Zobacz pełną wersję : galaxy ace i problem z internetem
leszek00
30-07-2011, 12:25
Witam kilka dni temu kupiłem samsunga galaxy ace. Korzystam z usług sieci tmobile. Aktywowałem sobie usługę blueconnect w telefonie. Skonfigurowałem internet na stronie tmobile. Niestety nie działa mi przeglądarka. Pisze, że strona nie może być wyświetlona. :(
Jak wejdę w aplikację android market działa i da się ściągać gry aplikacje, to samo aktualizacja pogody oraz aplikacja youtube działa bez problemu. Czyli połączenie z internetem jest. Zainstalowałem, też operę i wyskakuję problem z połączeniem.
Jeśli połączę się przez wifi przeglądarka działa i ładują się strony.
Bardzo proszę o pomoc, co mogę zrobić, żeby działała. Pozdrawiam
Może wcześniej grzebałeś w sofcie i np przy wgrywaniu ROM-u coś się posypało z ustawieniami.
Jeśli wszystko zawiedzie spróbuj:
*#*#7780#*#* - przywrócenie ustawień fabrycznych ("factory data reset")
no i zrób sobie kopie zapasową książki adresowej itp
leszek00
30-07-2011, 12:43
nic nie grzebałem w sofcie
telefon mam od kilku dni
Zakładając, że włączyłeś transmisję danych i masz zasięg, to spróbuj wpisać *#*#4636#*#* ( w dialera) wchodzisz w informacje o telefonie i przeczytaj o usługach, czy działa
Nikuś skoro działa market, YT i inne bajery a problem z internetem występuje tylko w przeglądarkach to połączenie z internetem jest.
Ja próbował bym przywrócić ustawienia fabryczne, a nawet wgrać przy okazji Androida 2.3.4 - sam go wgrałem do swojego Ace i polecam - jest szybszy od oryginału (2.2.2), a może przy okazji pomoże na problem z internetem :)
enthropia
31-07-2011, 00:50
Ja próbował bym przywrócić ustawienia fabryczne, a nawet wgrać przy okazji Androida 2.3.4 - sam go wgrałem do swojego Ace i polecam - jest szybszy od oryginału (2.2.2), a może przy okazji pomoże na problem z internetem :)
A tak pokrótce, jak się aktualizuje system?
Ja mam fabrycznie 2.2.1.
I czy po aktualizacji 'znikają' np. zainstalowane aplikacje i moje ustawienia?
Pokrótce, to np przez Odin albo CWM ;)
Najlepiej poczytać np http://forum.android.com.pl/f303/
.
leszek00
31-07-2011, 14:44
dzieki wielkie, zrobiłem przywrócenie ustawień fabrycznych i dział :)
Wgraj sobie FroyoMod 2.8B - Rom jest dużo lepszy niż ten stockowy.
Do tego proponuje wgrać 3G Watchdog, jeśli twój pakiet internetowy jest limitowany - pozwoli ci on na kontrolę zużywania internetu.
Jeśli chodzi o przeglądarkę, to zainstaluj może Delphin Browsera albo Operę Mobile.
Delphin pozwala na wyświetlanie skryptów i flesha (po zainstalowaniu odpowiednich wtyczek) - ale jeśli problem już się naprawił, to nie ma już chyba potrzeby.