Zobacz pełną wersję : System SlipLock a M.A.S.
Chciałbym zakupic pokrowiec do lampy Metz Digital 48 AF-1. Jako ,że mam torbę Lowepro TL 70 AW zacząłem szukać w segmencie Lowepro. SlipLock Pouch 30 ma wymiary wewnetrzne 9,5x5,5x15 a lampa po rozłożeniu palnikiem do góry 7,1x5,6x17,5więc nie wejdzie mi na wyskokość. Znalazłem jednak pasujacy pokrowiec na lampę marki Tamrac MX5383 ma on system mocowania M.A.S.
Lowepro ma system mocowania pokrowców SlipLock o którym wiem jak działa. Natomiast o systemie mocowania M.A.S. nigdzie nic nie znalazłem. Czy ten Tamrac bedzie pasował mocowaniem do mojej torby ?
Tak. Sam używam tego pokrowca z torbami Lowepro (Toploader i Classfield).
Tak. Sam używam tego pokrowca z torbami Lowepro (Toploader i Classfield).
Dzisiaj otrzymałem Tamrac MX5383. Wszystko ładnie i pieknie . Dokładnie dopasowany do Metz Digital 48 AF-1. Jest tylko jedno ale. !!!! Zapięcie M.A.S. jest za szerokie do zaczepu z boku TL 75AW. Czy warto wypruć jedno z przeszyć na zaczepie z boku TL ? Tylna klapka na pokrowcu Tamrac ma szerokość 73 mm natomiast środkowy zaczep na TLC jest o 10 mm węższy.
Wyprułem tylne przeszycie i jest OK.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=08e5e8585385a4d2)
Zdajesz sobie sprawę, że dokonując przeróbek tracisz gwarancję ?
Trzeba było zerknąć na oryginalne pokrowce Lowepro dedykowane do lamp z nowej serii S&F Quick Flex Pouch - nie miałbyś problemu z mocowaniem SlipLock.
Pozdrawiam,
Lowepro S&F Quick Flex Pouch 55 AW lub 75 AW to mają kosmiczne ceny (199 zł) i sa wg mnie brzydkie, a z tych z serii Lowepro SlipLock Pouch (po godziwej cenie) najwiekszy (30) ma wewnątrz tylko 15 cm wysokosci . Lampa po rozłozeniu ma 18 cm. Za Toploadera 75 AW dałem 235 zł wiec nie kupie przywieszki za 200 zł. Wole stracic gwarancję. Zreszta tak wyprułem , że niema śladu iż w tym miejscu było szycie i w razie czego mogę udac "głupa" , że tak było jak jest teraz.
Pozdrawiam
Witam.
Chciałem podłączyć się pod temat.
Mam kaburę Benro Z40 i też myślałem o tym, żeby jakoś podpiąć tam lampę.
Zainteresował mnie pokrowiec Tamrac MX5385 tylko nie wiem, jak wygląda ten system mocowania i czy da radę podczepić to pod moją kaburę.
Czy ktoś z posiadaczy toreb systemu M.A.S. mógłby zrobić kilka fotek tego mocowania, bo jakoś w sieci nie mogę znaleźć.
Pozdr.