PDA

Zobacz pełną wersję : D90 usterka w wewnętrznym wyświetlaczu

urcia
31-07-2011, 11:48
Witam,

mam następujący problem, otóż upadł mi aparat i uszkodził się wewnętrzny wyświetlacz (ten w wizjerze). Wszystkie parametry wyświetla na raz. Przez, co nie można ustawić niczego. Góry i środkowy zewnętrzny działa normalnie. Bardzo proszę o podpowiedź, co to mogło się stać i czy naprawa obejmie gwarancję. I ile mogłaby ona zająć czasu.No niestety bardzo utrudnia to użytkowanie. Z góry dziękuję za odpowiedzi.

Paradiso Perduto
31-07-2011, 13:04
najlepiej będzie jak zadzwonisz/napiszesz do serwisu. dostaniesz informacje z pierwszej ręki.
a co do gwarancji... może być różnie. jak po aparacie widać, że upadł to raczej liczyłbym się z kosztami.

looki
31-07-2011, 16:20
dostanie info z pierwszej ręki... żeby dostarczył sprzęt do serwisu :)

Paradiso Perduto
31-07-2011, 20:43
oj tam;-) niekoniecznie... ja prowadząc rozpoznanie dotyczące usterki mojej SB-900 dostałem mailem opis prawdopodobnego uszkodzenia (palnik), oraz przewidywany czas naprawy. jak zapyta konkretnie, trafi na kompetentną osobę to jest szansa, że otrzyma konkretną odpowiedź.
a dyskusja tutaj ile może to kosztować, to jak wróżenie z fusów, albo z gwiazd, chyba że wypowie się osoba, która naprawiała taką samą usterkę

rixmix
28-09-2011, 16:31
urcia, czy naprawiłaś już swój aparat?
Niestety mi też upadł aparat i wyświetlacz w wizjerze nic nie wyświetla. Jestem ciekaw jaki jest koszt naprawy takiego wyświetlacza, czy nie lepiej będzie kupić inny aparat.

PiotreKarol
15-09-2013, 21:02
Witam.
Niestety zmuszony jest odkopać ten temat z takiego samego powodu jak został on założony.
Jak sytuacja została rozwiązana? Jakie były koszty naprawy ?

TOP67
15-09-2013, 21:42
Podejrzewam, że wymianą całego wizjera. http://www.ebay.pl/itm/Nikon-D90-Inside-Finder-LCD-Light-Sensor-focusing-screen-view-finder-new-Part-/330835338242?pt=Digital_Camera_Accessories&hash=item4d0752a402