem 4 zeszyty i 2 podręczniki ok. rozmiaru A4. Do kieszeni ogólnej wszedł piórnik, drugie śniadanie, litrowa Cola, buty na zmianę i jeszcze trochę miejsca zostało.